Uitslagen HK (H): Bloemendaal wint ook van Oranje-Rood

Bloemendaal blijft ook na de zesde speeldag zonder puntenverlies. De koploper won op ’t Kopje met 4-1 van regerend landskampioen Oranje-Rood. Den Bosch incasseerde een 5-3 nederlaag tegen Kampong en onderin stapten Pinoké en Qui Vive opnieuw met een nederlaag van het veld.

Bloemendaal-Oranje-Rood 4-1

Er lijkt vooralsnog geen maat te staan op Bloemendaal. Met de 4-1 overwinning op Oranje-Rood boekten de Mussen alweer de zesde overwinning van het seizoen. Florian Fuchs zette Bloemendaal met een bekeken schot al na tien minuten op voorsprong. Zes minuten in de tweede helft maakte Bob de Voogd met een tip-in uit een strafcorner gelijk. Tot tien minuten voor tijd bleef de gelijke stand op het bord. Daarna besliste Bloemendaal de wedstrijd in zijn voordeel. Thierry Brinkman zette de Mussen op voorsprong, waarna Blake Govers uit een corner de marge naar twee tilde. Roel Bovendeert zette in de slotminuut de eindstand op het bord.

Hurley-Almere 1-1

Almere pakte alweer het zesde punt van het seizoen met het gelijkspel (1-1) in het Amsterdamse Bos tegen Hurley. Erwin Kruisbrink zette Almere, dat vorige week de eerste zege boekte, op voorsprong. Vijf minuten na rust kwam Hurley op gelijke hoogte. Stijn Jolie verzilverde een strafcorner. Dit betekende ook de eindstand. Dankzij de puntendeling staat Almere inmiddels op een achtste plaats. Hurley staat tiende met slechts drie punten uit zes duels.

Pinoké-Amsterdam 2-4

Amsterdam had in de eerste helft zijn handen vol aan kleine broer Pinoké. De Steekneuzen kwamen in de 26ste minuut op voorsprong door de Australische international Matt Gohdes. Uit een strafcorner van Justin Reid-Ross maakte Amsterdam gelijk. De Zuid-Afrikaan was nog twee keer succesvol, nadat Mirco Pruyser de Amsterdammers zeven minuten voor tijd op voorsprong had gezet. Thijn Kneteman bepaalde in de slotminuut uit een corner de eindstand op 2-4.

Rotterdam-Qui Vive 6-1

Rotterdam heeft de tweede zege van het seizoen geboekt. Promovendus Qui Vive was het slachtoffer van de Rotterdamse dadendrang. Het werd 6-1. Simon Egerton zette Rotterdam op voorsprong, die nog voor rust werd uitgebouwd naar 3-0 dankzij treffers van Jeroen Hertzberger en Seve van Ass. In de tweede helft ging Rotterdam verder en Egerton tilde de score met zijn tweede treffer naar 4-0. Nadat Erik Otto iets terug deed voor Qui Vive gaven Harry Martin en Sjoerd Gerretsen de drie punten voor Rotterdam nog meer glans.

Den Bosch-Kampong 3-5

Den Bosch, dat zich heeft ontpopt als geduchte tegenstander van de topploegen in de Hoofdklasse, moest zondag een nederlaag slikken tegen Kampong (3-5). Met drie doelpunten was Constantijn Jonker de man van de wedstrijd aan Utrechtse kant. Toch was het Den Bosch dat de score opende. Arjen Lodewijks zette de Bossche ploeg al in de zesde minuut op voorsprong. Maar binnen een handvol minuten had Kampong de score omgedraaid. Sander de Wijn tekende voor de gelijkmaker, waarna Martijn Havenga met een benutte strafcorner Kampong op voorsprong zette. Nog voor rust maakte Jonker er 1-3 van. In de tweede helft zette de aanvaller ook de 1-4 op het bord. Sebastien Dockier deed nog iets terug, maar het was Jonker die vijf minuten voor tijd het duel definitief besliste. Vlak voor tijd incasseerde Kampong nog een treffer van Dockier, maar daar bleef het bij. Kampong is door de winst naar de vierde plaats gestegen en staat op twee punten van nummer drie Den Bosch dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Tilburg-HGC 0-2

De doelpunten in het duel tussen Tilburg en HGC vielen pas na rust. Dick Möhlmann zette de Wassenaarse ploeg in de 46ste minuut op voorsprong. Twintig minuten later besliste Tristan Algera uit een strafcorner de wedstrijd definitief in het voordeel van HGC. Met de zege blijft HGC de top vier in het zicht houden. Promovendus Tilburg staat op een negende plaats met een punt voorsprong op Hurley, dat tiende staat.

Comments (5)

 1. Jammer dat Oranje/Rood 3 bepalende spelers miste want dat had de wedstrijd misschien doen kantelen. Nu liep men achter de feiten aan, reageerde zich af op de scheidsrechter en legde daar de focus. Een blamage voor van de Horst die met al zijn ervaring zich zelf niet in de hand had en tot ver na de wedstrijd liep te kankeren op de arbitrage. Een speler van zijn kaliber onwaardig.

 2. Oranje Rood speelt dit jaar nog niet goed. Ben benieuwd of Judge het seizoen afmaakt. Natuurlijk is hij veel te magertjes voor deze topclub. Onbegrijpelijke (goedkope??) keuze overigens van OR.

 3. Bloemendaal is on fire. Blaak had 2 van de goals kunnen hebben.
  Iets anders: Wanneer wordt Streeder ontslagen?
  Mooie prestatie van Almere, hebben een aantal leuke hockeyers lopen.

 4. Jorge Lombi

  OMG Oranje Rood is niet best op dit moment, los van Blaak die niet best staat te keepen begrijp ik niet waar de rest van het team heen is..

  Zo veel ambities, torenhoge verwachtingen en redenen om naar OR te gaan maar op dit moment zijn alle versterkingen meer een verzwakking.

  Pinoke ook inderdaad dit weekend weer verloren, lag misschien in de lijn der verwachtingen maar ze gaan niet heel goed. Ook hier weer dure aankopen. Maar helaas blijkt de basis gewoon niet sterk te zijn en verliezen ze door cruciale spelers.. Helaas.

  Moet wel zeggen dat ik het leuk vind dat er meer ploegen in de ”top” kans maken op de playoffs.

 5. Bloemendaal 24x gescoord waarvan 3 strafcorners. Het is te hopen dat de corner van Blake Gover beter gaat lopen…

Reageer

Contact Us