Uitslagen HK (H): Eerste zege Qui Vive, Rotterdam ruim langs Kampong

Qui Vive heeft zondag de eerste overwinning in de Hoofdklasse geboekt. Op de 16de speeldag was de ploeg in en tegen Tilburg met 2-1 te sterk. Door de zege doet Qui Vive de laatste plaats over aan Almere, dat met 4-1 onderuit ging tegen Pinoké. In de strijd om de play-offs deed Rotterdam goede zaken door Kampong met 5-2 te verslaan.

Bloemendaal-HGC 5-2

De play-offs lijken ver weg voor HGC. De Wassenaarse ploeg ging op ’t Kopje met 5-2 onderuit tegen koploper Bloemendaal. Door de nederlaag bedraagt de achterstand vijf punten op nummer vier Rotterdam. Thierry Brinkman bezorgde zichzelf een mooie verjaardag door twee keer te scoren. Hij opende voor Bloemendaal na 15 minuten de score, een marge die werd verdubbeld door Florian Fuchs. Floris van der Linden bracht vlak voor rust de spanning terug in het duel: 2-1. In de tweede helft maakte Bloemendaal het verschil en liep via Tim Jenniskens, Daniel Beale en opnieuw Brinkman uit naar 5-1. In de slotminuut deed Tristan Algera nog iets terug voor HGC.

Hurley-Oranje-Rood 3-4

Oranje-Rood boekte een zwaarbevochten zege op Hurley. De Eindhovense formatie verspeelde in de tweede helft een 3-1 voorsprong, maar Bob de Voogd bezorgde Oranje-Rood alsnog de overwinning. Mink van der Weerden had de landskampioen op voorsprong gezet uit een strafcorner. Stijn Jolie maakte, ook een corner, nog voor rust gelijk. In de tweede helft nam Oranje-Rood dankzij doelpunten van Van der Weerden en Milan van Baal afstand van Hurley. De ploeg uit het Amsterdamse Bos gaf niet op en kwam via Christiaan Stroboer en Maarten Nyst terug in het duel. De Voogd voorkwam vier minuten na de gelijkmaker puntenverlies voor Oranje-Rood.

Pinoké-Almere 4-1

Pinoké blijft prima presteren onder Jesse Mahieu. De Steekneuzen verloren eerder dit seizoen van Almere, maar revancheerden zich in eigen huis. Hoewel Almere al na vijf minuten op voorsprong kwam door een benutte strafcorner van Terrance Pieters stelde Pinoké nog voor rust orde op zaken dankzij goals van Thijn Knetemann en Joost Rijksen. In de tweede helft stelden Aran Zalewski en Dennis Warmerdam de derde overwinning sinds de winterstop voor Pinoké veilig. De Steekneuzen staan inmiddels stevig op een achtste plaats. Almere zakte naar de laatste positie op de ranglijst na de winst van Qui Vive op Tilburg.

Rotterdam-Kampong 5-2

Kampong, dat speelde zonder de geblesseerde Constantijn Jonker en David Harte die interlandverplichtingen had, incasseerde een gevoelige nederlaag in en tegen Rotterdam. Onder leiding van een sterk spelende Jeroen Hertzberger kwam Rotterdam al na negen minuten op voorsprong door Harry Martin. De marge werd voor rust verdubbeld door Thijs van Dam. In de tweede helft bouwde de Rotterdammers de voorsprong uit naar 5-0 via Blair Tarrant, opnieuw Martin en Alastair Brogdon. Kampong deed in de slotfase nog iets terug met twee doelpunten van Jasper Luijkx, maar op dat moment was de strijd al gestreden. Door de nederlaag wisselt Kampong van positie met Rotterdam, dat nu vierde staat met drie punten voorsprong op de Utrechtse ploeg.

Den Bosch-Amsterdam 3-4

Den Bosch kwam tot drie keer toe op voorsprong in het duel met Amsterdam, maar bleef toch met lege handen achter. De ploeg blijft zevende en ziet de vierde plaats, die recht geeft op een plek in de play-offs, steeds verder uit beeld verdwijnen. Het gat bedraagt inmiddels zes punten. Sebastien Dockier zette Den Bosch op voorsprong, maar Sander ’t Hart maakte gelijk. Dylan Wotherspoon zette de 2-1 op het bord, maar nog voor rust tekende Robert Tigges voor de gelijkmaker. In de tweede helft bracht Dockier Den Bosch opnieuw aan de leiding. Ook dit keer kwam Amsterdam op gelijke hoogte via Mirco Pruyser, waarna Boris Burkhardt de winnende treffer scoorde.

Tilburg-Qui Vive 1-2

Het is Qui Vive eindelijk gelukt de eerste zege te pakken. In en tegen Tilburg werd met 2-1 gewonnen. In de eerste helft zette Wouter Haremaker Qui Vive aan de leiding. De voorsprong werd na rust verdubbeld door Tom Günther. Tilburg kwam terug in de wedstrijd dankzij een benutte strafcorner van Tim Swaen, maar Qui Vive hield stand en pakte de eerste drie punten van het seizoen. Bovendien verliet de ploeg de laatste plaats op de ranglijst ten koste van Almere. Het verschil met Tilburg dat op een veilige negende plaats staat, is slechts drie punten.

Comments (13)

 1. @floppieenteun

  Kom maar op floppieenteun!
  De dames 0-0 zeer zeker play-offs, daar in tegen de heren natuurlijk: we zitten allemaal weer met smart te wachten op je weekelijkse uitlatingen over Bloemendaal heren 1.

 2. Topcoach!

  Inderdaad benieuwd naar de analyse en welke buitenlandse toppers en Nederlandse talenten moeten worden gekocht 🙂

 3. We kunnen Bloemendaal wel weer gaan dishen maar we kunnen ook dankbaar zijn dat we wekelijks naar Florian Fuchs mogen kijken………. wat een genot!

 4. Buitenlanderrrrss

  Rotterdam wint 5-2 van Kampong en ALLE goals komen van niet-Nederlandse spelers. Maar lekker blijven zeiken op Bloemendaal, uit jaloezie op het samba hockey wat ze vertonen.

 5. Hoooi ware hockeykenners,

  Ik heb een vraag: is er een hoofdklassehockeyer (man/vrouw) die echt helemaal nooit in een ander clubshirt gespeeld heeft? Dus ook niet in de jonge jeugd..

  De enige die ik kan bedenken in Constantijn Jonker van Kampong, maar er moeten er meer zijn toch??

 6. Er zijn zeker meer!
  3 kwart van de selectie van Almere volgens mij..

 7. Bij Den Bosch: Jimmy Doomernik en Bram van Groesen.
  Bij de dames ook wel een aantal.

 8. 010volger

  @random en anderen
  om bij de feiten te blijven: hoeveel van de huidige selectie (check https://hoofdklassehockey.nl/teams/clubs/?club=rotterdam) spelen danwel vanaf de topjeugd bij HC Rotterdam (zeg minimaal vanaf de JB1) of hebben zelfs hun wieg op deze club staan? Hoeveel denk je ongeveer?

 9. @buitenlanderss volgens mij is Thijs van Dam toch echt een Nederlander.

 10. HCTilburg

  Bij HC Tilburg ook een aantal vana de start daar: Jan-Maarten Tacke, Jaap Groels, Jip Krens, Jibbe Staps.

 11. Lars Balk bij Kampong.

 12. Bij Rotterdam 11 van de 20 man minimaal vanaf de B/C jeugd, waarvan weer ca 5 man vanaf de E-jeugd.

 13. Steekneus

  Tsja, bij Pinoke in ieder geval de broertjes Sutorius, de broertje de Vilder, Camil Papa, Gijs van Wagenberg en Louis Schols (geblesseerd), dat maakt 7 jongens vanaf de F-jes, misschien vergeet ik er nog een…

Reageer

Contact Us