Uitslagen HK (D): Topper tussen Amsterdam en Den Bosch onbeslist

Op de negende speeldag in de Hoofdklasse dames is de topper tussen Amsterdam en Den Bosch in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. SCHC ging ruim langs Kampong (4-0) en Laren leed een nederlaag in Den Haag tegen hdm (2-0). Bloemendaal verloor van Oranje-Rood (0-4) en blijft puntloos hekkensluiter.

Amsterdam-Den Bosch 0-0

De topper bij de dames kende geen winnaar. Het bleef 0-0. Het was voor de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen niet tot de volle winst kwamen. Door de remise blijft Den Bosch koploper op een punt gevolgd door Amsterdam.

SCHC-Kampong 4-0

SCHC heeft de derde plaats op de ranglijst steviger in handen gekregen. De Bilthovense formatie wist na twee nederlagen eindelijk weer eens te winnen. Kampong werd zondag met 4-0 verslagen. Roos Drost zette SCHC al vrij snel op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Caia van Maasakker deze voorsprong. In de tweede helft tekende Van Maasakker opnieuw voor een doelpunt, waarna Claire Verhage vijf minuten voor tijd de eindstand op het bord zette. Dankzij de zege en de nederlaag van nummer vier Laren is het verschil tussen SCHC en de Gooise ploeg vier punten. Kampong blijft vijfde, maar zag Hurley qua punten op gelijke hoogte komen.

hdm-Laren 2-0

In de vorige confrontaties met topploegen als Amsterdam, SCHC en Den Bosch dolf hdm steeds het onderspit. Zondag stapten de Haagse dames als winnaressen van het veld. De ploeg won verrassend met 2-0 van Laren. De doelpunten werden netjes over beide helften verdeeld. Fay van der Elst zette hdm al na twee minuten op voorsprong en een kwartier voor tijd besliste Nina van der Marel het duel definitief in Haags voordeel. Hdm blijft achtste, omdat de concurrentie ook hun wedstrijden wisten te winnen.

Hurley-Groningen 1-0

Voor de tweede opeenvolgende week heeft Hurley met 1-0 gewonnen. Dit keer werd Groningen verslagen, door een doelpunt van Maartje van der Vis uit een strafcorner na 27 minuten. Dankzij de overwinning kwam Hurley in punten gelijk met de nummer vijf op de ranglijst, Kampong. Ook Laren, dat vierde staat, blijft in het vizier, al bedraagt dat verschil drie punten. Groningen slaagde er opnieuw niet in punten te pakken in een uitwedstrijd. De ploeg hoopte met een goed resultaat aansluiting te houden met de middenmoot, maar zag het verschil met de concurrentie groeien naar vier punten.

MOP-Pinoké 1-0

MOP heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het duel met Pinoké te winnen. Het was een minieme zege, maar de treffer van Jolijn Donkers vlak na rust was voldoende voor de volle winst. Het zijn drie belangrijke punten voor de Vughtse ploeg, die nu vier punten los is van een play-outplek. De druiven waren zuur voor Pinoké dat niet kon profiteren van het puntenverlies van Groningen. Het verschil tussen beide ploegen is nog steeds zeven punten.

Bloemendaal-Oranje-Rood 0-4

De dames van Bloemendaal blijven ook na de negende speeldag met lege handen achter. Oranje-Rood boekte een ruime overwinning, die al voor rust gestalte kreeg. Yibbi Jansen opende uit een benutte strafcorner de score voor de Eindhovense formatie. Freeke Moes verdubbelde de voorsprong na iets meer dan een kwartier en een minuut later stond de 0-3 op het bord dankzij Fiona Morgenstern. Na rust bepaalde Valerie Magis de eindstand op 0-4. Oranje-Rood bleef ondanks de overwinning op een zevende plaats staan en heeft hetzelfde aantal punten als hdm en MOP. Bloemendaal blijft puntloos hekkensluiter op één punt achterstand op Pinoké.

Comments (5)

 1. Bloemendaal 9 gespeeld, 0 punten. Ondanks wat wijzigingen in de opstelling viel het resultaat weer tegen. Wat niet hielp is dat alle goede bedoelingen na drie minuten al achterhaald waren toen de strafcorner van OR er in vloog. Mooi genomen trouwens. Daarna sloeg de onzekerheid weer toe, veel balverlies en verdedigende fouten. Vooral op snelheid hockeyde OR er makkelijk doorheen. De tweede helft stond het wel veel beter en was er meer vertrouwen. Of OR vond het misschien wel goed zo. Volgende week doorborduren op deze tweede helft, iets minder opportunistisch hockeyen en meer gebruik maken van de hele selectie. Meer de boel achter dicht proberen te houden op de 23 meter en op de counter spelen. Dan valt er misschien wat te halen in Groningen.

 2. Gelukkig ben jij geen hoofdcoach!

 3. Paar jaartjes OVK zal ze goed doen

 4. @OptKopje Wat een vertand heb jij ervan zeg? Loop je al langer mee op de club?
  Ik ben het grotendeels met je eens, maar het lijkt mij duidelijk dat het dit seizoen erg moeizaam loopt bij de Dames olv van De Nooijer. Misschien moet hij zijn eigen koers gaan bepalen?? Toch knap hoe Jorge Nolte het de afgelopen jaren heeft gepresteerd met bijna dezelfde selectie. Afgelopen seizoen 16 punten niet slecht voor de dames.

  Ik kijk uit naar de volgende duels met Groningen uit en Pinoke thuis, als zij naar 4 punten uit weten te halen is de aansluiting weer gevonden met directe concurrent Pinoke.

 5. @Greet,

  Ik volg de dames al een tijdje. Jorge deed het vorige jaren inderdaad bij nader inzien niet slecht. Haalde kennelijk wel er uit wat er in zit/zat. Dat lukt het duo TdN/Andre Morees niet. Onduidelijke en bij nader inzien verkeerde keuzes. En ondanks de kennis van nu daar wel vast aan blijven houden terwijl het al 9 wedstrijden niet werkt. Komende 2 wedstrijden zijn inderdaad bepalend voor rechtstreekse degradatie of play-outs.

Reageer

Contact Us