Uitslagen HK (D): Topper onbeslist, Laren verliest

Op de 18de speeldag in de Hoofdklasse dames bleef de topper tussen Den Bosch en SCHC onbeslist (1-1). Hurley zorgde voor een verrassing door Laren in eigen huis met 2-1 te verslaan. De nederlaag van Laren betekende niet alleen dat SCHC, maar ook Amsterdam een ticket voor de play-offs bemachtigde.

Den Bosch-SCHC 1-1

De topper bleef lang zonder doelpunten. In de slotfase leek SCHC met de overwinning aan de haal te gaan. Vier minuten voor tijd benutte Caia van Maasakker een strafcorner. Lang duurde de vreugde niet voor de Bilthovense formatie, want een minuut later maakte Maartje Paumen uit een corner gelijk. De puntendeling met Den Bosch en het verlies van Laren betekent dat SCHC zich heeft gekwalificeerd voor de play-offs.

Laren-Hurley 1-2

Laren liet dure punten liggen in de strijd om deelname aan de play-offs. De Gooise ploeg verloor op eigen veld van Hurley (1-2) terwijl directe concurrent Kampong wel de volle winst pakte. Lieke van Wijk zette Laren uit een strafcorner nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft bezorgden Margot Zuidhof en Maartje van der Vis, uit een corner, voor de zege van Hurley. Laren staat met nog vier duels te gaan vijfde op drie punten van Kampong.

Kampong-Bloemendaal 2-1

Kampong profiteerde optimaal van misstap Laren. Met de winst op Bloemendaal verstevigde de Utrechtse ploeg de vierde plaats en is nu drie punten los van de Gooise ploeg. Kampong kwam na 18 minuten op voorsprong door een benutte strafcorner van Renée van Laarhoven. Marijn Veen verdubbelde na rust de marge, waarna Myrthe van Kesteren de spanning terug in de wedstrijd bracht. Bloemendaal slaagde er echter niet meer in de gelijkmaker te forceren. De ploeg zag hekkensluiter Pinoké tot op vijf punten naderen.

Groningen-Pinoké 1-1

Groningen heeft nagelaten optimaal te profiteren van de nederlaag van concurrent MOP. Door de puntendeling tegen Pinoké staat de promovendus in punten gelijk met MOP, maar nog wel op een tiende plaats. Pam van Asperen opende de score voor Groningen, maar in de tweede helft maakte Marjolein Ceulen gelijk voor Pinoké. Na zes wedstrijden pakte de hekkensluiter eindelijk weer eens punt, maar veel schieten de Steekneuzen er niet mee op. Het gat met Bloemendaal bedraagt vijf punten.

Oranje-Rood-MOP 4-1

Met vier rake corners velde Yibbi Jansen het oordeel over MOP. Oranje-Rood ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Janneke van de Venne maakte in de tweede helft nog gelijk voor MOP, maar daarna was het woord weer aan Jansen. Door de overwinning blijft Oranje-Rood nog in de race voor deelname aan de play-offs. Het verschil met Kampong is vier punten. MOP zag concurrent voor directe handhaving, Groningen, niet ten volle profiteren van de nederlaag. Beide ploegen staat met nog vier wedstrijden op het programma gelijk in punten.

Amsterdam-hdm 6-0

Door de nederlaag van Laren wist Amsterdam dat de ploeg zich bij een zege op hdm zou plaatsen voor de play-offs. En daar slaagden de Amsterdammers met vlag en wimpel in. Het werd maar liefst 6-0. Al na acht minuten zette Julia Müller Amsterdam met een rake strafcorner op voorsprong. Tien minuten voor het rustsignaal zette Sterre Deetman de 2-0 op het bord. In de tweede helft liep Amsterdam verder uit via rake corners van Kimberley Thompson, Ellen Hoog en Laura van Heugten. Kitty van Male zette in de slotfase de eindstand op het bord.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Comments (7)

 1. Verassende uitslagen! Laren dat weer verliest en yibbi Jansen de 4 keer scoort ben benieuwd of die blijft volgend jaar of neemt ze Paumen over?

 2. Ere wie ere toekomt: ze scoort er flink op los. Hoewel er van de 4 er 2 rechtstreeks gepusht werden.
  Eerst zien of ze tegen de top 4 kan scoren (dat slippertje van Sombroek even niet meegerekend).

  Verwacht dat DB wel op zoek gaat naar een corner. Misschien uit het buitenland of Magis (had toch ook wel een aardige corner)? Denk niet dat Jansen terug gaat naar DB.

 3. Aan de buitenkant lijkt alles pais en vree bij Laren, maar ik kan me dat toch niet echt voorstellen. Iemand meer info?

 4. @sja, meer info? of je bedoelt roddel en achterklap? Gaat toch om wat er op veld gebeurt. Ik ben blij voor de competitie dat er eindelijk weer eens kans is op een andere nummer 4.

 5. Er zijn racistische geluiden geweest bij Groningen – Pinoken naar een speelster van Pinoke. Gaat de KNHB hier tegen optreden?????

 6. @Groningen

  KNHB moet ingrijpen betreft publiek Groningen. Schandalig wat ze daar langs de kant roepen! Kan echt niet! Hockey publiek onwaardig!

 7. De bond doet toch niets. Doofpotten werk en het komt ze politiek niet uit. Zijn zo blij dat er weer een club uit die regio in de hoofdklasse zit.Wat op zich erg mooi is, maar het publiek moet zich wel gedragen.

Reageer

Contact Us