Uitslagen HK (H): Eerste nederlaag Bloemendaal

Op de voorlaatste speeldag voor de winterstop heeft Bloemendaal de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In en tegen Rotterdam verloor de koploper met 3-2. Kampong versloeg landskampioen Oranje-Rood (2-1) en onderin was Pinoké in en tegen Tilburg met 3-2 te sterk.

Rotterdam-Bloemendaal 3-2

Op de elfde speeldag heeft Bloemendaal het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. De Mussen, waarbij Eby Kessing noodgedwongen zijn rentree maakte vanwege blessures en afwezigen, verloren met 3-2 van Rotterdam. De havenstedelingen kwamen prima uit de startblokken. Al na twee minuten scoorde Jeroen Hertzberger de openingstreffer. De voorsprong werd na bijna een kwartier verdubbeld door Simon Egerton. Jasper Brinkman bracht de spanning weer terug door een strafcorner te benutten. Hidde Turkstra herstelde nog voor rust de marge van twee doelpunten verschil. In de tweede helft tekende Daniël Aarts voor de aansluitingstreffer, maar Rotterdam hield stand en Bloemendaal incasseerde de eerste nederlaag van het seizoen. Door de zege staan de Rotterdammers op een vierde plaats op de ranglijst.

Kampong-Oranje-Rood 2-1

Kampong weet weer wat winnen is. Na vier duels zonder zege versloegen de Utrechters landskampioen Oranje-Rood met 2-1. De Eindhovenaren kwamen al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Jelle Galema. Zes minuten in de tweede helft reageerde Sander de Wijn attent bij een rebound van een strafcorner, waarna vier minuten later Martijn Havenga uit een corner Kampong de drie punten bezorgde. Ondanks de zege blijft Kampong zevende, maar staat de ploeg in punten gelijk met Oranje-Rood dat een plekje hoger op de ranglijst staat.

Tilburg-Pinoké 2-3

Pinoké leek op een makkelijke zege af te stevenen. Tilburg richtte zich in de tweede helft op, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. Pinoké ging met een comfortabele 2-0 voorsprong rusten dankzij treffers van Thijn Knetemann, uit een corner, en Dennis Warmerdam. Tim Swaen bracht vlak na rust de spanning terug door een strafcorner te verzilveren. Vlak voor tijd leek Jip Krens met een benutte strafbal Tilburg een punt te bezorgen, maar een minuut later velde Knetemann, opnieuw uit een corner, het oordeel over de Tilburgse formatie. De drie punten waren zeer welkom voor Pinoké dat naar een negende plaats stijgt en profiteert van het verlies van de concurrenten Almere, Hurley en Qui Vive. Tilburg blijft achtste met een voorsprong van drie punten op Pinoké.

Amsterdam-Almere 5-1

Amsterdam kende weinig moeite met de promovendus. Bij rust leidden de Amsterdammers al met 2-0 door goals van Mirco Pruyser en Valentin Verga. Na rust deed Verga zijn oude ploeg gecoacht door zijn vader opnieuw pijn. De van een blessure teruggekeerde Justin Reid-Ross was daarna ook nog twee keer trefzeker, waarna Terrance Pieters nog iets terugdeed voor Almere. Amsterdam blijft tweede en Almere zakt een plek naar positie tien op drie punten van hekkensluiter Qui Vive.

Qui Vive-HGC 2-3

Qui Vive leek op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Na een doelpuntloze eerste helft opende Erik Otto de score, die werd verdubbeld door Mark Weber. Een minuut na de tweede treffer van Qui Vive bracht Tristan Algera uit een corner het verschil terug naar één. Twee minuten voor het eindsignaal maakte Joaquin Menini gelijk, waarna HGC alsnog de volle winst pakte door een doelpunt van Steijn van Heijningen. Door de zege bezet HGC de vijfde plaats op één punt achterstand op Rotterdam dat vierde staat.

Den Bosch-Hurley 4-2

Den Bosch blijft derde op de ranglijst na de 4-2 zege op Hurley. Na vier minuten kwam de Bossche ploeg al op voorsprong door Floris Wortelboer. Noud Schoenaker maakte er vervolgens 2-0 van. Hurley verkleinde de achterstand via Niek Collot d’Escury, maar een minuut later bepaalde Hans Stolte de ruststand op 3-1. In de tweede helft tekende Austin Smith voor de vierde Bossche treffer. Shannon Boucher scoorde vervolgens nog tegen voor Hurley, maar de overwinning van Den Bosch kwam niet meer in gevaar. Hurley staat voorlaatste en heeft twee punten voorsprong op Qui Vive, dat op een directe degradatieplaats staat.

Reageer

Contact Us