Uitslagen HK (H): Amsterdam in Utrecht te sterk voor Kampong

Amsterdam is met drie punten uit Utrecht huiswaarts gekeerd. De ploeg van coach Dirk Loots won zondag met 2-1 op Kampong. HGC ging flink onderuit in Den Bosch en Rotterdam sleepte een gelijkspel uit het vuur tegen Oranje-Rood (4-4). Bloemendaal haalde uit tegen Pinoké. Het werd 1-6.

Kampong-Amsterdam 1-2

Kampong kent een stroeve start van het seizoen. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Almere ging de winnaar van de EHL op eigen veld onderuit tegen Amsterdam (1-2). Kampong kwam snel in het duel op voorsprong door een doelpunt van Constantijn Jonker. Vlak na rust zorgde Justin Reid-Ross met een benutte strafcorner voor de gelijkmaker. Robert Tigges besliste het duel in Amsterdams voordeel door een corner via een stick van een verdediger achter doelman David Harte te pushen.

Rotterdam-Oranje-Rood 4-4

Rotterdam maakte er ook op de tweede speeldag een spektakel van. Na de 3-3 tegen HGC vorige week speelden de havenstedelingen voor eigen publiek met 4-4 gelijk tegen Oranje-Rood. Vlak voor tijd redde Simon Egerton een punt voor de Rotterdammers, die tot drie keer toe een achterstand ongedaan moesten maken. Jaïr van der Horst zette Oranje-Rood op voorsprong en Jeroen Hertzberger maakte gelijk. Na rust pushte Agustin Mazzilli Oranje-Rood naar 1-2, waarna Simon Egerton voor de gelijkmaker tekende. Thijs van Dam bracht vervolgens Rotterdam aan de leiding. Gijs van Merriënboer trok de stand tien minuten voor tijd weer gelijk. Jongeling Max Kuijpers leek Oranje-Rood daarna de winst te bezorgen, maar daar dacht Egerton iets anders over: 3-3.

Den Bosch-HGC 4-1

Den Bosch revancheerde zich van de kleine nederlaag (3-2) vorige week tegen Bloemendaal. Austin Smith had een groot aandeel in de overwinning. De Zuid-Afrikaan schoot drie keer raak uit een strafcorner. De andere Bossche treffer kwam op naam van Arjen Lodewijks. HGC stelde daar een doelpunt van Tristan Algera, ook uit een corner, tegenover.

Pinoké-Bloemendaal 1-6

Samen met Amsterdam is Bloemendaal de enige ploeg zonder puntenverlies na twee speeldagen. De Mussen hielden flink huis in het Amsterdamse Bos. Pinoké werd met 6-1 verslagen. Met drie treffers was Florian Fuchs de man van de wedstrijd. De Duitser opende de score, waarna Morris de Vilder uit een rebound van een corner voor Pinoké gelijkmaakte. Nog voor rust zette Blake Govers Bloemendaal weer op voorsprong, die door Thierry Brinkman werd uitgebouwd. Fuchs tilde vervolgens het verschil tussen beide ploegen naar drie doelpunten. In de slotfase bepaalden Rogier Hofman en opnieuw Fuchs de eindstand op 1-6. Door de ruime nederlaag is Pinoké hekkensluiter in de Hoofdklasse. Bloemendaal is op doelsaldo koploper.

Qui Vive-Almere 2-2

De strijd tussen de promovendi kende geen winnaar. Met de remise pakte Qui Vive het eerste punt in de Hoofdklasse en voegde Almere er één toe aan het punt dat het vorige week behaalde na de 0-0 tegen Kampong. Aanvoerder Erik Otto bracht Qui Vive in de tweede helft aan de leiding. De vreugde was echter van korte duur, want Terrance Pieters maakte kort daarop alweer gelijk. Qui Vive nam vervolgens weer de leiding, dit keer door een doelpunt van Mark Weber, maar opnieuw sloeg Almere snel terug. Erwin Kruisbrink behoedde tien minuten voor tijd zijn ploeg voor een nederlaag.

Tilburg-Hurley 1-1

Tilburg heeft het eerste punt van het seizoen te pakken. In eigen huis speelde de ploeg van coach Jeroen Delmee met 1-1 gelijk tegen Hurley. Tien minuten voor tijd tekende Jaap Groels voor de gelijkmaker, nadat Hurley al in de eerste helft via Christiaan Stroboer op voorsprong was gekomen.

Reageer

Contact Us