Uitslagen HK (H): Bloemendaal te sterk voor Amsterdam

Bloemendaal heeft zondag op de achtste speeldag in de Hoofdklasse de klassieker tegen Amsterdam gewonnen. Op ’t Kopje werd het 2-1. Door de achtste zege op rij heeft koploper Bloemendaal een voorsprong van zes punten op Amsterdam, dat op een tweede plaats staat. Pinoké deed goede zaken door Qui Vive te verslaan (4-2). Kampong speelde gelijk tegen Hurley (1-1) en Rotterdam verloor van Den Bosch (4-1).

Bloemendaal-Amsterdam 2-1

Bloemendaal lijkt dit seizoen niet te stoppen. De Mussen boekten zondag de achtste overwinning op rij. Dit keer moest Amsterdam eraan geloven. Op ’t Kopje kwam Amsterdam in de tweede helft nog wel op voorsprong door Justin Reid-Ross, maar Bloemendaal boog via treffers van Tim Jenniskens en Yannick van der Drift in een tijdsbestek van drie minuten de achterstand om in een voorsprong. En deze voorsprong gaf de koploper niet meer uit handen.

Pinoké-Qui Vive 4-2

Ook in de onderste regionen van de Hoofdklasse stond een heuse topper op het programma. Hekkensluiter Pinoké was met 4-2 te sterk voor de nummer voorlaatst, Qui Vive. Gijs van Wagenberg zette de Steekneuzen op voorsprong, maar nog voor rust boog Qui Vive deze achterstand op in een voorsprong. Erik Otto bracht de ploegen via een strafbal op gelijke hoogte, waarna Jasper de Waal Qui Vive op 1-2 zette. Vijf minuten in de tweede helft maakte Joost van de Vijfeijken gelijk, waarna Aran Zalewski Pinoké op voorsprong zette. Dennis Warmerdam gooide het duel vlak voor tijd definitief in het slot: 4-2. De Steekneuzen deden met de zege goede zaken. Van de laatste positie schoof de ploeg op naar de negende plaats. Qui Vive zakte naar de laatste plek, maar het verschil met Pinoké bedraagt slechts twee punten.

Hurley-Kampong 1-1

Kampong heeft aan het dubbelweekend in totaal slechts twee punten overgehouden. Vrijdag werd tegen Rotterdam nog een punt gewonnen, zondag werden in het Amsterdamse Bos punten verloren. Bjorn Kellerman tekende negen minuten voor tijd voor de gelijkmaker, nadat Hurley in de eerste helft op voorsprong was gekomen door een benutte strafcorner van Stijn Jolie. De puntendeling had voor Kampong de consequentie dat de ploeg van de derde naar de vijfde plaats zakte. Het verschil met nummer drie Den Bosch bedraagt maar een punt. Hurley zakte ook op de ranglijst, van tien naar elf door de winst van buurman Pinoké op Qui Vive.

Den Bosch-Rotterdam 4-1

Rotterdam kende een zeer slecht dubbelweekend. Vrijdag werd een 2-0 voorsprong tegen Kampong uit handen gegeven en hield de ploeg slechts een punt over aan het duel. Zondag verloren de Rotterdammers met duidelijke cijfers van Den Bosch: 4-1. Bram van Groesen zette de Bossche ploeg in de eerste helft op voorsprong door een strafbal te benutten. De scheidsrechter wees naar de stip na een overtreding op Sebastien Dockier. Na de rust kreeg ook Rotterdam een strafbal toegewezen. Jeroen Hertzberger ging onderuit in het duel met keeper Maurits Visser. Hertzberger ging zelf achter de bal staan en liet Visser kansloos: 1-1. Dylan Wotherspoon zette Den Bosch tien minuten later weer op voorsprong. De Australiër tekende vervolgens ook voor de 3-1. In de slotfase zette Austin Smith met een benutte strafcorner de eindstand op het bord. Rotterdam zakte door de nederlaag naar de zevende positie. De achterstand op HGC, dat op een vierde plaats staat, bedraagt vier punten. Den Bosch deed goede zaken en steeg naar de derde plek, maar staat qua punten wel gelijk met HGC.

HGC-Almere 4-1

Met een 4-1 zege in eigen huis op Almere is HGC naar de vierde plaats gestegen en staat de ploeg in punten gelijk met de nummer drie, Den Bosch. HGC trok het duel pas na rust over de streep. In de eerste helft kwam de Wassenaarse ploeg op voorsprong door een doelpunt van Kenny Bain, maar maakte Terrance Pieters vlak voor rust gelijk. Tristan Algera verzilverde vijf minuten na rust een strafcorner. Hij schreef hij ook de 4-1 op zijn naam, opnieuw uit een corner, nadat Joaquin Menini HGC’s derde treffer had gemaakt. Ondanks de nederlaag blijft Almere de beste promovendus en staat de ploeg op een achtste plaats.

Tilburg-Oranje-Rood 1-3

Oranje-Rood heeft de lastige uitwedstrijd in Tilburg met 3-1 gewonnen. Na twee nederlagen kon de landskampioen eindelijk weer eens drie punten in de tas stoppen. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Tilburg op voorsprong via Thijs Bams. Drie minuten later tekende Benjamin Stanzl voor de gelijkmaker, waarna Mink van der Weerden Oranje-Rood op voorsprong zette. Milan van Baal stelde met zijn doelpunt vervolgens de winst voor de Eindhovense ploeg veilig: 1-3. Oranje-Rood bezet een zesde plaats op drie punten van nummer vier HGC. Tilburg zakte een plek, naar positie tien ten faveure van Pinoké.

Reageer

Contact Us