Uitslagen HK (D): Kampong onderuit, belangrijke zege Pinoké

Met de tweede nederlaag op rij lijkt Kampong af te haken in de strijd om de play-offs. Na het verlies vorige week tegen hdm ging de Utrechtse formatie zondag op eigen veld onderuit tegen SCHC (1-4). De concurrenten Laren en Oranje-Rood wonnen hun wedstrijden en passeerden Kampong op de ranglijst. Hekkensluiter Pinoké boekte de eerste overwinning van het seizoen door MOP met 3-1 te verslaan, waardoor nummer voorlaatst, Bloemendaal, weer in het zicht is.

Kampong-SCHC 1-4

Kampong lijkt een ticket voor de play-offs in het slot van de competitie te verspelen. De ploeg zakte na de nederlaag van de vierde naar de zesde plaats, drie punten achter op nieuwe nummer vier, Laren. Bovendien heeft Kampong met Amsterdam en de ongeslagen koploper Den Bosch nog op het programma een zwaarder competitieslot dan de concurrenten. SCHC rekende al na 35 minuten af met de Utrechtse formatie. Caia van Maasakker opende de score uit een strafcorner, waarna SCHC snel uitliep naar 0-3 via Xan de Waard en Claire Verhage. Sophie Bray verkleinde de achterstand, maar Ginella Zerbo herstelde vlak voor rust de marge naar drie doelpunten. In de tweede helft verzuimde Van Maasakker de vijfde Bilthovense treffer te maken. Haar strafbal trof geen doel.

Groningen-Hurley 1-1

Een doelpunt in de laatste minuut van Fieke Hoff voorkwam een nederlaag voor Groningen. Met de remise loopt de promovendus een punt uit op MOP, dat met 3-1 verloor van hekkensluiter Pinoké. Het verschil is opgelopen naar vier punten met nog twee wedstrijden te gaan. Na een doelpuntloze eerste helft zette Lise Donkersloot Hurley via een strafcorner op voorsprong. Lang leek het erop dat de ploeg uit het Amsterdamse Bos met drie punten in de tas naar huis zou gaan, maar Groningen knokte zich alsnog naar een punt.

Laren-hdm 2-0

Laren profiteerde van de misstap van Kampong en lijkt nu de beste papieren te hebben voor een ticket voor de play-offs. Maar Oranje-Rood zit met een punt achterstand op de hielen van de Gooise ploeg, de nieuwe nummer vier in de Hoofdklasse. In het duel met hdm zette Laurien Leurink Laren vlak voor rust op voorsprong, die in de tweede helft werd verdubbeld door Lieke van Wijk uit een strafcorner.

Pinoké-MOP 3-1

Pinoké heeft de strohalm te pakken die het nodig heeft om directe degradatie te ontlopen. Er moest gewonnen worden van MOP en dat deed de hekkensluiter dan ook. Het was tevens de eerste overwinning van het seizoen. De zege kwam pas na rust tot stand, want MOP kwam in de eerste helft op voorsprong via een rake strafcorner van Feline van Kampen. A-juniore Stella van Gilst maakte de belangrijke gelijkmaker voor Pinoké dat vervolgens de overwinning pakte dankzij doelpunten van Bo Peijs en Marjolein Ceulen. Het gat met Bloemendaal, de nummer voorlaatst, is slechts twee punten. Pinoké en Bloemendaal treffen elkaar nog op de laatste speeldag.

Den Bosch-Amsterdam 1-0

De topper in de Hoofdklasse is een prooi geworden voor Den Bosch. Maartje Paumen maakte uit een strafcorner de enige treffer van het duel. Voor Amsterdam was het de tweede nederlaag op rij, maar de verliespartij had geen gevolgen voor de stand want de Amsterdammers blijven derde.

Oranje-Rood-Bloemendaal 2-0

Niet alleen Laren, maar ook Oranje-Rood profiteerde van de nederlaag van Kampong. De Eindhovense formatie schoof op naar een vijfde plaats op één punt achterstand op Laren. Beide treffers van Oranje-Rood kwamen tot stand uit een strafcorner. Yibbi Jansen opende na tien minuten de score. Het was alweer haar twintigste treffer van het seizoen. Het lukte Oranje-Rood vervolgens niet om afstand te nemen van Bloemendaal. Pas na het laatste fluitsignaal scoorde de Eindhovense ploeg opnieuw. Dit keer was de doelpuntenmaakster Valerie Magis.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us