Uitslagen HK (H): Eerste zege Hurley, Bloemendaal morst punten tegen Pinoké

Op de eerste speeldag na de winterstop verloren Den Bosch, Kampong en Rotterdam hun wedstrijden tegen respectievelijk HGC, Amsterdam en Oranje-Rood. Onderaan de ranglijst wendde Hurley een nederlaag tegen Tilburg af en stapte met drie punten van het veld. Het was de eerste zege van het seizoen voor Hurley. Hekkensluiter Qui Vive pakte een punt tegen Almere en Pinoké hield koploper Bloemendaal op een doelpuntloos gelijkspel.

HGC-Den Bosch 2-1

Tristan Algera heeft HGC door het eerste duel na de winterstop gesleept. Dankzij zijn twee rake strafcorners stapte de ploeg uit Wassenaar als winnaar van het veld. Het duel leek namelijk in een gelijkspel te eindigen. Algera had HGC in de eerste helft op voorsprong gezet, waarna Noud Schoenaker na rust Den Bosch op gelijke hoogte bracht. In die tweede helft was Den Bosch de bovenliggende partij, maar wist het krachtsverschil niet in doelpunten uit te drukken, ook omdat de ploeg cornerspecialisten als Austin Smith en Kieran Govers moest missen vanwege verplichtingen in de Hockey India League. In de laatste minuut kreeg HGC een corner die door Algera werd benut. HGC klimt naar de vijfde plaats op één punt van Rotterdam. Den Bosch is nu zesde op één punt van HGC.

Amsterdam-Kampong 3-1

Net als Den Bosch heeft ook Kampong dure punten laten liggen. In Amsterdam ging de Utrechtse ploeg met 3-1 onderuit. Het gemis van Robbert Kemperman, Sander de Wijn en doelman David Harte vanwege de Hockey India League liet zich voelen. Amsterdam kwam na acht minuten op voorsprong door Mirco Pruyser, die net was teruggekeerd uit India. Martijn Havenga maakte snel daarna nog gelijk uit een strafbal, maar goals van Boris Burkhardt en Teun Rohof bezorgden de Amsterdammers drie punten. De ploeg liep twee punten in op koploper Bloemendaal. Kampong staat zevende, maar het verschil met nummer vier Rotterdam bedraagt slechts twee punten.

Oranje-Rood-Rotterdam 3-2

Oranje-Rood heeft prima zaken gedaan met de 3-2 overwinning op Rotterdam. De Eindhovense formatie klom naar de derde plaats op de ranglijst. Rotterdam zakte een plek naar positie vier op een punt achterstand van Oranje-Rood. De uit India teruggekeerde Mink van der Weerden bewees zijn waarde voor de ploeg. Hij opende de score en tekende voor de winnende treffer, beide keren uit een strafcorner. Rotterdam knokte zich knap terug na een 2-0 achterstand, maar stond na zeventig minuten alsnog met lege handen.

Almere-Qui Vive 2-2

Net als in de eerste confrontatie eindigde het duel tussen beide promovendi in een gelijkspel. Mark Weber zette Qui Vive al na negen minuten op voorsprong uit een strafcorner. Deze stand bleef heel lang op het bord staan. Deegan Huisman maakte in de tweede helft gelijk, waarna hij niet veel later de assist gaf op het doelpunt van Patrick Houben. Het was niet voldoende voor de overwinning, want Weber zorgde met opnieuw een rake strafcorner ervoor dat Qui Vive een punt overhield aan het duel. Almere zakt door de remise naar de voorlaatste plaats. Qui Vive blijft hekkensluiter op drie punten van Almere.

Hurley-Tilburg 4-3

Hurley heeft met recht de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur gesleept. De ploeg maakte een 2-0 en 3-1 achterstand ongedaan en pakte de drie punten. Er leek weinig aan de hand voor Tilburg. Door goals van Jip Krens en Bas Scheer leidde de ploeg na een kwartier al met 2-0. Stijn Jolie maakte net voor rust uit een corner de aansluitingstreffer, maar Tilburg herstelde in de tweede helft de marge naar twee via een rake corner van Tim Swaen. Daarna verloren de Tilburgers de greep over het duel en Hurley profiteerde. Rogier Rombouts verkleinde de achterstand, waarna Jolie twee keer raak pushte uit een corner voor de 4-3 zege. Dankzij de overwinning stijgt Hurley een plek en staat nu in punten gelijk met nummer negen, Pinoké. Tilburg is achtste met een punt voorsprong op Hurley en Pinoké.

Bloemendaal-Pinoké 0-0

Voor de tweede maal dit seizoen heeft Bloemendaal puntenverlies opgelopen. Na de nederlaag voor de winterstop tegen Rotterdam bleef het duel met Pinoké op ’t Kopje 0-0. De koploper kreeg genoeg kansen, maar slaagde er niet in een doelpunt te scoren. Door de remise zag Bloemendaal concurrent Amsterdam naderen tot vier punten. Pinoké kroop een puntje dichter naar Tilburg toe. Het verschil is nu één punt, maar de Steekneuzen zagen Hurley in puntenaantal gelijkkomen.

Comments (3)

  1. Floppieenteun

    Bloemendaal vandaag zonder: v/d Drift, Bovendeert, Stockbroekx, Jolie en Fuchs. 4 (ex)internationals en een JO speler die ontbreken. Zegt genoeg denk ik.

  2. Pinoké zonder Gohdes, Zalewski, van de Vijfeijken en Lukas Sutorius. Twee wereldkampioenen, een zeer ervaren hoofdklasser en een JO speler… wat zegt dat? Het gaat er om met wie je wel speelt… en je moet goals maken (Bloemendaal was de bovenliggende partij).

  3. Ah Floppieenteun laat weer eens van zich horen. Bloemendaal was stukken beter, maar verzuimde het af te maken. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Derek van Essen. Wat een onzin om je dan achter de afwezigen te verschuilen. Bloemendaal had gewoon zijn dag niet, veel pech en zat er niet echt lekker in. Blijkt ook uit 2 onnodige gele kaarten. Michel van de Heuvel, goed voorbeeld voor de jeugd, binnen 10 minuten gele kaart wegens commentaar op de leiding. Conclusie: mooi debuut voor Jesse Mahieu als hoofdcoach bij Pinoke. gestolen puntje bij de koploper, dat zijn de lekkerste, zeker gezien de gefrustreerde gezichten op het kopje. Maar geen zorgen hoor Floppieenteun, jullie worden op je sloffen kampioen.

Reageer

Contact Us