Uitslagen HK (D): Top 4 wint op laatste speeldag | Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (D): Top 4 wint op laatste speeldag

Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse dames heeft de top 4 hun wedstrijden gewonnen. Amsterdam eindigt de competitie als eerste, gevolgd door Den Bosch, Laren en SCHC. Best-of-the-rest werd Kampong, dat terug is te vinden op een vijfde plaats. Pinoké sloot na 22 speeldagen af als tiende voor Bloemendaal.

Amsterdam-Bloemendaal 7-0

Amsterdam heeft de reguliere competitie afgesloten op een eerste plaats en kwalificeert zich hiermee voor de EHCCC. De dames waren op de laatste speeldag heer en meester tegen Bloemendaal. Het werd 7-0, na een ruststand van 3-0. Binnen een kwartier was het al 2-0 voor de Amsterdammers door twee doelpunten van Sterre Deetman. Ook Kitty van Male was twee keer trefzeker. De andere Amsterdamse doelpunten kwamen op naam van Maria Verschoor, Charlotte Vega en Kelly Jonker. Door de nederlaag sluit Bloemendaal de competitie af als elfde en zal de ploeg in de play-outs spelen tegen de verliezend nummer één van de play-offs in de Overgangsklasse. Amsterdam zal in de play-offs om de landstitel spelen tegen SCHC.

Bekijk hier de samenvatting van Amsterdam-Bloemendaal

Kampong-Den Bosch 0-2

Landskampioen Den Bosch gaat met een goed gevoel richting de play-offs. De Bossche dames waren in Utrecht met 2-0 te sterk voor Kampong. Het was na de winterstop alweer de achtste zege in negen wedstrijden. Maartje Paumen opende in de vijfde minuut de score uit een strafcorner. Margot van Geffen zette in de tweede helft de eindstand op het bord. Het duel begon met vertraging omdat de scheidsrechter van shirt moesten wisselen. Den Bosch zal het in de play-offs opnemen tegen Laren.

Oranje Zwart-Laren 1-4

Met een 4-1 overwinning op Oranje Zwart eindigt Laren op een derde plaats op de ranglijst. Bij rust leidde de ploeg uit ’t Gooi met 1-0 door een doelpunt van Naomi van As. Lieke van Wijk verdubbelde de voorsprong uit een strafcorner, maar twee minuten later bracht Valerie Magis de spanning in de wedstrijd terug. De gelijkmaker voor Oranje Zwart kwam er niet. Vicky van den Broek tekende voor de derde Larense treffer, waarna Kim Lammers met haar goal de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Bekijk hier de foto’s van het duel Oranje Zwart-Laren

Pinoké-SCHC 2-4

SCHC besliste het duel met Pinoké al in de eerste twintig minuten. Toen koesterde de Bilthovense ploeg een voorsprong van 3-0 dankzij treffers van Michelle van der Pols, Roos Drost en een rake strafcorner van Caia van Maasakker. Pinoké deed voor rust nog iets terug via Florencia Habif, maar tien minuten in de tweede helft vergrootte Ginella Zerbo de marge weer naar drie. Ondanks een treffer van Chiara Spee, zeven minuten later, kon Pinoké het SCHC niet meer lastig maken. Pinoké eindigt als tiende en zal in de play-outs moeten spelen tegen de winnaar van de strijd tussen de nummers twee van de play-offs in de Overgangsklasse.

Push-hdm 0-4

Push heeft het avontuur in de Hoofdklasse afgesloten met een 4-0 nederlaag tegen hdm. Het was voor Push de 21ste nederlaag in 22 wedstrijden. Push wist dit seizoen slechts drie punten te verzamelen, dankzij een zege op MOP na de winterstop. Tegen hdm kon Push geen punten toevoegen aan het totaal. Voor de Haagse ploeg scoorden Demi Lefranc (2x), Fay van der Elst en Pien van Nes, uit een strafbal.

MOP-Hurley 4-1

MOP heeft het seizoen op een prima wijze afgesloten. De Vughtse formatie versloeg Hurley met 4-1. Hiermee bleef MOP de laatste vier duels ongeslagen. De ploeg kwam na 19 minuten op achterstand na een verdedigingsfout van Natalia Wisniewska. De Poolse speelde de bal breed in de stick van Yentl Leemans, die wel raad wist met dit buitenkansje. Floor Hoogers maakte voor rust nog gelijk, waarna Sabine van den Assem via een tip-in MOP op voorsprong zette. Hoogers vergrootte met haar tweede treffer vervolgens de marge en twee minuten later benutte Marlena Rybacha een strafcorner: 4-1. En dat was ook de eindstand.

Bekijk hier de eindstand van de reguliere competitie in de Hoofdklasse dames

Reageer