Uitslagen HK (H): Kampong in topper langs Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (H): Kampong in topper langs Bloemendaal

In de strijd om de play-offs in de Hoofdklasse heren heeft Kampong goede zaken gedaan. De Utrechters wonnen op ’t Kopje de topper tegen Bloemendaal: 2-1. Volgende week spelen beide ploegen samen met HGC en Rotterdam om de laatste twee te vergeven tickets. Onderin is ook nog geen beslissing gevallen. De ontknoping volgt op de laatste speeldag van de reguliere competitie.

Bloemendaal-Kampong 1-2

Het was opnieuw Martijn Havenga die zijn ploeg aan de overwinning hielp. Vorige week was Hurley het slachtoffer dit keer moest Bloemendaal capituleren. De Mussen kwamen vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Roel Bovendeert, maar Havenga draaide de stand eigenhandig om met twee rake strafcorners. Door de overwinning stijgt Kampong naar de derde plaats met een punt voorsprong op HGC, dat ook won. Bloemendaal is met nog één speeldag op het programma vijfde op één punt van HGC. Volgende week moeten de Bloemendalers winnen van Amsterdam om kans te maken op een ticket voor de play-offs.

Bekijk hier de samenvatting van Bloemendaal-Kampong

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Bloemendaal en Kampong

Rotterdam-Schaerweijde 4-2

In de strijd om de play-offs voldeed Rotterdam aan de verwachtingen. Schaerweijde werd met 4-2 verslagen. Mitch Darling zette de Rotterdam in zevende minuut al op voorsprong. Niet veel later maakte Thijn Knetemann uit een strafcorner gelijk. Oliver Polkamp en Timmo Kranstauber zorgden ervoor dat Rotterdam met een voorsprong de rust inging. Robin den Boer bracht in de tweede helft nog de spanning terug (3-2), maar Johan Björkman maakte negen minuten voor tijd aan alle illusies van Schaerweijde een einde: 4-2. Door de nederlaag is de Zeister formatie terug te vinden op een tiende plaats, een punt boven een degradatieplaats.

Bekijk hier de samenvatting van Rotterdam-Schaerweijde

HGC-Pinoké 6-3

Na vier wedstrijden zonder zege pakte HGC dan eindelijk weer eens de volle winst. Pinoké werd met 6-3 verslagen. Dick Möhlmann opende de score, waarna de Wassenaarse ploeg nog voor rust uitliep naar een marge van drie door doelpunten van Gonzalo Peillat, uit een corner, en Rik van Kan. Van Kan tekende ook in de tweede helft voor een treffer. Philip Engelkens zette Pinoké op het scorebord, waarna de scores door de ploegen werden afgewisseld: Peillat (sb), Hidde Phijffer, Phil Burrows (sc) en Andy Bull. Door de overwinning bevindt HGC zich op een vierde plaats, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs om de landstitel.

SCHC-Oranje Zwart 0-4

Landskampioen Oranje Zwart ondervond weinig problemen met SCHC, dat volgende week nog flink aan de bak moet om niet rechtstreeks te degraderen. Het verschil met hekkensluiter Voordaan is slechts één punt. Oranje Zwart had de klus al voor rust geklaard. Rob Reckers opende al na twee minuten de score, waarna de Eindhovenaren voor rust via Rizwan en Niek van der Schoot uitliepen naar 3-0. In de tweede helft bepaalde Mink van der Weerden uit een strafcorner de eindstand op 4-0.

Den Bosch-Voordaan 5-1

Voordaan blijft hekkensluiter in de Hoofdklasse heren na de kansloze 5-1 nederlaag in en tegen Den Bosch. Volgende week kunnen de Groenekanners rechtstreekse degradatie nog voorkomen, want het gat met de nummers tien en elf bedraagt slechts één punt. Man van de wedstrijd was Milan van Baal. Hij maakte drie doelpunten. De andere twee Bossche treffers kwamen op naam van Austin Smith, beide gescoord uit een strafcorner. Adrian Stolk haalde met een rake corner de hatelijk nul voor Voordaan van het bord. Door de zege heeft Den Bosch zich verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau.

Bekijk hier de samenvatting van Den Bosch-Voordaan

Hurley-Amsterdam 1-4

Amsterdam, dat net als Oranje Zwart al zeker is van deelname aan de play-offs, behield de koppositie. In de Bosderby werd Hurley eenvoudig met 4-1 verslagen. Bij rust leidde de koploper al met 2-0 door doelpunten van Kenny Bain en Justin Reid-Ross, uit een corner. Niek Collot d’Escury bracht de spanning terug door een strafbal de benutten. Reid-Ross maakte twintig minuten later een einde aan de spanning door opnieuw een corner raak te schieten, waarna Mirco Pruyser ook nog even zijn doelpuntje meepikte.

Bekijk hier de stand in de Hoofdklasse heren na afloop van de 21ste speeldag

Comments (8)

 1. Ziet erna uit dat Bloemendaal de playoffs gaat missen. Tegen Voordaan en Pinoke hebben ze 4 punten laten liggen, ze zullen zich vast afvragen of dat wel nodig was geweest. Voor een ploeg met zulke goede spelers eigenlijk veels te min om je niet te plaatsen voor playoffs. En weer geen EHL volgend jaar.

 2. Het ziet er naar uit …

 3. Manu Stockbroekx verlaat KHC Dragons en zal volgend seizoen uitkomen voor HC Bloemendaal (NED)

 4. Fijn, succes ermee

 5. Tja Henk, ‘”achteraf niet nodig geweest” dat geldt ook voor de anderen
  En “veels te min”? Waar slaat dat op?

 6. Heerlijk zo een familie club; een of andere mamaloe die een lekker gerecht in elkaar draait voor de hele selectie op vrijdagavond. Ons kent ons, holadijee;)

 7. het niet halen van play offs voor bloemendaal is voor hun een duur grapje. 75% van hun horecaomzet komt daar vandaan. Voor die dure aankopen zullen ze wel aangeklopt hebben bij de dobbertjes en de verheesjes.

 8. play offs play outs

  Ben benieuwd naar zondag, wat gaat er gebeuren, Voordaan direct degraderen, of vliegen Schc of Schearweijde eruit? Wie gaan er play offs spelen? Rotterdam, Bloemendaal of HGC?

Reageer