Uitslagen HK (H): Almere pakt punt tegen Kampong

Promovendus Almere heeft zondag op de eerste speeldag voor een stunt gezorgd door met 0-0 gelijk te spelen tegen Kampong. De topper tussen HGC en Rotterdam bleef ook onbeslist: 3-3. Amsterdam en Oranje-Rood boekten ruime overwinningen, terwijl Bloemendaal de handen vol had met Den Bosch (3-2).

Almere-Kampong 0-0

Vorig seizoen morste Kampong vijf punten tegen promovendi en ook op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen liet de Utrechtse formatie punten liggen tegen een nieuwkomer. Debutant Almere hield de Europees kampioen op 0-0. Kampong slaagde er niet in een gaatje te slaan in de Almeerse defensie en doelman Youri Beck te passeren.

Oranje-Rood-Qui Vive 4-1

Fusieclub Oranje-Rood heeft de eerste officiële wedstrijd in de Hoofdklasse in winst omgezet. Voor eigen publiek rekenden de Eindhovenaren af met promovendus Qui Vive. Het werd 4-1. Bob de Voogd scoorde drie doelpunten. De vierde treffer werd in de slotminuut gemaakt uit een strafcorner door Gijs van Merriënboer. De enige treffer van Qui Vive kwam op naam van Wouter Haremaker. Dat was de gelijkmaker, nadat De Voogd Oranje-Rood al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had gezet. Niek van der Schoot ontbrak bij Oranje-Rood vanwege een vervelende blessure aan zijn linkerhand. Hoe lang hij is uitgeschakeld, is nog niet bekend.

Lees hier de reactie van aanvoerder Erik Otto van Qui Vive

HGC-Rotterdam 3-3

In Wassenaar eindigde de topper tussen HGC en Rotterdam in een doelpuntrijk gelijkspel. Tristan Algera zette HGC na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong. De Rotterdammers bogen de achterstand nog voor rust om in een voorsprong dankzij goals van Simon Egerton en Oliver Polkamp. Diede van Puffelen vergrootte de Rotterdamse voorsprong zelfs naar 1-3. Het was niet voldoende voor de overwinning, want dankzij twee doelpunten van Algera hield HGC een punt over aan deze confrontatie.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen HGC en Rotterdam.

Bloemendaal-Den Bosch 3-2

Bloemendaal had de handen vol aan Den Bosch. Lange tijd keken de Musschen tegen een achterstand aan en besliste pas in de slotfase het duel in eigen voordeel. Dylan Wotherspoon zette Den Bosch na iets meer dan tien minuten op voorsprong. Daarna werd er in de eerste helft niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Daniel Beale gelijk, waarna Thierry Brinkman Bloemendaal op voorsprong zette. Noud Schoenaker bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Het was Duits international Florian Fuchs die zeven minuten voor tijd Bloemendaal drie punten bezorgde.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Bloemendaal en Den Bosch.

Amsterdam-Tilburg 3-0

Amsterdam heeft de eerste speeldag afgesloten met een ruime zege op promovendus Tilburg. Het verschil werd pas na rust gemaakt. Na een doelpuntloze eerste 35 minuten zette Roderic Schwirtz de Amsterdammers in de tweede helft op voorsprong. Op dat moment zat Jan-Maarten Tacke van Tilburg met groen aan de kant. Amsterdam profiteerde optimaal van de man-meer-situatie, want een minuut later tekende Robert Tigges voor 2-0. Justin Reid-Ross bepaalde een kwartier voor tijd uit een strafcorner de eindstand op 3-0.

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Tilburg

Hurley-Pinoké 1-1

De eerste Bosderby van het seizoen is in een gelijkspel geëindigd. Net als onlangs in de ABN AMRO Cup sloten de ploegen af met een 1-1 score. Hurley, dat al zes duels met Pinoké ongeslagen is, kwam vlak na rust op voorsprong door een doelpunt van Luuk van Duren. In de slotfase stelde Gijs van Wagenberg een punt voor de Steekneuzen veilig.

Comments (5)

  1. Floppieenteun

    Vandaag aanwezig op Het Kopje. Bloemendaal had het inderdaad knap lastig. Een gelijkspel was ook niet onverdiend geweest. Fuchs, Govers, Stockbroekx en Beale zijn naar mijn idee wel echte aanwinsten. Vond vandaag vooral Beale en Stockbroekx ijzersterk spelen. Verder kan de teamprestatie nog veel en veel beter. Je merkt aan alles dat team betrekkelijk kort bij elkaar is (geldt natuurlijk voor meer ploegen). Het is voor Bloemendaal belangrijk om de eerste 4 wedstrijden door te komen zonder al te veel puntenverlies. Na die periode moet het team er definitief staan (voor de toppers in Oktober en November en de rest van het seizoen).

  2. Dek je je nu al in floppieteun?

  3. @@debby stoer hoor!! Zeker TV gekeken gisteren en de normen en waarden overgenomen van die jongeren uit Zaandam. Hou het even bij hockey commentaar . Redactie zitten jullie te slapen,

  4. Dank redactie, voor het verwijderen van de reactie vab @@ debby.

  5. Heeft iemand meegekregen wat er is gebeurd bij OR – Qui Vive? stond namelijk enige tijd op de standenmotor van hockey.nl dat er aan beide kanten een rode kaart is gevallen. Wie kan hier meer over vertellen

Reageer

Contact Us