Round-up HK (H): Bloemendaal en Amsterdam winnen toppers

Bloemendaal heeft op de tweede speeldag de topper tegen Rotterdam met ruime cijfers gewonnen: 5-1. In Eindhoven was Amsterdam in een doelpuntrijke wedstrijd te sterk voor Oranje-Rood: 3-4. Promovendus SCHC leek te stunten in eigen huis tegen HGC, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een gelijkspel (2-2).

Bloemendaal-Rotterdam 5-1

Veel plezier aan zijn 200ste doelpunt in de Hoofdklasse zal Jeroen Hertzberger niet hebben beleefd. De Rotterdammer zette zijn ploeg met zijn treffer wel op voorsprong, maar de vice-kampioen moest vervolgens diep het hoofd buigen voor Bloemendaal: 5-1. Florian Fuchs maakte nog in het eerste kwart gelijk uit een strafbal, waarna nog voor rust Glenn Schuurman en Tim Swaen trefzeker waren uit een strafcorner. Roel Bovendeert en opnieuw Fuchs bepaalden na de rust de eindstand op 5-1.

Oranje-Rood-Amsterdam 3-4

Oranje-Rood heeft ook de tweede competitiewedstrijd verloren. Na de nederlaag tegen Kampong (3-0) vorige week verloor de ploeg dit keer in eigen huis met 4-3 van Amsterdam. De Eindhovenaren kwam na drie minuten op voorsprong door Agustin Mazzilli. Boris Burkhardt maakte gelijk, waarna Bob de Voogd nog voor het einde van het eerste kwart Oranje-Rood opnieuw aan de leiding bracht. In het tweede kwart maakte Tijn Lissone gelijk. Na rust liep Amsterdam via Casper Horn en opnieuw Burkhardt uit naar 2-4. In de slotfase verkleinde Mink van der Weerden met een rake strafcorner de achterstand. De gelijkmaker zat er echter niet meer in.

hdm-Kampong 0-6

Kampong kende weinig moeite met promovendus hdm. De regerend landskampioen, zonder de geblesseerde Constantijn Jonker, trakteerde het publiek in Den Haag op een half dozijn doelpunten. De score liep snel op in het duel. Twee doelpunten van Martijn Havenga, uit een corner en een strafbal, en treffers van Philip Meulenbroek, Bjorn Kellerman en Sander de Wijn zorgden ervoor dat er na 21 minuten de stand 0-5 op het bord prijkte. Daarna stokte de Utrechtse productie en vond alleen Boet Phijffer nog het net.

Tilburg-Den Bosch 1-3

De Brabantse derby eindigde in een overwinning voor Den Bosch, dat prima aan het seizoen is begonnen. Het bleef lang 0-0, waarna het duel in het vierde kwart werd beslist. In een periode van vier minuten scoorde Den Bosch twee keer via Tijn Stuve, uit een corner, en Arjen Lodewijks. Bas Scheer bracht vervolgens de spanning terug in de wedstrijd. Echt spannend werd het echter niet. Twee minuten later pushte Austin Smith een strafcorner binnen: 1-3.

Pinoké-Almere 2-1

Almere staat na twee speelronden nog steeds op nul punten. De ploeg verloor in het Amsterdamse Bos met 2-1 van Pinoké, dat de eerste zege van het seizoen boekte. De beslissing in het duel viel drie minuten voor tijd. Marlon de Boer zorgde er met zijn doelpunt voor dat de punten in het Bos bleven. Pinoké was vlak voor rust op voorsprong gekomen via een treffer van Dennis Warmerdam. Stijn Jolie maakte uit een corner gelijk.

SCHC-HGC 2-2

Promovendus SCHC was dichtbij de tweede overwinning op rij. De Bilthovense formatie leek te gaan stunten tegen HGC. SCHC nam een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Bram Weers en Leon van Barneveld, uit een corner. Toch nam HGC een punt mee naar huis. Nicholas Budgeon verkleinde de achterstand die vlak voor tijd teniet werd gedaan door een doelpunt van Lucas Martinez. Het duel werd twee keer stilgelegd wegens een aanval van kramp bij scheidsrechter Jasper Nagtzaam.

Comments (7)

 1. Grasgroenluchtblauw

  Wat een heerlijke wedstrijd van Bloemendaal!!! Wat me in het bijzonder opviel is dat veel van de ‘jonkies’ (bv Brinkman, Bovendeert, Schuurman) echt volwassen zijn geworden. Wolterboer is overigens hele sterke aanwinst. Met Dwyer erbij kan dit nog een heel mooi seizoen gaan worden.

 2. Interessante uitslagen, wordt een leuke competitie! De beelden terugkijkend denk ik dat we langzaamaan wel een keepersprobleem in NL gaan krijgen…wat een armoe bij sommige clubs. Daarbij, de beste mag niet eens keepen bij het NL elftal.

 3. Assistent coach

  @Topcoach, dat mag toch geen enkele Ier?

 4. Onvoorstelbaar dat OR Judge als coach heeft. Zo’n spelersgroep en dan deze coach die zelf niet eens discipline had als speler en niet te coachen was. Harrie van Hout maakt hier een grote onderschatting fout waarschijnlijk gedreven vanuit arrogantie.

 5. @ Wim…

  You shouldn’t JUDGE people before you know them…

 6. langs de lijn

  @Wim, we zijn pas net bezig dit seizoen. Ja Oranje Rood kan m.i. beter maar ik vind het een beetje prematuur om nu al de coach de schuld te geven van 2 nederlagen.

 7. De coach heeft vorig seizoen met OR ook niet echt een prestatie geleverd. Of je moet het mislopen van de play-offs met deze spelersgroep een prestatie vinden.

Reageer

Contact Us