Uitslagen HK (H): Den Bosch te sterk voor Oranje-Rood

Er werd volop gescoord op de derde speeldag in de Hoofdklasse heren. Liefst dertig treffers vielen er te noteren. Kampong boekte de eerste overwinning van het seizoen in het meest doelpuntrijke duel van de dag. Tilburg werd met 6-2 verslagen. Bloemendaal en Amsterdam bleven ook in de derde competitiewedstrijd zonder puntenverlies en Oranje-Rood ging in eigen huis onderuit tegen Den Bosch (0-3).

Oranje-Rood-Den Bosch 0-3

Den Bosch staat na de derde speeldag op een mooie derde plaats. De ploeg won in Eindhoven van Oranje-Rood en de cijfers waren duidelijk: 0-3. Na een doelpuntloze eerste helft zette de Belgische international Sebastien Dockier de Bossche ploeg op voorsprong, die werd verdubbeld door Dylan Wotherspoon. In de slotfase bepaalde Floris Wortelboer de eindstand op 0-3. Oranje-Rood, dat de eerste nederlaag van het seizoen incasseerde, staat op een zesde plaats met vier punten uit drie wedstrijden.

Bloemendaal-Hurley 4-2

Bloemendaal blijft aan kop in de Hoofdklasse. De ploeg van coach Michel van den Heuvel won op ’t Kopje met 4-2 van Hurley. Yannick van der Drift opende de score, waarna Thierry Brinkman Bloemendaal op 2-0 zette. Vlak voor het rustsignaal verkleinde Luuk van Duren de achterstand van Hurley, dat in de tweede helft er niet in slaagde de gelijkmaker te produceren. Bloemendaal vergrootte de voorsprong via Blake Govers en opnieuw Brinkman naar 4-1. Vijf minuten voor tijd scoorde Shannon Boucher nog tegen voor Hurley, maar de derde zege op rij voor de Mussen kwam niet meer in gevaar.

Amsterdam-Qui Vive 5-1

Amsterdam blijft in het spoor van Bloemendaal en is net als de aartsrivaal nog zonder puntenverlies. De Amsterdammers kenden weinig problemen met promovendus Qui Vive (5-1). Mirco Pruyser tekende na tien minuten voor de 1-0 en een minuut later was ook Billy Bakker trefzeker voor Amsterdam. Justin Reid-Roos bepaalde vervolgens de ruststand op 3-0. Met zijn tweede doelpunt tilde Pruyser de score naar 4-0. Mark Weber scoorde nog een eretreffer voor Qui Vive, maar het laatste woord was aan Amsterdam, dat in de slotfase scoorde via Roderic Schwirtz.

Almere-Rotterdam 1-5

Na twee gelijke spelen wilde Rotterdam eindelijk eens de volle winst pakken. En dat deden de havenstedelingen. Na een kwartier stond al een stand van 0-4 op het bord. Simon Egerton opende het bal na twee minuten, waarna Sebas Molkenboer, Harry Martin en Jeroen Hertzberger het kwartet doelpunten volmaakte. Almere kreeg vervolgens een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar de strafbal van Pasha Gademan werd door doelman Berend van Eldonk gekeerd. Even later was het toch raak voor Almere dankzij Bram Cornelisse. Hertzberger bepaalde met zijn tweede doelpunt van de dag de eindstand op 1-5.

Kampong-Tilburg 6-2

De eerste overwinning voor Kampong is binnen. De Utrechters kennen een stroeve start van het seizoen en in de eerste helft kon Tilburg qua score bijblijven. Tim Swaen zette de promovendus op voorsprong. Constantijn Jonker boog daarna de achterstand eigenhandig met twee doelpunten om. Die voorsprong kon Kampong niet vasthouden, want de ploegen gingen met een gelijke stand rusten. Een strafcorner van Swaen werd op de lijn met een voet gestopt, waarna Jip Krens de toegekende strafbal benutte. In de tweede helft maakte Kampong het verschil met Tilburg en liep uit naar 6-2 via Salvador Piera, Philip Meulenbroek, Robbert Kemperman en Martijn Havenga.

HGC-Pinoké 1-0

Ook HGC heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De Gazellen boekten een minieme overwinning op Pinoké (1-0). De enige treffer van het duel kwam op naam van Steijn van Heijningen. Het was de eerste treffer van HGC die niet werd gescoord door Tristan Algera. De 1-0 ruststand betekende uiteindelijk ook de eindstand want beide ploegen slaagden er niet meer in om te scoren.

Reageer

Contact Us