Uitslagen HK (H): Amsterdam wint klassieker van Bloemendaal

De klassieker in de Hoofdklasse heren is gewonnen door Amsterdam. In het Wagener Stadion werd koploper Bloemendaal met 3-2 verslagen. Door de overwinning pakte de Amsterdammers tevens een ticket voor de play-offs. Rotterdam en Oranje-Rood hadden het lastig maar trokken uiteindelijk alsnog aan het langste eind.

Amsterdam-Bloemendaal 3-2

Amsterdam kwam door de zege in punten gelijk met Bloemendaal, dat nog wel op de eerste plaats staat vanwege een beter doelsaldo. De score in de klassieker werd geopend door Sander ’t Hart. Na rust verdubbelde ‘t Hart de stand via de stick van verdediger Tim Jenniskens en vervolgens zette Justin Reid-Ross uit strafcorner Amsterdam op 3-0. Daarmee leek het duel beslist. Pas in de slotfase deed Bloemendaal iets terug. Wouter Jolie benutte een corner, waarna Florian Fuchs een solo doeltreffend afrondde en de eindstand op het bord zette.

Rotterdam-Den Bosch 1-0

Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuut voorkwam Thijs van Dam alsnog Rotterdams puntenverlies. Rotterdam blijft door de overwinning op een derde plaats met respectievelijk twee en drie punten op Oranje-Rood en Kampong. Den Bosch zakte door de nederlaag naar de zevende plaats.

Oranje-Rood-Tilburg 4-3

Net als Rotterdam had Oranje-Rood de nodige moeite om tot de overwinning te komen. Mink van der Weerden bewees de Eindhovenaren opnieuw een grote dienst door drie keer uit een strafcorner te scoren. De specialist zette Oranje-Rood voor rust tot twee keer toe op voorsprong, nadat Tim Swaen voor de gelijkmaker had gezorgd. In de tweede helft maakte Swaen opnieuw uit een corner gelijk. Niek van de Schoot zette Oranje-Rood voor de derde maal op voorsprong. Tilburg gaf niet op en Jip Krens zette met een benutte strafbal de 3-3 op het bord. De derde treffer van Van der Weerden in het slot van het duel was Tilburg uiteindelijk te machtig.

Kampong-Hurley 7-1

Met het oog op deelname aan de play-offs moest Kampong winnen en dat deden de Utrechters ook. Met ruime cijfers werd Hurley aan de kant gezet: 7-1. Het duel was voor rust al min of meer gespeeld. Doelpunten van Jasper Luijkx, Bjorn Kellerman en een benutte strafcorner van Martijn Havenga bezorgden Kampong een 3-0 voorsprong. Luuk van Duren verkleinde de achterstand van Hurley, maar daarna nam Kampong het heft in handen. Met opnieuw Havenga en goals van Boet Phijffer, Jip Janssen en Robbert Kemperman werkte de Utrechtse formatie aan het doelsaldo.

Almere-HGC 1-3

Onderaan de ranglijst veranderde er weinig. De laatste vier ploegen leden een nederlaag. Almere ging in eigen huis met 3-1 onderuit tegen HGC. Steijn van Heijningen zette de Wassenaarse ploeg na elf minuten spelen op voorsprong. Stijn van Veldhuizen maakte voor rust nog gelijk, maar in de tweede helft stelde HGC de zege veilig dankzij doelpunten van Tristan Algera, uit een strafcorner, en Joaquin Mennini. HGC steeg door de overwinning naar de zesde plaats. Almere blijft tiende op drie punten van Tilburg, dat de negende plek bezet.

Qui Vive-Pinoké 2-3

Qui Vive mocht één helft hopen op de tweede zege van het seizoen. Al na twee minuten kwam de promovendus door een benutte strafbal van Erik Otto op voorsprong. Tien minuten na rust maakte Joost Rijksen uit een corner gelijk, waarna Dennis Warmerdam in een periode van vier minuten twee keer, eenmaal uit een corner, scoorde en de stand naar 1-3 tilde. In de slotminuut bepaalde Mark Weber uit een strafcorner de eindstand op 2-3.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us