Uitslagen HK (D): MOP verrast, Amsterdam verliest

MOP heeft vrijdagavond in de Hoofdklasse dames voor een verrassing gezorgd door SCHC met 1-0 te verslaan. Koploper Amsterdam verloor voor de tweede maal op rij. Dit keer was Laren met 3-1 te sterk. Amsterdam heeft nog maar één punt voorsprong op Den Bosch dat tegen hdm in de slotfase er met de overwinning vandoor ging: 1-2.

Amsterdam-Laren 1-3

De Amsterdamse dames hebben een slechte week. Na de nederlaag zondag tegen SCHC was Laren in het Wagener Stadion met 3-1 te sterk. Vicky van den Broek had met twee treffers een groot aandeel in de zege van de Gooise ploeg. Laren was in de eerste helft op voorsprong gekomen door een benutte strafcorner van Lieke van Wijk. Tien minuten na rust maakte Julia Müller uit een corner gelijk, waarna Van den Broek het duel besliste.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.
Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd.

MOP-SCHC 1-0

De verrassing van de twintigste speeldag was de overwinning van MOP op SCHC. Het enige doelpunt werd gemaakt door Donja Zwinkels, die alert reageerde bij een strafcorner. Een zeer belangrijke zege voor de ploeg uit Vught, dat een plek klom in de ranglijst ten koste van hdm. Bovendien lijkt MOP met nog twee speeldagen te gaan de play-outs zo goed als zeker te ontlopen. Het verschil met Pinoké en Bloemendaal bedraagt vijf punten. SCHC, voor het eerst onder leiding van Lotte Smets, zakte een plek naar plaats vier.

Push-Bloemendaal 0-4

Het duel was binnen het half uur beslist. In dit tijdsbestek scoorde Bloemendaal vier keer. Josien Galama opende al in de zevende minuut de score, die na iets meer dan een kwartier werd verdubbeld door Pien Holleman uit een strafcorner. Drie minuten later was Galama opnieuw trefzeker, waarna Amy Vloet in de 29ste minuut de eindstand bepaalde. Ondanks de ruime overwinning op het al gedegradeerde Push blijft de achterstand van Bloemendaal op de veilige negende plaats vijf punten.

Oranje Zwart-Pinoké 1-3

Pinoké deed wat het moest doen. Om de play-outs te kunnen ontlopen moesten de Steekneuzen winnen van Oranje Zwart en hopen op een misstap van de concurrentie. Die misstap kwam er niet, waardoor het gat naar de veilige negende plaats nog steeds vijf punten bedraagt. In de eerste helft zette Djoeke Vogel Pinoké op voorsprong. Lisa Sheerlinck maakte vijf minuten na rust gelijk, maar doelpunten van Florencia Habif en Dana Luykx brachten Pinoké de overwinning.

Kampong-Hurley 1-2

Het gevecht om de best-of-the-rest is gewonnen voor Hurley. Hierdoor stegen de Amsterdammers ten koste van Kampong naar de vijfde plaats op de ranglijst. Yentl Leemans en Margot Zuidhof bezorgden Hurley een comfortabele voorsprong. Vijf minuten voor tijd bracht Lisette Korink nog de spanning terug, maar Kampong slaagde er niet in de gelijkmaker te forceren.

hdm-Den Bosch 1-2

Voor hdm waren de druiven zuur. De dames leken lange tijd aanspraak te mogen maken op een punt, maar drie minuten voor tijd gingen de Bosschenaren er met de volle buit vandoor door een doelpunt van Lidewij Welten. Den Bosch was al na negen minuten op voorsprong gekomen. Maartje Paumen schoot raak uit een strafcorner. Het leek erop alsof de landskampioen op weg was naar een makkelijke overwinning. Echter het verschil kon niet worden gemaakt en in de 55ste minuut maakte Fay van der Elst gelijk. Vlak voor tijd werd door Den Bosch alsnog een gaatje gevonden en het winnende doelpunt gemaakt.

Comments (1)

  1. Scoorde Lieke v Wijk niet ipv Holman?

Reageer

Contact Us