Uitslagen HK (D): SCHC laat ook tegen hdm geen punten liggen

Alle thuisploegen wisten de drie punten in eigen huis te houden. SCHC blijft ook na de zesde speeldag zonder puntenverlies. Ook de overige ploegen in de top vier, Den Bosch, Amsterdam en Laren, stapten als winnaars van het veld. Pinoké en Bloemendaal blijven nog steeds zonder punten.

SCHC-hdm 3-2

Ook hdm is er niet in geslaagd om de zegereeks van SCHC een halt toe te roepen. De Haagse ploeg bood veel tegenstand, maar dolf in de slotfase toch het onderspit. Hdm begon goed aan het duel en nam na negen minuten de leiding door een doelpunt van Fay van der Elst. Roos Drost tekende voor rust voor de gelijkmaker, waarna Michelle van der Pols in de tweede helft SCHC op voorsprong zette. Demi Lefranc bracht hdm weer op gelijke hoogte. Acht minuten voor tijd kreeg SCHC een strafbal toegewezen, die door Caia van Maasakker werd benut. Door de overwinning blijft de Bilthovense ploeg koploper in de Hoofdklasse met een honderd procent score uit zes wedstrijden.

Amsterdam-Bloemendaal 4-0

Net als Pinoké blijft ook Bloemendaal na zes wedstrijden met lege handen staan. De ploeg van debuterend coach Teun de Nooijer ging tegen Amsterdam met 4-0 onderuit. Ellen Hoog opende in de elfde minuut de score, waarna Julia Müller uit een corner de marge naar twee tilde. Nog voor rust maakte Charlotte Vega het derde Amsterdamse doelpunt. Hoog bepaalde met haar tweede doelpunt de eindstand op 4-0. Voor Amsterdam was het alweer de vijfde overwinning op rij en daarmee staat de ploeg op een derde plaats op drie punten van koploper SCHC.

Laren-MOP 7-0

Vooraf werd MOP door Laren enigszins gevreesd. Vorig jaar liet de Gooise ploeg vier punten liggen tegen de Vughtse formatie. Dit keer boekte Laren een ruime overwinning. Het werd liefst 7-0, na een 2-0 ruststand. Lieke van Wijk ontpopte zich tot speelster van de wedstrijd met drie doelpunten, twee strafcorners en een strafbal. Sierou Frankema scoorde twee keer en de andere treffers kwamen op naam van Macey de Ruiter en Naomi van As. Laren blijft door de zege op een vierde plaats staan. MOP, dat de vierde nederlaag in zes duels leed, is negende.

Den Bosch-Groningen 4-0

Den Bosch blijft met de 4-0 zege op promovendus Groningen in het spoor van koploper SCHC. In de achtste minuut strafte de Bossche ploeg een verdedigingsfout af. Pleun van der Plas gaf de bal aan Lieke Hulsen die de landskampioen op 1-0 zette. Even later waren de rollen omgedraaid. Hulsen fungeerde als aangeefster op het doelpunt van Van der Plas. Nog voor rust maakte Lidewij Welten de derde Bossche treffer. Tien minuten voor het eindsignaal bepaalde Welten, met haar tweede treffer, de eindstand op 4-0. Ondanks de nederlaag blijft Groningen op een tiende plaats staan met vier uit zes.

Kampong-Hurley 4-1

Hurley lijkt na een goede start van de competitie in een mindere fase te zitten. De ploeg van coach Jorge Nolte ging in Utrecht met 4-1 onderuit tegen Kampong. Het was voor Hurley alweer de derde nederlaag op rij en de tweede wedstrijd op rij waarin de ploeg vier tegentreffers incasseerde. Kampong, dat pas één wedstrijd had gewonnen, kwam na een kwartier spelen op voorsprong door Sophie Bray. Vijf minuten later maakte Nina Notman er uit een strafcorner 2-0 van. In de twee helft liep Kampong uit naar 4-0 door goals van Gabrielle Mosch en Karlijn van der Linden, voordat Hurley in de slotminuut tegen scoorde via Denise Admiraal. Kampong bezet na de zege de zevende plaats in de Hoofdklasse net boven Hurley dat achtste staat.

Oranje-Rood-Pinoké 3-0

Na drie nederlagen op rij heeft Oranje-Rood eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De Eindhovense formatie was in eigen huis met 3-0 te sterk voor hekkensluiter Pinoké. Yibbi Jansen opende in de twaalfde minuut de score, waarna Freeke Moes vier minuten later de 2-0 op het bord zette. In de tweede helft bepaalde Donja Zwinkels de eindstand op 3-0 na een aanval over rechts via Lisa Scheerlinck. Dankzij de zege klom Oranje-Rood naar de vijfde plaats op de ranglijst. Pinoké blijft laatste met nul punten uit zes wedstrijden.

Comments (3)

  1. Het zou volgens diverse interviews met Teun beter gaan met Bloemendaal. Even een update van de vergelijkende cijfers. Nu nul punten (doelsaldo -16). Vorig jaar tegen de zelfde tegenstanders 2 punten (doelsaldo -21) en het eerste jaar in de hoofdklasse 4 punten (doelsaldo -12) ook tegen de zelfde tegenstanders. 2 jaar geleden 8 keer gescoord, vorig jaar 6 keer en nu 3 keer. Minder tegendoelpunten, zij het beperkt, schrijven we dan maar op het conto van de twee Engelse internationals. Het spel is dan wel verzorgder maar bijna elke kans voor de tegenstander is een doelpunt.

  2. Gisteren als trouw toeschouwer bij Amsterdam-Bloemendaal geweest en het lijkt wel of Amsterdam steeds plichtmatiger gaat spelen. Geen bezieling, geen inzet, foute passes, slordig spel. Van de 4 doelpunten waren zeker twee ballen houdbaar. Als de keeper van Bloemendaal die had gehouden en zij voorin wat doelgerichter waren geweest had Bloemendaal zo maar gelijk kunnen spelen. Waren de tweede helft gewoon gelijkwaardig.

  3. Amsterdam was niet best de tweede helft, mee eens. vergeet alleen niet dat dit een post olympisch seizoen is. Dan is vaak de eerste helft van het seizoen gewoon minder. Daarom des te bijzonderder dat ploegen als Kampong, OR en Hurley niet een beetje langer aan kunnen pikken.

Reageer

Contact Us