Uitslagen HK (D): Laren te sterk voor Oranje-Rood

De dames van Laren hebben op de 14de speeldag directe concurrent in de strijd om de play-offs, Oranje-Rood, verslagen. Het werd 3-1. Hdm en Hurley speelden met 2-2 gelijk. Amsterdam was veel te sterk in de Bosderby met Pinoké (4-1) en koploper Den Bosch hand weinig te duchten van Bloemendaal 5-0.

Laren-Oranje-Rood 3-1

In een periode van negen minuten besliste Laren het duel met Oranje-Rood in haar voordeel. De Eindhovense formatie was vlak voor rust op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Yibbi Jansen. In de tweede helft sloeg Laren in korte tijd drie keer toe, uit een strafcorner. Stephanie de Groof maakte gelijk, waarna de Belgische international vier minuten later de Gooise ploeg op voorsprong zette. Lieke van Wijk gooide vervolgens het duel definitief op slot, door haar eerste corner sinds haar rentree na blessureleed raak te pushen. Dankzij de zege klimt Laren van een zesde naar een vierde plaats, terwijl Oranje-Rood van plek vier naar een zevende positie duikelt. Het gat tussen beide ploegen is met twee punten nog erg klein, hoewel Laren nog wel een inhaalwedstrijd moet spelen.

hdm-Hurley 2-2

Hdm heeft in de strijd om een plek in de play-offs een aanval van Hurley afgeslagen. Vijf minuten voor tijd behoedde Faye van der Elst hdm voor een nederlaag. De Haagse formatie was in de tweede helft op voorsprong gekomen door een doelpunt van Laura Keibel. Lang bleef deze stand niet op het bord staan. Margot Zuidhof maakte gelijk, waarna Lisa Visser Hurley op voorsprong zette. De ploeg uit het Amsterdamse ploeg leek na leek vier duels eindelijk weer eens de volle buit te pakken en zodoende belangrijke punten te veroveren, maar daar dacht Van der Elst anders over. Met de remise blijft hdm zicht houden op de vierde plaats. Hurley lijkt voorlopig af te haken. De ploeg staat op een achtste plaats op vier punten van nummer vier Laren.

Kampong-Groningen 3-2

Ook in de derde wedstrijd na de winterstop is Groningen er niet in geslaagd punten te pakken. In Utrecht ging de promovendus met 3-2 onderuit. En dat terwijl Groningen goed aan het duel begon. Vlak voor het rustsignaal zette Willemijn Bos haar ploeg op voorsprong met een rake strafcorner. In de tweede helft kwam Kampong terug en scoorde drie goals op rij. Lisette Korink maakte gelijk, waarna Sophie Bray uit een corner de Utrechtse ploeg op voorsprong zette. Marijn Veen tekende vervolgens voor de 3-1. Klaartje de Bruijn bracht de spanning een minuut later weer terug, maar Groningen slaagde er in de laatste vijf minuten niet in de gelijkmaker te forceren. Hierdoor blijft Groningen tiende op één punt achterstand van MOP. Kampong is vijfde op één punt van Laren.

Amsterdam-Pinoké 4-1

Amsterdam won de Bosderby met Pinoké met ruime cijfers. Ilse Kappelle zette Amsterdam na 19 minuten op voorsprong. Charlotte Vega verdubbelde de score, maar een minuut later scoorde Kari Stam de aansluitingstreffer. Maar dichterbij kwam Pinoké niet. Sterre Deetman herstelde de marge van twee doelpunten verschil. Tien minuten voor tijd maakte Felice Albers de vierde treffer voor de Amsterdamse ploeg, dat hierdoor op de derde plaats blijft staan. Pinoké blijft hekkensluiter, maar zag de directe concurrentie niet verder uitlopen. Het verschil met Bloemendaal, dat voorlaatste staat, blijft vijf punten.

SCHC-MOP 4-0

MOP heeft niet kunnen verrassen in Bilthoven. De Vughtse ploeg verloor met 4-0 en heeft sinds de winterstop drie nederlagen geleden en geen enkel doelpunt gemaakt. SCHC heeft sinds de hervatting van de competitie drie zeges geboekt en geen enkele tegentreffer geïncasseerd. Roos Drost zette SCHC na 13 minuten uit een corner op het spoor van de overwinning. De rust duurde vervolgens langer dan gewoonlijk, omdat er een vervanger moest worden opgroepen voor de geblesseerde scheidsrechter. In de tweede helft liep SCHC verder uit. Delfina Merino verdubbelde de voorsprong, waarna Ginella Zerbo de 3-0 op het bord zette. In de slotfase bepaalde Merino met haar tweede doelpunt de eindstand op 4-0. SCHC blijft stevig op de tweede positie staan. MOP behoudt de negende plaats met een punt voorsprong op Groningen. Het verschil met Hurley, dat een achtste positie bezet, blijft vier punten.

Den Bosch-Bloemendaal 5-0

Den Bosch kende weinig problemen met Bloemendaal, dat de afgelopen twee wedstrijden had gewonnen. Al na vier minuten tekende Sian Keil voor de openingstreffer. Maartje Paumen vergrootte via een strafcorner de marge, waarna Marloes Keetels de ruststand op het bord zette. Er leek een monsterscore in de maak, maar het duurde lang voordat Den Bosch weer kon juichen. Paumen kreeg een uitgelezen kans om de score op te voeren, maar ze miste vanaf de strafbalstip. Ze maakte haar ‘fout’ goed door uit een corner de eindstand op het bord te zetten, vlak nadat Keil de stand op 4-0 had gebracht. Keil moest na het doelpunt naar de kant omdat ze hard op haar schouder terecht was gekomen. Het was koploper Den Bosch alweer de derde zege sinds de winterstop. Bloemendaal blijft voorlaatste. Ondanks de nederlaag zagen de Damus de concurrentie niet dichterbij komen of uitlopen.

Reageer

Contact Us