Uitslagen HK (H): Bloemendaal naar play-offs, Oranje-Rood niet langs HGC

Na een jaar afwezigheid neemt Bloemendaal weer deel aan de play-offs om de landstitel. De koploper won op eigen veld met 5-2 van Almere. Rotterdam steeg naar de derde plaats ten koste van Oranje-Rood dat niet verder kwam dan 2-2 tegen HGC. Onderin blijft de degradatiestrijd spannend, Almere, Hurley en Qui Vive leden allen een nederlaag.

Bloemendaal-Almere 5-2

Bloemendaal bemachtigde het eerste play-offticket dankzij de 5-2 zege op Almere. Na vijf minuten opende Thierry Brinkman de score. Zes minuten later maakte Daniël Aarts er 2-0 van. Even gingen de gedachten uit naar het eerste duel tussen beide ploegen toen Bloemendaal met 9-0 won. Zover kwam het niet. Bij rust leidde Bloemendaal met 3-0 door Florian Fuchs. De Duitser bepaalde ook de eindstand. Rogier Hofman maakte vlak na rust 4-0, waarna Terrance Pieters, uit een corner, en Daniël de Haan nog iets terugdeden voor Almere. De promovendus blijft ondanks de nederlaag op een tiende plaats staan.

HGC-Oranje-Rood 2-2

Oranje-Rood liet dure punten liggen met het oog op de play-offs. In Wassenaar verspeelden de Eindhovenaren tot twee keer toe een voorsprong tegen HGC. Na rust zette Bob de Voogd Oranje-Rood aan de leiding. Een minuut later maakte Dick Möhlmann gelijk. Mink van der Weerden leek met een rake strafcorner een kwartier voor tijd de winst voor Oranje-Rood veilig te stellen. Een verdedigingsfout stelde Steijn van Heijningen echter in staat de gelijkmaker te maken. Door de remise zakte Oranje-Rood naar de vierde plaats. Bovendien heeft de ploeg nog maar één punt voorsprong op Kampong. Ook HGC daalde op ranglijst, naar positie zeven.

Hurley-Amsterdam 3-7

Hurley en Amsterdam maakten er een doelpuntrijke Bosderby van. Liefst tien doelpunten vielen er te bewonderen. Bij rust leidde Amsterdam met 3-1 dankzij drie goals van Justin Reid-Ross en een treffer van Sander ’t Hart. Stijn Jolie was trefzeker voor Hurley. Ook na rust scoorde Jolie evenals Christiaan Stroboer. Amsterdam stelde daar doelpunten van Billy Bakker (2x), Robert Tigges en Reid-Ross tegenover. Door de winst is Amsterdam weer een stap dichterbij deelname aan de play-offs. Hurley blijft voorlaatste, maar het verschil met hekkensluiter Qui Vive is slechts twee punten.

Pinoké-Kampong 1-4

Met de ruime zege houdt Kampong de hoop op deelname aan de play-offs levend. De Utrechters kropen zelfs dichter naar de vierde plaats. Het verschil met de nieuwe nummer vier, Oranje-Rood, is slechts één punt. In het duel met Pinoké keek Kampong al na een minuut tegen een achterstand aan door een doelpunt van Derck de Vilder. Drie minuten later maakte Bjorn Kellerman gelijk, waarna Boet Phijffer nog voor rust de Utrechters op voorsprong zette. In de tweede helft stelden Philip Meulenbroek en Lars Balk de belangrijke zege veilig.

Den Bosch-Qui Vive 5-0

Den Bosch vijzelde het zelfvertrouwen op door hekkensluiter Qui Vive met 5-0 te verslaan. De overwinning brengt de Bossche ploeg op plaats zes ten koste van HGC. In de twintigste minuut opende Bram van Groesen de score. Vlak voor rust verdubbelde Austin Smith de score. Beide treffers kwamen voort uit een strafcorner. Floris Wortelboer tekende in de tweede helft voor het derde Bossche doelpunt. In de slotfase kwamen er nog goals van Tijn Stuve en Kieran Govers bij voor de 5-0 eindstand. Qui Vive blijft door de nederlaag hekkensluiter, maar heeft Hurley, dat twee punten meer heeft, in het vizier.

Tilburg-Rotterdam 0-2

Opnieuw lukte het Tilburg niet een thuiswedstrijd te winnen. Na de zege op HGC vorige week hoopten de Tilburgers opnieuw op een stunt. Dat zat er dit keer tegen Rotterdam niet in. Alle doelpunten vielen voor rust. Sjoerd Gerretsen opende na zes minuten de score, die twintig minuten later werd verdubbeld door Sebastiaan Molkenboer. Na het duel bleek Rotterdam een plek op de ranglijst te zijn gestegen. Door het puntenverlies van Oranje-Rood bij HGC klommen de Rotterdammers naar een derde plaats. Tilburg behield de negende plek, omdat Almere, Hurley en Qui Vive ook geen punten haalden.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us