Uitslagen HK (D): SCHC blijft zonder puntenverlies - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (D): SCHC blijft zonder puntenverlies

Na drie speeldagen is SCHC de enige ploeg in de Hoofdklasse zonder puntenverlies. Voor de derde maal op rij stapten de dames van de Bilthovense ploeg als winnaars van het veld. Dit keer werd in Vught MOP met 5-1 verslagen. Oranje-Rood incasseerde de eerste nederlaag van het seizoen en promovendus Groningen veroverde het eerste punt van het seizoen.

MOP-SCHC 1-5

Met drie zeges uit drie wedstrijden is SCHC koploper in de Hoofdklasse. Opnieuw boekte de ploeg van coach Tina Bachmann een ruime overwinning. Na de 6-1 tegen Pinoké vorige week werd zondag met 5-1 gewonnen van MOP. Michelle van der Pols zette SCHC op voorsprong en een minuut later tekende Roos Drost voor de tweede Bilthovense treffer. Emma Puvrez bracht met haar doelpunt de spanning in de wedstrijd terug, maar Caia van Maasakker bepaalde de ruststand uit een strafcorner op 1-3. Pas in de slotfase van het duel wist SCHC weer het net te vinden. Ginella Zerbo scoorde 1-4 en twee minuten later zette Van der Pols met haar tweede doelpunt de eindstand op het bord.

Oranje-Rood-Laren 1-2

Laren heeft in de slotfase de eerste drie punten van het seizoen veiliggesteld. De van een blessure teruggekeerde Lieke van Wijk bleek goud waard voor de Gooise ploeg, die een stroeve seizoensstart kende. Dankzij twee doelpunten uit een strafcorner namen de dames van Laren de overwinning mee naar huis. Het waren tevens de eerste tegentreffers van het seizoen voor Oranje-Rood, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen door Freeke Moes. Lang duurde de vreugde niet, omdat Van Wijk tegen scoorde. Pal voor het eindsignaal sloeg Van Wijk weer toe en bezorgde Oranje-Rood de eerste nederlaag van het nog jonge seizoen.

Groningen-Kampong 1-1

Promovendus Groningen mocht tot vlak voor tijd geloven in een stuntje tegen Kampong. Na een doelpuntloze eerste helft waarin de Utrechtse dames de betere kansen hadden, kwam Groningen op voorsprong. International Willemijn Bos benutte een strafcornervariant. Even daarvoor was de verdedigster met de eerste corner van de wedstrijd al dichtbij de openingstreffer. Het doelpunt van Bos bleek niet voldoende voor de winst. Lisette Korink voorkwam een Utrechtse nederlaag door vlak voor tijd een vrije slag binnen te tippen.

Hurley-hdm 3-1

Met een 3-1 zege op hdm staat Hurley op een derde plaats achter koploper SCHC en landskampioen Den Bosch. Hdm, dat zes punten had verzameld uit twee wedstrijden, kwam op voorsprong door Demi Lefranc. Nog voor rust draaide Hurley de score om dankzij treffers van Lise Donkersloot en Maartje van der Vis. Twaalf minuten voor tijd gooide Tess van Ramshorst het duel definitief in het slot door Hurley op 3-1 te zetten. De eerste nederlaag van hdm betekent dat de Haagse ploeg op een vijfde plaats staat net voor Amsterdam.

Bloemendaal-Den Bosch 0-4

Landskampioen Den Bosch moest het op ’t Kopje doen zonder Sian Keil, die onlangs haar enkel brak. De Bossche ploeg kwam goed uit de startblokken. Al na vijf minuten zette Maartje Paumen uit een strafcorner Den Bosch op voorsprong. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft nam Den Bosch afstand van Bloemendaal. In vijf minuten scoorden de Bossche dames twee keer. Lieke Hulsen verdubbelde de voorsprong waarna Paumen, opnieuw uit een corner, de derde Bossche treffer liet aantekenen. Pleun van der Plas bepaalde vlak voor het einde de eindstand op 4-0. Door de zege staat Den Bosch tweede op twee punten van SCHC. Bloemendaal staat na drie duels nog met lege handen op plek elf, net boven Pinoké.

Pinoké-Amsterdam 1-3

De derde nederlaag op rij betekent dat Pinoké, op doelsaldo, hekkensluiter is in de Hoofdklasse. Het duurde lang voordat Amsterdam een gaatje wist te vinden in de defensie van de Steekneuzen. In de 24ste minuut opende Charlotte Vega de score en nog voor rust zette Sterre Deetman Amsterdam op 0-2. In de tweede helft maakte Kimberly Thompson er 0-3 van. Jet Zwolsman deed nog wel iets terug voor Pinoké, maar dichterbij kwamen de Steekneuzen niet.

Reageer