Uitslagen HK (H): Kampong naar play-offs ten koste van Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (H): Kampong naar play-offs ten koste van Oranje-Rood

Kampong heeft zich geplaatst voor de play-offs om de landstitel. De Utrechters hadden in Eindhoven genoeg aan een gelijkspel tegen directe concurrent Oranje-Rood, dat moest winnen. Het werd uiteindelijk 2-2. In de slotminuut stelde Martijn Havenga met een benutte strafbal de gelijkmaker en dus het ticket voor de play-offs van de Utrechters veilig.

Oranje-Rood-Kampong 2-2

Oranje-Rood staat met lege handen. De fusieclub had moeten winnen van Kampong om zich te plaatsen voor de play-offs en leek daarin ook te slagen. Oranje-Rood leidde met 2-1, maar een strafbal in de laatste minuut deed de Eindhovenaren de das om. Agustin Mazzilli had Oranje-Rood vlak voor rust op voorsprong gezet. In de tweede helft maakte Jasper Luijkx gelijk, maar bracht Rizwan de Eindhovenaren vijf minuten later opnieuw aan de leiding. Die stand bleef staan tot de slotminuut. Een strafcorner van Martijn Havenga belandde op de voet van de lijnstopper. De scheidsrechter kende Kampong een strafbal toe, die werd benut door Havenga. De Utrechters spelen in de play-offs tegen Bloemendaal, dat als eerste eindigde. Voor Oranje-Rood rest nog het toernooi om de EHL.

Bloemendaal-Rotterdam 2-2

Bloemendaal heeft de reguliere competitie als eerste afgesloten en daarmee een EHL-ticket bemachtigd. De Mussen zagen Amsterdam wel op hetzelfde puntenaantal komen, maar het doelsaldo van Bloemendaal is beter dan die van de Amsterdammers. Rotterdam kwam na vijf minuten spelen op voorsprong dankzij een benutte strafcorner van Jeroen Hertzberger. Vlak daarna maakte Blake Govers alweer gelijk, eveneens uit een corner. In de tweede helft kwam Bloemendaal op 2-1 door Wouter Jolie. Ook hij was trefzeker uit een strafcorner. Lang konden de Mussen niet genieten van de voorsprong, want Diede van Puffelen zette drie minuten later de eindstand op het bord. De remise betekent dat Bloemendaal in de play-offs speelt tegen Kampong en Rotterdam treft Amsterdam.

Almere-Amsterdam 1-3

Almere kan zich opmaken voor de play-outs. Op de laatste speeldag verloor de promovendus in eigen huis met 3-1 van Amsterdam. De Amsterdammers maakten snel werk van het duel, want binnen het kwartier had Mirco Pruyser al twee keer gescoord. Na rust voegde Valentin Verga nog een treffer toe aan het totaal van Amsterdam. Terrance Pieters deed nog iets terug voor Almere, maar daar bleef het bij. Amsterdam maakte nog kans op de eerste plaats op de ranglijst, maar door de remise van Bloemendaal eindigden de Amsterdammers als tweede. Zij spelen in de play-offs tegen Rotterdam.

HGC-Qui Vive 3-1

Het doek is gevallen voor Qui Vive. Na één seizoen Hoofdklasse doet de ploeg uit De Kwakel weer een stapje terug. Er was voor Qui Vive een theoretische kans om directe degradatie te voorkomen. Dan moest concurrent Almere dik verliezen en Qui Vive zelf met ruime cijfers winnen van HGC. De hekkensluiter kwam in de eerste helft ook op voorsprong via Sjors de Haan, maar het bleek de enige treffer van Qui Vive. In de tweede helft stelde HGC orde op zaken. Doelpunten van Lucas Martinez, Wiegert Schut en Joaquim Menini bezorgden de Wassenaarse ploeg de overwinning.

Hurley-Den Bosch 1-5

Net als Almere kan ook Hurley zich opmaken voor de play-outs. Ondanks de ruime thuisnederlaag tegen Den Bosch (1-5) eindigde de ploeg als tiende en dus boven Almere. Den Bosch kwam goed uit de startblokken en nam na vijf minuten de leiding. Kieran Govers benutte een strafcorner. Een minuut later was het alweer gelijk via Shannon Boucher. Den Bosch ging toch met een voorsprong de rust in dankzij een treffer van Julien van den Nieuwenhuijzen. In de tweede helft liep de Bossche ploeg mede dankzij twee doelpunten van Tijn Stuve uit naar 5-1. Den Bosch sloot dankzij de overwinning de competitie af op een zesde plaats.

Pinoké-Tilburg 4-2

Pinoké heeft het seizoen met een goed gevoel afgesloten. De Steekneuzen wonnen met 4-2 van Tilburg, in een duel waarin alleen de eer op het spel stond. Bij rust leidde Tilburg met 0-1 dankzij Joaquin Trezza. In de tweede helft maakte Joost Rijksen gelijk, maar een minuut later zette Jip Krens uit een corner de promovendus weer op voorsprong. De beslissing in het duel viel in de slotfase. Thijn Knetemann boog met twee rake strafcorners de achterstand van Pinoké eigenhandig om in een voorsprong. Aran Zalewski zette in de slotminuut, ook uit een corner, de eindstand op het bord.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Comments (11)

 1. OZfannn

  Vet onterecht. Het was helemaal geen SC en ook de strafbal is discutabel. KNHB wil duidelijk liever Kampong bij laatste 4 dan OR!!!

 2. Topcoach!

  Klopt was een verzoek van de andere clubs, was makkelijk met rijden…

 3. Voor OR zat het de laatste wedstrijden niet mee. Geen SB tegen Adam en nu een onterechte corner tegen waar een strafbal uit komt. Scheidrechter Nagtzaam wil altijd opvallen. Zo beroofde hij Pinoké een aantal jaren geleden van de play offs. Verantwoordelijk voor de opleiding scheidsrechters KNHB, dus er staat ons in de toekomst nog wat te wachten

 4. Strafcorner wellicht discutabel.. maar is op de tv beelden niet goed te zien.
  De strafbal lijkt mij wel degelijk terecht.. komt toch gewoon op zijn lichaam??

  Dat de KNHB hierin een voorkeur zou hebben, en dat de scheidsrechters hierin bewust een kant zouden kiezen, is wel echt een complot theorie die Trump niet zou misstaan.. wat een onzin!

  Daarnaast is Jasper een van de beste scheidsrechters die er op de Nederlandse velden rond loopt.. foutloos? Nee, zoals niemand dat is.. maar ver boven het gemiddelde niveau!

 5. @coach, dat is jou mening over nagtzaam. die deel ik niet.

 6. @schaar

  Wat zal jij een zwaar leven zeg. Pinoké berooft van play-offs, terecht om dan zo een scheidsrechter persoonlijk aan te vallen met goed onderbouwde argumenten. Dat is heel volwassen van je. Knap hoor

 7. @TOPCOACH

  Klopt topcoach. Ook is afgesproken dat dit in de laatste minuut zou gebeuren. Was bijna perfect getimed door de scheidsrechter. Maar waarom niet direct na strafbal werd afgefloten was daarentegen best link. Want wat als OR weer had gescoord? Hoe hadden de scheidsrechters de opdracht van KNHB dan nog kunnen uitvoeren? Goed dat dit complot doorzien is. Ik zeg: parlementaire enquête.

 8. @ozfannn

  Beetje overdreven reactie, verlies nog niet verwerkt blijkbaar. Is niet erg hoor.
  Ik was er ook gisteren en was ook voor OR, voor het geval je daar over valt.

  Ik dacht dat het ook geen strafbal was, maar als ik de beelden zag ben ik er niet van overtuigd. Dat zo fout gemaakt wordt kan gebeuren.

  Daarbij vind ik ook dat je makkelijk over de 2-1 van or gaat. Caspers speelde de bal vol op een or voet. Die werd gemist door de scheidsrechter en uit de counter scoorde or.

  Or mist de play offs niet door gelijk te spelen tegen kampong, maar door thuis te verliezen van den bosch, pinoke en HGC. Dat ze de play offs op deze manier missen maakt het wel extra zuur.

  Ondanks alles hebben we wel een heel gave wedstrijd gezien. En laat het alsjeblieft een les zijn voor de KNHB om bij de play-offs video ref in te zetten, net zoals ze in België dit seizoen doen.

 9. Wat was er onterecht aan die laatste corner? Bal ging toch hoog via een OR-speler en vervolgens in de cirkel tegen een OR-lichaam? Leek me een duidelijke corner. Maar ik kan het verkeerd gezien hebben natuurlijk.

  In de uitzending van de NOS kon ik niet duidelijk zien of de lijnstop shoot maakte, maar geen reden om iets anders aan te nemen, zeker gezien het gebrek aan protest van OR-zijde. Als het shoot was is het natuurlijk een volledig terechte SB.

 10. toeschouwer

  Mooi dat keeper Blaak in de media de strafbal volkomen terecht vindt. Via een stick van de uitloper, over zijn stick op de voet van de lijnverdediger en dus een terechte strafbal.
  Altijd weer leuk dat stuurlui aan de wal vervolgens hun gram spuien op de arbitrage en ook hier weer spreken van foutieve arbitrage.Scheidsrechter Nagtzaam is FIH-international en is woensdagavond volkomen terecht aangewezen voor de play off- wedstrijd Rotterdam – Amsterdam. Hij begeleidde de wedstrijd in Eindhoven op uitstekende wijze.

 11. Inderdaad OZ heeft het zelf laten liggen maar dat maakt Nagtzaam nog geen goede scheidsrechter. Aardige kerel maar is het in zijn paniek soms helemaal kwijt.

Reageer