Uitslagen HK (D): Oranje-Rood plaatst zich voor play-offs

Oranje-Rood speelt voor het eerst in de historie van de Hoofdklasse de play-offs om het kampioenschap. De Eindhovense ploeg verloor zondag op de laatste speeldag in eigen huis van SCHC (0-2), maar zag dat concurrent Laren voor eigen publiek bleef steken op een doelpuntloze remise tegen Amsterdam. Beide ploegen eindigden met hetzelfde aantal punten, maar Oranje-Rood won dit seizoen meer wedstrijden dan Laren.

Oranje-Rood-SCHC 0-2

Oranje-Rood pakte vorige week de vierde plaats en stond die tijdens de laatste speeldag niet meer af. Ondanks de nederlaag tegen SCHC verzekerde de Eindhovense formatie zich van de play-offs. Na een doelpuntloze eerste helft opende Delfina Merino vijf minuten na rust de score. Ginella Zerbo maakte er vervolgens 0-2 van. Oranje-Rood kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen, maar Yibbi Jansen miste de toegekende strafbal. Oranje-Rood kan zich nu opmaken voor de play-offs waarin het speelt tegen Den Bosch.

Laren-Amsterdam 0-0

De prachtige loopbaan van Naomi van As zit erop. De voormalig international maakte eerder deze week bekend te stoppen met tophockey, maar hoopte haar carrière te verlengen met het bereiken van de play-offs. Haar ploeg Laren liep echter de play-offs mis na een doelpuntloos gelijkspel tegen Amsterdam.

Kampong-Den Bosch 1-4

Den Bosch heeft voor de derde maal in de historie de reguliere competitie afgesloten zonder nederlaag. Op de laatste speeldag werd in Utrecht Kampong met 4-1 verslagen. Met twee benutte strafcorners zette Maartje Paumen de Bossche ploeg op het goede spoor. Sian Keil gooide het duel vervolgens in het slot met het derde doelpunt van Den Bosch. Nog voor rust deed Kampong iets terug via een rake corner van Nina Notman. In de slotfase bepaalde Keil met haar tweede treffer de eindstand op 1-4.

Pinoké-Bloemendaal 2-3

De angel werd vorige week al uit het duel getrokken. Het al gedegradeerde Pinoké verloor in eigen huis met 3-2 van Bloemendaal. Bij rust leidden de Damus al met 0-3. Na zes minuten opende Helen Richardson-Walsh de score, die ze zelf met een rake corner verdubbelde. Nog voor het rustsignaal zette Josien Galama de 0-3 op het bord. In de tweede helft knokte Pinoké zich terug via twee benutte strafcorners van Frances Westenberg en Jet Zwolsman. Door de overwinning passeert Bloemendaal MOP op de ranglijst en sluit de competitie af op een tiende plaats.

MOP-Hurley 1-1

Na vier nederlagen op rij pakte MOP eindelijk weer eens een punt. MOP kwam op voorsprong door een doelpunt van Lotte van Dongen uit een corner, maar in de tweede helft maakte Yentl Leemans, eveneens uit een corner, gelijk. Ondanks de puntendeling zakte MOP naar een elfde plaats omdat Bloemendaal te sterk was voor Pinoké.

Groningen-hdm 0-0

Op de laatste speeldag stond er voor beide teams niets meer op het spel. Promovendus Groningen en hdm slaagden er niet in het net te vinden. Het bleef daarom na zeventig minuten 0-0. Met dit resultaat sloot hdm de competitie af op een zevende plaats, Groningen eindigde als negende.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us