Uitslagen HK (H): Bloemendaal wint topper, Tilburg verrast

Op de negende speeldag in de Hoofdklasse heren is Kampong er niet in geslaagd punten te pakken van Bloemendaal. De koploper won in Utrecht met 2-1. Tilburg verraste met een zege in en tegen Den Bosch (2-1) en Amsterdam rekende in een doelpuntrijke wedstrijd af met HGC: 5-4. De strijd onderin tussen Qui Vive en Hurley eindigde onbeslist (3-3).

Kampong-Bloemendaal 1-2

Bloemendaal blijft maar winnen. De Mussen behaalde de negende overwinning van het seizoen door in Utrecht Kampong met 2-1 te verslaan. Daniël Aarts opende na twintig minuten de score voor Bloemendaal. Martijn Havenga maakte na rust uit een strafcorner gelijk, maar Tim Jenniskens bezorgde zijn ploeg alsnog de winst. Hij tipte een bal van Wouter Jolie hoog in de touwen. Bloemendaal blijft koploper met zes punten voorsprong op Amsterdam. Kampong zakt naar een zesde plaats en heeft een punt achterstand op nummer vier Oranje-Rood.

Amsterdam-HGC 5-4

Mirco Pruyser ontpopte zich tot de reddende engel van Amsterdam. Met zijn treffer vlak voor tijd voorkwam de spits puntenverlies van zijn ploeg. Amsterdam moest de gehele middag in de achtervolging om de winst te pakken. HGC nam tot twee keer toe een voorsprong van twee doelpunten (0-2 en 2-4), maar wist die niet vast te houden. Het duel leek vervolgens op een gelijkspel af te stevenen totdat Pruyser de bal via een strafcornervariant in het doel van HGC werkte. Amsterdam heeft na de winst de tweede plaats stevig in handen. Het verschil met koploper Bloemendaal bedraagt zes punten. Nummer drie Den Bosch volgt de Amsterdammers op gepaste afstand: vijf punten. HGC zakt van de vierde naar de vijfde plaats, maar heeft hetzelfde puntenaantal als Den Bosch en de nieuwe nummer vier, Oranje-Rood.

Almere-Oranje-Rood 2-5

Almere kon een helft lang goed mee met Oranje-Rood. De promovendus kwam zelfs tot twee keer toe op voorsprong, via een benutte strafbal van Terrance Pieters en een treffer van Patrick Houben. Twee doelpunten van Rizwan bepaalden de ruststand op 2-2. In de tweede helft nam de landskampioen de leiding door een benutte strafbal van Mink van der Weerden. Van der Weerden schreef ook het laatste doelpunt op zijn naam, nadat Rashid voor de 2-4 had getekend. De overwinning betekent dat Oranje-Rood inmiddels op een vierde plaats staat, in punten gelijk met de nummer drie, Den Bosch, en de nummer vijf HGC. Almere zakt door de nederlaag en de winst van Tilburg naar een negende plaats. De ploeg heeft een punt meer dan Hurley, dat de tiende plek bezet.

Qui Vive-Hurley 3-3

Beide ploegen zullen nog een week moeten wachten op hun eerste overwinning van het seizoen. In hun onderlinge strijd werd zes keer gescoord, maar de doelpunten werden netjes over beide ploegen verdeeld. Andy McConnell zette Hurley op voorsprong, maar Mark Weber maakte niet lang daarna gelijk. Hurley kwam vervolgens andermaal op voorsprong. Dit keer was Luuk van Duren trefzeker. Net voor het rustsignaal tikte Martijn Bots de gelijkmaker binnen voor Qui Vive, dat in de tweede helft op voorsprong kwam dankzij een tweede treffer van Weber. Victor Plat verzekerde Hurley zo’n tien minuten voor tijd van een gelijkspel. De puntendeling zorgde ervoor dat Hurley een plaatsje op de ranglijst steeg ten koste van buurman Pinoké, dat Qui Vive tot op een punt zag naderen.

Rotterdam-Pinoké 4-1

Rotterdam blijft ondanks de overwinning op een zevende plaats staan, maar heeft door het verlies van de concurrentie inmiddels wel weer de aansluiting gevonden met de subtop. Het verschil met nummer drie Den Bosch is slechts één punt. In het duel met de Steekneuzen zette Diede van Puffelen Rotterdam in de 28ste minuut op het goede spoor. Nog voor rust verdubbelde Adam Dixon de voorsprong, die daarna werd verkleind door Wouter Brasem die een strafbal benutte. De gelijkmaker van Pinoké kwam er niet. Rotterdam bouwde juist de voorsprong uit via een benutte corner Jeroen Hertzberger. Alastair Brogdon bepaalde vervolgens de eindstand op 4-1. De druiven waren zuur voor Pinoké, dat van de negende naar de elfde plaats zakte.

Den Bosch-Tilburg 1-2

Tilburg zorgde voor een grote verrassing door Den Bosch in eigen huis te verslaan. Joep de Natris bracht de promovendus al na vier minuten aan de leiding. Sebastian van der Graaf tekende voor de gelijkmaker, waarna Kieran Govers Den Bosch aan een voorsprong leek te helpen. De treffer van de Australiër werd echter afgekeurd. Lang bleef de gelijke stand op het bord staan, totdat Tim Swaen in de slotminuut een strafcorner verzilverde. Met de tweede zege van het seizoen stijgt Tilburg van een tiende naar de achtste plaats. Den Bosch behoudt de derde plaats, maar heeft hetzelfde puntenaantal als HGC en Oranje-Rood.

Comments (2)

  1. ADAM_HGC was een topduel, waar alles in zat. Wel jammer de de arbitrage het niet meer kon bolwerken en steeds warriger begon te fluiten.

  2. kampong gaat het moeilijk krijgen. zag er gisteren niet best uit. komende weken wedstrijden tegen hgc en oranjerood en jonker ligt er tot de winterstop geblesseerd uit. was de enige die aanvallend een verschil kon maken

Reageer

Contact Us