Uitslagen HK (H): Bloemendaal blijft winnen, Qui Vive verrast

De verrassing van de zevende speeldag was de puntendeling van Den Bosch met Qui Vive (1-1). Hierdoor stond de promovendus de laatste plaats af aan Pinoké, dat verloor van Kampong (5-0). Koploper Bloemendaal blijft maar winnen. Almere werd met 9-0 verslagen. En HGC won de topper van Oranje-Rood: 1-2.

Oranje-Rood-HGC 1-2

De topper van het weekend is gewonnen door HGC. De Wassenaarse ploeg nam na tien minuten de leiding door een doelpunt van Dick Möhlmann. In de tweede helft bracht Teun Beins Oranje-Rood op gelijke hoogte, maar HGC trok toch aan het langste eind. Zes minuten na de gelijkmaker besliste Kenny Bain het duel in Wassenaars voordeel. Dankzij de zege staat HGC vijfde. Oranje-Rood is weggezakt naar een zevende plaats op slechts drie punten van een vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. Klein lichtpuntje aan Eindhovense kant was de rentree van Mink van der Weerden na blessureleed.

Almere-Bloemendaal 0-9

Bloemendaal blijft maar winnen en dit keer was promovendus Almere slachtoffer van de dadendrang van de Mussen. Het werd maar liefst 9-0. Al voor rust had Bloemendaal, dat iedere wedstrijd minimaal drie doelpunten maakt, al een voorsprong van 5-0. Blake Govers opende de score, waarna vervolgens in een kwartier tijd Rogier Hofman, Florian Fuchs, Daniël Aarts en Roel Bovendeert scoorden. Na rust scoorden opnieuw Bovendeert en Govers, Thierry Brinkman en Daniel Beale. Ondanks de ruime nederlaag blijft Almere op een achtste plaats staan in de Hoofdklasse.

Amsterdam-Hurley 5-1

Met de zesde zege in zeven competitiewedstrijden blijft Amsterdam in het spoor van koploper Bloemendaal. De Amsterdammers waren in de Bosderby met 5-1 te sterk voor Hurley. Het duel was voor rust al beslist. Amsterdam leidde toen al met 4-0 dankzij goals van Mirco Pruyser (2x), Fergus Kavanagh en Valentin Verga. Christiaan Stroboer scoorde in de tweede helft tegen, maar Pruyser zette met zijn derde doelpunt van het duel de eindstand op het bord. De nederlaag betekent dat Hurley blijft zakken op de ranglijst. Op dit moment bekleedt de ploeg de tiende plaats, op één punt van Qui Vive en twee op hekkensluiter Pinoké.

Kampong-Pinoké 5-0

Kampong boekte tegen Pinoké (5-0) alweer de vierde overwinning op rij. Quirijn Caspers bracht de Utrechtse ploeg al na vijf minuten aan de leiding. Een kwartier later tilde Constantijn Jonker de marge naar twee en dat was ook de ruststand. Kampong besliste de wedstrijd pas in de slotfase definitief. Opnieuw Jonker, Martijn Havenga en Robbert Kemperman bepaalden de eindstand op 5-0. Het was voor het eerst in de historie dat Kampong in vier wedstrijden op rij minimaal vijf keer wist te scoren. De Utrechters staan inmiddels derde en spelen komende vrijdag het inhaalduel tegen Rotterdam. Met slechts één punt uit zeven wedstrijden is Pinoké afgezakt naar de laatste positie op de ranglijst. Het verschil met de concurrentie is echter nog overzichtelijk.

Qui Vive-Den Bosch 1-1

Qui Vive ontpopte zich tot de verrassing van het weekend met een 1-1 gelijkspel tegen het veel hoger geklasseerde Den Bosch. Wouter Haremaker tekende in de tweede helft voor de gelijkmaker, nadat Den Bosch al na acht minuten op voorsprong was gekomen door Sebastien Dockier. Dankzij de remise heeft Qui Vive de laatste plaats verlaten. Den Bosch zakte naar de vierde plaats en heeft evenveel punten als HGC, dat op een vijfde positie staat.

Rotterdam-Tilburg 7-1

Rotterdam kende geen genade met promovendus Tilburg: 7-1. Al in de eerste minuut opende Simon Egerton de score. Het duurde echter tot vlak voor rust voordat de Rotterdammers de voorsprong verdubbelde via Seve van Ass. In de tweede helft liep Rotterdam snel uit. Jeroen Hertzberger scoorde twee keer in twee minuten, waarna Jip Krens tegen scoorde. In de slotfase maakte Rotterdam de zeven vol dankzij treffers van Adam Dixon, opnieuw Hertzberger en Thijs van Dam. De havenstedelingen hebben positie vier in zicht en kunnen vrijdag in het inhaalduel met Kampong goede zaken doen. Tilburg is negende met vier punten uit zeven duels.

Reageer

Contact Us