Uitslagen HK (D): Kampong in eigen huis onderuit tegen Laren

Kampong heeft vrijdag in de inhaalwedstrijd tegen Laren met 3-1 verloren. Hierdoor moest de Utrechtse formatie ook de vierde plaats afstaan aan Laren, dat dankzij de winst een gaatje van twee punten heeft geslagen.

Kampong-Laren 1-3

Laren was in de eerste helft de bovenliggende partij. Maxime Kerstholt was dichtbij de openingstreffer, maar ze kreeg haar stick net niet tegen de bal. Vervolgens raakte Naomi van As de onderkant van de lat. Na een mooie aanvalsopzet kreeg Laren de eerste strafcorner toegewezen, die werd benut door Stephanie de Groof. Daarna kreeg Laren genoeg kansen om de marge te verdubbelen, maar Kampong-keepster Alexandra Heerbaart hield haar ploeg op de been. De Utrechtse ploeg stelde daar weinig tegenover. Een tip van Lisette Korink ging ruim naast het Larense doel. Vijf minuten voor rust rondde Van As een mooie strafcornervariant doeltreffend af. In de tweede helft verscheen Kampong vaker in de vijandelijke cirkel. Een uitbraak via Georgina Oliva Isern en Sophie Bray werd net niet afgerond door Karlijn van der Linden. Niet veel later was het wel raak voor Van der Linden, die met een backhand Joyce Sombroek kansloos liet. Vier minuten later vergrootte Kerstholt, eveneens met een backhand, de marge van Laren naar twee. In de slotfase haalde Kampong pas de eerste corner binnen. Het scorebord raakte meteen in de war, want daarop was opeens de stand 2-3 te lezen. Maar helaas had het scorebord geen voorspellende gave, want de inzet trof geen doel evenals de vier daaropvolgende corners waardoor de eindstand 1-3 bleef.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Kampong en Laren

Comments (1)

  1. Leuke vrijdagavondwedstrijd met veel publiek. Laren duidelijk een maatje te groot voor Kampong. Laren stond ook tactisch beter met een beter en feller middenveld. Kampong tactisch zwak en ook minder overtuiging (behalve aan het begin). Wel mooie goal van Kampong en een sterke Gigi. Laren speelt tweede seizoenshelft goed. Als het scoren nu blijf lukken (wat een probleem was) lijken ze op de goede weg.

Reageer

Contact Us