Uitslagen HK (D): Laren morst punten tegen Groningen

In de strijd om een plek in de play-offs heeft Laren dure punten laten liggen. De Gooise ploeg kwam op de 15de speeldag in en tegen Groningen niet verder dan 1-1 en het verspeelde de vierde plaats aan Kampong. In de strijd om de play-offs verliezen Oranje-Rood en Hurley steeds meer terrein. Oranje-Rood verloor op eigen veld met 4-0 van Den Bosch en Hurley ging onderuit tegen SCHC. Het werd 0-2.

Groningen-Laren 1-1

Groningen pakte het eerste punt na de winterstop. Na drie nederlagen op rij hield de promovendus zondag voor eigen publiek Laren op 1-1. De Gooise ploeg kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van Maxime Kerstholt, maar in de tweede helft maakte Pam van Asperen uit een strafcorner gelijk. Dankzij de remise is rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse voor Groningen binnen handbereik. De ploeg staat in punten gelijk met MOP, dat op een veilige negende plaats staat. Laren zakte een plek op de ranglijst ten faveure van Kampong, maar beide ploegen staan komende vrijdag tegenover elkaar.

Oranje-Rood-Den Bosch 0-4

Met een ruime thuisnederlaag tegen Den Bosch lijkt Oranje-Rood af te haken in de strijd om een plek in de play-offs. Het verschil met de nummer vier bedraagt vier punten. Het duel met Den Bosch was al voor rust beslist. In een periode van zeven minuten scoorde de koploper drie keer. De doelpunten kwamen op naam van Pleun van der Plas, Marlies Verbruggen en Ireen van den Assem, uit een strafcorner. In de slotminuut zette Maartje Paumen, ook uit een corner, de eindstand op het bord.

Pinoké-Kampong 0-2

Kampong profiteerde van de halve misstap van concurrente Laren en schoof op naar de vierde plaats dankzij een 2-0 zege op hekkensluiter Pinoké. De doelpunten werden gelijk over beide helften verdeeld. Karlijn van der Linden bracht Kampong aan de leiding, waarna Sophie Bray de marge verdubbelde. De vierde nederlaag sinds de winterstop en het puntje dat concurrent Bloemendaal pakte tegen hdm vergrootte de degradatiezorgen van Pinoké. Het verschil met Bloemendaal is nu opgelopen naar zes punten.

Hurley-SCHC 0-2

Met de derde nederlaag in vier wedstrijden lijkt Hurley zichzelf te hebben uitgeschakeld voor een plek in de play-offs. De achterstand op de vierde plaats bedraagt inmiddels zes punten. En dat verschil is groter dan het verschil, vier punten, met Groningen dat op een play-outplek staat. Claire Verhage en Caia van Maasakker, beiden uit een corner, bezorgden SCHC de overwinning. De Bilthovense ploeg, dat stevig op de tweede plaats staat, hield voor de vierde maal op rij de nul.

MOP-Amsterdam 1-6

Het krachtsverschil tussen beide ploegen werd pas in de tweede helft uitgedrukt in doelpunten. Amsterdam kwam vlak voor rust op voorsprong via Lauren Stam. MOP maakte in de tweede helft de gelijkmaker via Pili Romang, maar daarna liep Amsterdam in een korte periode uit naar 4-1 via opnieuw Stam, Kitty van Male en Maria Verschoor. In de slotfase bepaalden Ellen Hoog en Charlotte Vega de eindstand uiteindelijk op 6-1. Door de vierde nederlaag sinds de winterstop is MOP inmiddels achterhaald door Groningen. Beide ploegen hebben 13 punten, maar MOP staat voorlopig nog op een veilige negende plaats.

Bloemendaal-hdm 0-0

Hdm verzuimde tegen Bloemendaal naar de vierde plaats op de ranglijst te stijgen. Met de doelpuntloze remise blijft de Haagse ploeg zesde op twee punten van nummer vier Kampong. Bloemendaal was een stuk blijer met het punt. De ploeg liep een punt uit op hekkensluiter Pinoké.

Comments (25)

 1. Toch bijzonder dat de bond arbitrage niet serieus genoeg neemt. Maakt iemand vandaag een debuut in de dames hoofdklasse, en is tot laat op stap en meld dit vrolijk op social media. Nu is dat opzicht al bijzonder maar als Arbitrage commissie daar dan quasi grappig op social medio op reageert is echt het hek van de dam. Het wordt beter:
  Dan vraag je je af waarom je de fitheid test niet haalt en toch opgesteld wordt en zelf dan niet de conclusies durft te trekken. Immers ben je wel fit genoeg om een hoofdklasse potje te fluiten maar niet om een paar shuttles te lopen.
  Dames hoofdklasse is geen speeltuin maar als de bond niemand kan vinden die daar een potje kan fluiten is er echt een ander probleem.
  In het bedrijfsleven was de manager al vervangen, we willen toch professionaliseren??

 2. Waar doel je op?

 3. Bruun ik begrijp ook niet wat je bedoeld…

 4. dat je als scheidsrechter in de hoofdklasse tot laat op stap gaat en dat doodleuk op social media verkondigd snap ik ook niet. (en zij is zeker niet de enige!)

  dat je als scheidsrechter in de hoofdklasse je looptest niet haalt snap ik ook niet en wat ik echt niet snap is dat je dan gewoon opgesteld wordt. Kennelijk is dames Hoofdklasse een lager echelon dan de Heren OVK, leg dat maar eens uit aan al die internationals.

  Dat een arbitrage commissie lid op social media reageert met een quasi grappige opmerking snap ik ook niet. (kennelijk is voorafgaand aan een wedstrijddag tot in de nacht stappen normaal)

  Dat de bond zich beroept op professionaliseren en dit soort excessen niet aan pakt snap ik ook niet.

  Jammer dat dit slecht reflecteert op degene die wel voor hun sport leven dat snap ik dan wel.

  ik snap ook dat je dan als voorzitten van dit clubje je conclusies moet trekken want kennelijk heeft hij niet de visie of de ballen om dit aan te pakken.

 5. Bruun, zoek even contact met me op dan kunnen we het bespreken

 6. Eindelijk eens iemand die het damesbeleid van de KNHB kritisch benaderd! Velen voor je hebben dit al gedaan en zijn weggestuurd, gedegradeerd, de laan uit gestuurd, afgefakkeld of zwart gemaakt. Maar jouw verhaal raakt de kern van het zwalkende beleid: de FIH wel meer vrouwenscheidsrechters, dus we gaan er alles aan doen om dat quotum te halen. We kijken helemaal niet naar de meisjes zelf: meer, meer, meer is het devies. Een totale andere route voor vrouwen dan voor mannen om in de Hoofd- en Overgangsklassegroep te komen. Totale overschatting van de arbitrage week in week uit. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zou smullen van deze voorkeursbehandeling voor vrouwen. Mijn actie: STOP de damestalentenklas en roep deze zgn. beleidsmakers een halt toe. Bruun: je bent niet alleen een klokkenluider, maar ook een held!

 7. Na het vertrek van Sophie Klooster bij Pinoke gaat het ze bijzonder goed.

  Wat hebben ze daar ontzettend mis gekleund zeg !!!!!

 8. Haha, laten we het niet over mevrouw Klooster gaan hebben.

  Pinoke heeft gewoonweg te weinig kwaliteit, maar hebben ook veel pech gehad. Zoals gisteren met een scheids die de hele wedstrijd deed kantelen. Goals vallen moeilijk, ook al werken ze hard. Ik vind niet dat Pinoke minder is dan Bloemendaal en MOP. Nog 7 wedstrijden, laten we kijken wat er gebeurt.

 9. Gabriella

  Je hebt wel echt lef Bruun, om over een individu te spreken op internet zonder kenbaar te maken wie je bent.

 10. Bruun, begrijp helemaal wat je bedoeld. We moeten af van dames doorschuiven naar het landelijk omdat het dames zijn. Alle dames en heren in de HK of OVK trainen zich 10 maal in de rondte om op zondag een top prestatie neer te zetten. De dames en heren verdienen ook een begeleiding met de zelfde instelling en discipline. Als een dame of heer in het geel het op welk vlak het niveau niet kan halen, moet hij/zij niet opgesteld worden op dit niveau. Ben je niet sterk in je communicatie of haal je je looptesten niet, prima maar blijf lekker in het district je ding doen.

 11. Eens met Charles. Dat meisje wat gisteren OR-Den Bosch floot ook drama en de donkere jongen die Pinoke-Kampong floot ook drama. Ga eerst maar eerste klasse fluiten

 12. @Gabriella: blijf eens on topic. Het gaat niet om het individu maar over feiten die plaatsvinden in die dames scheidsrechters groep. Als je dat al openbaar zou publiceren, heeft dat direct gevolgen. De KNHB is namelijk geen instantie waar vrijheid van meningsuiting één van de kernwaarden schijnt te zijn.

  En nu on topic: de dames arbitrage in ons land is om te janken. De KNHB wil meer dames scheidsrechters, maar in plaats dit te benaderen vanaf de basis, zijn dames uit de districten die heren 3de en soms 2de klasse floten als een komeet doorgeschoven naar de dames hoofdklasse ZONDER enige vorm van ervaring in wedstrijdmanagement. Ze komen zowat iedere week te kort, maar denk maar niet dat ze het bij zich zelf zoeken. Elke week worden ze namelijk gepamperd, in bescherming genomen en de hemel in geprezen door beoordelaars die hun vader of opa hadden kunnen zijn en die niet in staat zijn om objectief te beoordelen. Het is tenenkrommend om te zien wat voor goede beoordelingen deze meisjes krijgen, week in week uit ZONDER dat ze in staat zijn om zelf een heren 1ste klasse wedstrijd over de streep te trekken. Ik heb al zoveel van die meisjes scheidsrechters zien huilen na een wedstrijd, maar ze blijven maar opgesteld worden. Hardwerkende teams zijn de dupe. Bruun, ik ben blij dat je weer eens je mond open doet. Die voorzitter van de arbitrage bij de KNHB moet opstappen met dit wanbeleid.

 13. Wat een gezeur op een persoon… laten we naar het totaal plaatje kijken.

  Voor veel spelers is het niet bekend wat scheidsrechters doen in de week voor hun topvorm. Is dat alleen conditioneel en beelden?
  Wat zouden wij als clubs misschien kunnen doen om dit niveau te verbeteren? Suggesties altijd welkom lijkt mij want de bond kan het ook niet alleen!!

 14. uri geller

  lekker beargumenteerd Camil. Kunnen we wat mee. overigens wel knap dat het op basis van twee samenvattingen is.

  iedereen mag roepen wat men wil, mits beargumenteerd. Het zou reaguurders wel sieren dat wanneer het over de rug van mensen gaat, zij het via andere kanalen zouden doen, niet anoniem en begeleid met constructieve oplossingen.

 15. dhr. J. Udas

  wat een gecharcheerd gezever hier.

  zelden zoveel, zo kort door de bocht zien gaan. vooral het Wilderiaans “hij zegt wat wij denken” vind ik eng. Voor de collega bondsscheidsrechters onder de negatieve reacties, schaam jullie! voor de andere, ga eerst op een gedegen onderzoek uit voordat je onzin uitkraamt.

  verontrustend cultuurtje is zich aan het ontwikkelen naar arbitrage toe.

 16. Gabriella

  @Erik

  Blijf on-topic? Ik had het een ander verhaal gevonden als er werd gesproken over een probleem of kritiek op een bepaalde behandeling. Echter wordt er hier gesproken over het debuut van 1 specifieke bondsscheidsrechter waar vervolgens privé zaken (waaronder social media waarin dingen in besloten kring worden gedeeld en niet publiekelijk) bij worden getrokken. En dat ook nog eens anoniem? Triest. Laat Bruun maar on-topic blijven.

 17. Wat een zalvende woorden allemaal. Feit is dat dames scheidsrechters niet langs dezelfde meetlat worden gelegd. De weg naar de top is voor mannen toch echt een andere route. ISRT niet halen is ISRT niet halen. En dan niet oogluikend toestaan onder het mom van een bijzondere omstandigheid. Toetjes ISRT niet lopen of halen is geen play offs. Toch worden er dames aangewezen. Damesfinale moet gefloten worden door dames, terwijl er verl meer betere mannelijke arbiters zijn die de wedstrijd in betere banen zouden leiden. Dames die nu international zijn geworden of internationaal fluiten zijn een lachertje. Jonge onervaren dames die een eerste klasse heren potje niet in de hand kunnen houden. Nog meer feiten nodig? Er klopt gewoon helemaal niks van. Maar als bruinhemd zichzelf in de spiegel kan kijken, is het prima.

 18. Marco8519

  Volgens mij spelen hier een aantal zaken door elkaar.

  @Bruun
  Stoer dat je anoniem iemand persoonlijk aanvalt. Je lijkt me meer echt een kerel als je je persoonlijke vete met desbetreffende scheidsrechter gewoon uitpraat face to face, en niet lafjes anoniem via het internet. En dan nog een nickname gebruiken die zeer veel lijkt op die van Michiel Bruuning. Waarschijnlijk mag jij zijn veters nog niet aanraken om te strikken als het om fluiten van een hockeywedstrijd gaat (hetzelfde gaat om de nickname Reinier). Een woord voor jullie……lafaards!

  @Aan de rest
  Ben ik het eens met het vrouwenbeleid van de KNHB? Nee ook niet. Maar richt je kritiek niet op de persoonlijke manier waarop het hier plaatsvindt. De KNHB kan hier helemaal niks mee, en de kans dat er wat veranderd blijft nihil.

  Daarnaast moeten de clubs zelf een aanzet geven. Het is toch te gek voor woorden dat de clubs en toeschouwers aan de ene kant moord en brand schreeuwen over de arbitrage, maar een aanzet om te helpen de arbitrage te verbeteren ho maar!

  Dezelfde clubs weigeren aan de andere kant ook de videobeelden van de wedstrijden af te staan aan de KNHB zodat een scheidsrechter geconfronteerd kan worden met de fouten (en er van kunnen leren). Onder het mom van bang zijn dat de beelden worden doorgespeeld aan concurrentie en videorechten(!!!).

  Nee we gaan op deze site anoniem (en persoonlijk) onze frustratie bot vieren…..dat gaat werken mensen! (sarcasme).

 19. realiteit

  Hahaha. Maak elkaar even af.
  Internationaal mogen alleen vrouwen vrouwen en mannen mannen fluiten. De aansluiting moet er dan enigszins zijn, dus begrijp wel dat ze voor dit opleidingstraject kiezen. Maar voor de play-offs moet je gewoon de beste kiezen dat is geen speeltuin en geen opleidingsmoment.
  Enne … schandalig dat je gaat stappen als je de dag erna je debuut mag maken. Hoe belangrijk vind je het dan!

 20. Ongelofelijk dat iedereen verhalen meteen voor waarheid aannemen..

 21. @Marco8519

  En jij bent niet anoniem.

 22. @Marco, inderdaad ook jij post anoniem je mening. Het is te gemakkelijk om nu te zeggen dat het niet handig is om via dit kanaal je mening te ventileren. Iedereen die dit bij de KNHB op een normale wijze geprobeerd heeft te doen, is er niet meer of is hier op aangesproken of heeft de sancties (demotie, degradatie, uit functie gezet) mee gemaakt. De enige manier om er over te praten is buiten de KNHB om.

  De hockeybond is een zeer amateuristische organisatie. Ze beloven van alles, maar komen maar weinig na. Veel afspraken, maar weinig echte beloftes die nagekomen worden.

  Voor wat betreft de damesarbitrage:
  Als je geen ISRT hebt gehaald, word je niet opgesteld. Als dit bij scheidsrechters in de heren 3de klasse gebeurd, dan dus ook voor de dames talenten klas in de dames hoofdklasse. En dan niet onder het mom van een uitzondering dit dan maar weer door de vingers zien. Dat is nadenken met je geslachtsdeel door de beleidsmakers.

  Als je niet voldoet aan het niveau, word je naar een lagere groep geplaatst. Er zijn diverse damesscheidsrechters die niet op niveau fluiten, maar onder niveau presteren. Week in, week uit. Dit wordt of niet altijd door de beoordelaars objectief in een rapportage gezet of aan het einde van het seizoen worden deze onervaren meisjes het hand boven het hoofd gehouden door de arbitragecommissie. Een 2de klasse heren scheidsrechter wordt ook gedegradeerd, waarom deze dames dan niet?

  Er is zelfs een dame die international geworden is, omdat ze in mocht vallen op een internationaal toernooi in Bilthoven. Toevallig daar gefloten, dat misschien wel of niet leuk gedaan en hoppa: international. Zonder ook maar enige heren 1ste klasse ervaring te hebben, zonder ook maar 1 serieuze heren ovk of dames play off wedstrijd gefloten te hebben, ben je dan international. Er is werkelijk waar geen enkele mannelijke international die geen heren ovk of playoff ervaring heeft. Echt ondenkbaar, maar bij de dameslijn schering en inslag.

  Ik begreep van iemand uit de arbitragecommissie in mijn district dat er de afspraak was dat deze ‘talenten’ om de drie/vier weken heren 1ste klasse zouden fluiten. Ik heb ze in mijn district nooit gezien, hooguit één keer in de afgelopen vier jaar. Juist die ervaring missen ze, maar ze staan nog liever reserve in de dames hoofdklasse dan dat ze in hun eigen district, waar ze notabene opgeleid zijn, de heren 1ste klasse gaan fluiten. Even voor de duidelijkheid: zonder heren 1ste klasse ervaring, komen de mannelijke collega’s geen eens in aanmerking voor voordracht naar de heren overgangsklasse en dames hoofdklasse. Dat zet je toch aan het denken…

  En zo kan ik nog wel twintig andere voorbeelden opnoemen van zogenaamde afspraken die gemaakt zijn in het kader van het succesvol door laten stromen van dames scheidsrechters. Het wordt tijd dat coaches, speelsters, (mannelijke) scheidsrechters in actie komen tegen deze discriminatie op basis van geslacht, zodat de verantwoordelijke beleidsbobo’s eens verantwoording kunnen afleggen en kunnen opstappen. Genoeg is genoeg!

 23. @floris…. ik snap niet hoe jij vrouwelijke scheidsrechters als een bedreiging ziet laat staan er druk over maakt. Ze nemen niet jouw plek niet in, want als jij goed genoeg zou zijn, dan had je ook in het HOK gezeten.

  Stoppen met jenken en lekker fluiten in je eigen categorie’tje. doei!

 24. Hallo Maarten, wel eens van een drogreden gehoord? Leuke retorische truc dit, maar het geeft totaal geen antwoord of reactie op de door mij aangevoerde argumenten. Zwak verhaal dus en ik neem je reactie niet serieus.

 25. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Beste hockeyvrienden,

  Ik denk dat in dit topic het punt is gemaakt. Om te voorkomen dat we gaan verzanden in een ellenlange discussie heeft de redactie besloten dit topic te sluiten.

  Met vriendelijke groet,
  Redactie Hoofdklassehockey.nl

Comments are closed.

Contact Us