Uitslagen HK (D): Opnieuw zege Bloemendaal, Laren verliest topper | Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (D): Opnieuw zege Bloemendaal, Laren verliest topper

De dames van Bloemendaal kennen een prima start van het tweede deel van de competitie. Na winst vorige week wonnen de Damus zondag opnieuw. In Amsterdam werd Hurley met 2-1 verslagen. Laren verloor in eigen huis de topper tegen Den Bosch met 2-1. Oranje-Rood deed in de strijd om de play-offs prima zaken door directe concurrent Kampong met 4-1 te verslaan.

Hurley-Bloemendaal 1-2

Met zes punten uit twee duels na de winterstop neemt Bloemendaal steeds meer afstand van de laatste plaats op de ranglijst. Door de zege op Hurley bedraagt het verschil met hekkensluiter Pinoké, dat verloor van SCHC (0-4), inmiddels gegroeid naar vijf punten. Met twee treffers was Melle Spruijt de speelster van de wedstrijd aan de kant van Bloemendaal. In de eerste helft verzuimde Spruijt haar ploeg nog op voorsprong te zetten. Ze pushte een strafbal op de paal. Vlak na rust kwam Hurley op voorsprong door een doelpunt van Hannah Lemmens, waarna Spruijt zich revancheerde voor haar gemiste strafbal.

Laren-Den Bosch 1-2

De eerste wedstrijd van Laren na de winterstop is uitgelopen op een teleurstelling. De Gooise ploeg verloor voor eigen publiek met 2-1 van Den Bosch. Laren kwam op voorsprong door Fabienne Roosen. Lidewij Welten zette Den Bosch al vrij snel weer naast Laren, waarna de aanvalster nog voor rust de eindstand op het bord zette. Ook na 13 speeldagen blijft koploper in de Hoofdklasse zonder nederlaag. Laren zakte door het verlies naar de zesde positie, maar de ploeg heeft nog een inhaalduel op het programma staan. Het blijft spannend in de strijd om de vierde plaats.

Oranje-Rood-Kampong 4-1

Oranje-Rood heeft de zege vorige week op Amsterdam een goed vervolg gegeven. Directe concurrent in de strijd om de play-offs, Kampong, werd met 4-1 verslagen. Met drie doelpunten had Yibbi Jansen een groot aandeel in de overwinning van de Eindhovense ploeg. Jansen zette Oranje-Rood al na drie minuten op voorsprong. Sophie Bray maakte gelijk, waarna Donja Zwinkels met een prachtige treffer Oranje-Rood met een voorsprong de rust instuurde. In de tweede helft was Jansen opnieuw trefzeker uit een corner en bepaalde in de slotfase met een benutte strafbal de eindstand op 4-1. Oranje-Rood steeg dankzij de winst naar een vierde plaats, maar heeft hetzelfde aantal punten als hdm dat vijfde staat. Kampong zakte naar plek zeven, maar heeft met als Laren nog een inhaalwedstrijd te spelen.

MOP-hdm 0-2

Hdm lijkt zich nu echt te gaan mengen in de strijd om de play-offs. In Vught werd MOP met 2-0 verslagen. Na een doelpuntloze eerste helft kwam hdm op voorsprong door een benutte strafcorner van Pien Dicke. In de slotfase verdubbelde Pien van Nes uit een corner de marge, waardoor hdm steeg naar de vijfde positie in de Hoofdklasse. De nederlaag heeft voor MOP vooralsnog geen gevolgen. De ploeg, die op negende plaats staat, houdt een punt voorsprong op Groningen dat verloor van Amsterdam.

Groningen-Amsterdam 0-4

Groningen had weinig in te brengen tegen Amsterdam. De Amsterdamse ploeg was veel te sterk voor de promovendus. Al na negen minuten opende Charlotte Vega de score, die werd verdubbeld door Ellen Hoog uit de eerste Amsterdamse strafcorner. Even daarvoor had Groningen verzuimd twee corners te verzilveren. Na rust liep Amsterdam uit via doelpunten van Maria Verschoor en cornervariant van Kitty van Male. Met de overwinning revancheerde Amsterdam zich van de valse start vorige week tegen Oranje-Rood (1-2). Groningen incasseerde de tweede nederlaag op rij na de winterstop. De promovendus heeft nog steeds uitzicht op de veilige negende plaats. Het verschil tussen MOP is een punt. Groningen zag Bloemendaal wel dichterbij komen, op vier punten, na de zege op Hurley.

Pinoké-SCHC 0-4

Voor Pinoké breken er zware tijden aan. De ruime nederlaag tegen SCHC (0-4) en de winst van concurrent Bloemendaal op Hurley staan de Steekneuzen met drie punten uit 13 duels steviger op de laatste plaats. SCHC verdeelde de doelpunten keurig over beide helften. Xan de Waard zette de Bilthovense ploeg aan de leiding, waarna Roos Drost vlak voor het rustsignaal de 0-2 op het bord zette. Na rust scoorden Caia van Maasakker, uit een strafcorner, en Delfina Merino. Door de winst blijft SCHC in het spoor van koploper Den Bosch. Het verschil bedraagt vier punten.

Reageer