Uitslagen HK (H): Den Bosch onderuit in derby, Pinoké verrast HGC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (H): Den Bosch onderuit in derby, Pinoké verrast HGC

HGC en Den Bosch dreigen de aansluiting met de clubs die strijden om de play-offs te verliezen. Den Bosch verloor de Brabantse derby tegen Oranje-Rood (3-4) en HGC ging verrassend onderuit in Amsterdam tegen Pinoké.

Den Bosch-Oranje-Rood 3-4

Voor de tweede maal op rij heeft Den Bosch een duel met een directe concurrent verloren. Vorige week ging de ploeg onderuit tegen HGC. Dit keer dolf Den Bosch het onderspit tegen Oranje-Rood. Het werd 3-4. Door de nederlaag zakt de Bossche ploeg naar de zevende plaats op vijf punten van de nummer vier Rotterdam. Den Bosch begon de Brabantse derby goed. Het kwam na negen minuten op voorsprong door Kieran Govers. De Australiër, die uit India was teruggekeerd, scoorde uit een corner. Nog voor rust leek Oranje-Rood orde op zaken te stellen. Na de gelijkmaker van Jelle Galema zette Jaïr van der Horst Oranje-Rood op voorsprong waarna Mink van der Weerden, uit een corner, de marge naar twee tilde. In de tweede helft kwam Den Bosch goed terug via doelpunten van Floris Wortelboer en opnieuw Govers. Maar net als tegen HGC incasseerde Den Bosch in de slotfase een tegendoelpunt waardoor de ploeg met lege handen achterbleef. Een actie van Benjamin Stanzl werd doeltreffend afgerond door Van der Weerden. Oranje-Rood staat nu derde met een punt voorsprong op Rotterdam.

Pinoké-HGC 3-1

Net als Den Bosch incasseerde HGC in de strijd om de play-offs een gevoelige nederlaag. In het Amsterdamse Bos werd met 3-1 verloren van Pinoké, dat dankzij de volle buit Tilburg passeerde en nu op een achtste plaats staat. HGC kwam in het laatste gedeelte van de eerste helft op voorsprong door Lucas Martinez, maar Pinoké maakte nog voor rust gelijk via Joost Rijksen. In de tweede helft stelden de Steekneuzen de overwinning veilig dankzij goals van Wouter Brasem en Dennis Warmerdam. HGC is nu zesde op vier punten van Rotterdam, dat op een vierde plaats staat.

Tilburg-Kampong 0-3

Kampong deed goede zaken in de strijd om de play-offs. De Utrechtse ploeg zag concurrenten HGC en Den Bosch verliezen en won zelf met 3-0 van Tilburg. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. Constantijn Jonker, Philip Meulenbroek en opnieuw Jonker waren de doelpuntenmakers. Kampong staat op een vijfde plaats op twee punten van Rotterdam. Tilburg raakte de achtste plaats kwijt aan Pinoké. De promovendus zag Hurley, Almere en Qui Vive allen verliezen zodat de schade van de nederlaag nog enigszins binnen de perken blijft. De Tilburgers staan nog een punt boven een play-outplek.

Hurley-Bloemendaal 2-6

Bloemendaal heeft het net weer weten te vinden. De koploper rekende in het Amsterdamse Bos af met Hurley (6-2). Hurley kwam op voorsprong door een benutte strafbal van Stijn Jolie. Bloemendaal sloeg terug en liep uit naar 3-1 dankzij goals van Florian Fuchs, Blake Govers en Rogier Hofman. Jolie bracht de spanning met opnieuw een benutte strafbal terug in het duel, maar Hofman en twee keer Govers stelden de twaalfde zege van het seizoen voor de koploper in de Hoofdklasse veilig.

Qui Vive-Amsterdam 2-6

Hekkensluiter Qui Vive leed alweer de tiende nederlaag in 14 wedstrijden. De promovendus had weinig in te brengen tegen Amsterdam. Jari Janssen maakte dan wel gelijk na de openingstreffer van Justin Reid-Ross, maar daarna was het woord aan Amsterdam. Mirco Pruyser en twee keer Robert Tigges tilden de stand naar 4-1, voordat Martijn Bots iets terugdeed voor Qui Vive. De doelpuntenhonger van Amsterdam was nog niet gestild. Met twee treffers zette Pruyser uiteindelijk de eindstand op het bord. Amsterdam heeft de tweede plaats stevig in handen. Qui Vive staat laatste, maar het verschil met Almere dat voorlaatste staat is maar drie punten.

Rotterdam-Almere 8-2

Almere heeft de negatieve spiraal zondag niet kunnen doorbreken. Van de laatste acht competitieduels gingen er zeven verloren. Ook tegen Rotterdam bleef de promovendus met lege handen achter. Het werd liefst 8-2. Bij rust was de stand nog 3-1. Seve van Ass, Diede van Puffelen en Jeroen Hertzberger zetten Rotterdam op een comfortabele voorsprong, waarna Terrence Pieters een strafcorner verzilverde voor Almere. In de tweede helft maakten Simon Egerton (2x), Van Puffelen (2x) en Hertzberger de acht vol voor Rotterdam. Manuel Verga deed bij de stand 6-1 nog iets terug voor Almere. De promovendus staat voorlaatste met slechts drie punten voorsprong op hekkensluiter Qui Vive. Rotterdam is vierde, maar heeft de nummer drie Oranje-Rood in het vizier.

Reageer