Uitslagen HK (H): Nederlaag Amsterdam, eerste zege Almere en Tilburg

Op de vijfde speeldag is Amsterdam de ongeslagen status kwijtgeraakt. De ploeg verloor in eigen huis van Den Bosch (1-2). Promovendus Almere boekte de eerste overwinning ooit in de Hoofdklasse na de 3-2 overwinning op Pinoké. Koploper Bloemendaal won de topper tegen HGC met duidelijke cijfers: 0-4.

HGC-Bloemendaal 0-4

HGC had vooraf goede hoop op een mooi resultaat tegen de koploper, maar kwam van een koude kermis thuis. Bloemendaal won met ruim verschil. Het werd 0-4. Een snelle openingstreffer van Florian Fuchs zette de Mussen op voorsprong. Met twee doelpunten van Roel Bovendeert, voor en na rust, was de zege voor Bloemendaal zo goed als binnen. Blake Govers bepaalde de eindstand na een mooie solo op 0-4. HGC kreeg een kans om op het scorebord te komen, maar de strafbal werd door Tristan Algera naast het doel geschoven. De Wassenaarse ploeg zakte naar de zesde plaats, terwijl Bloemendaal na vijf wedstrijden op 15 punten staat.

Amsterdam-Den Bosch 1-2

De strijd tussen de nummers twee en drie werd in de laatste minuut beslist. Den Bosch, dat een lastige tegenstander blijkt voor de topploegen, kaapte de drie punten mee uit Amsterdam nadat Dylan Wotherspoon net voor het laatste fluitsignaal de winnende treffer binnentikte. De Bossche ploeg nam al na twee minuten de leiding door een treffer van Noud Schoenaker. Deze stand bleef lange tijd op het bord staat, totdat Justin Reid-Ross twaalf minuten voor tijd een strafcorner benutte. Het leek erop alsof beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt, maar daar dacht Wotherspoon anders over. Den Bosch klom ten koste van Amsterdam naar een tweede plaats op drie punten achterstand op koploper Bloemendaal.

Almere-Pinoké 3-2

Een historische dag voor Almere. Voor het eerst in de geschiedenis won de ploeg een duel in de Hoofdklasse. Pinoké werd met 3-2 verslagen. Vier minuten voor rust bracht Terrance Pieters de promovendus aan de leiding, maar nog voor het einde van de eerste helft kwamen de Steekneuzen op gelijke hoogte. Thijn Knetemann verzilverde de strafcorner. Tien minuten voor tijd leek Pieters met zijn tweede treffer Almere de overwinning te bezorgen. Echter, Dennis Warmerdam maakte twee minuten later alweer gelijk. Almere trok toch nog aan het langste eind via Stijn Veldhuizen die zijn ploeg de eerste drie punten van het seizoen bezorgde. Met vijf punten uit vijf wedstrijden bezet Almere een achtste plaats. Pinoké is voorlaatste met één schamel puntje.

Qui Vive-Tilburg 1-4

Net als Almere boekte Tilburg de eerste overwinning van het seizoen. De zege werd behaald op medepromovendus Qui Vive. Al bij rust leidde de Tilburgse formatie met 2-0 dankzij doelpunten van Joep de Natris en Tim Swaen, uit een strafcorner. In de tweede helft bracht Wouter Haremaker de spanning weer terug in de wedstrijd. Joaquin Trezza en opnieuw De Natris beslisten het duel definitief in Tilburgs voordeel. Hierdoor verlaat Tilburg voorlopig de onderste regionen van de Hoofdklasse. Qui Vive blijft hekkensluiter.

Oranje-Rood-Hurley 5-3

Oranje-Rood kon pas in het laatste deel van de wedstrijd afstand nemen van Hurley. Luuk van Duren zette in de vierde minuut Hurley op voorsprong, maar Oranje-Rood maakte meteen gelijk via Caspar van Dijk. Dankzij een treffer van Jelle Galema gingen de Eindhovenaren met een voorsprong de rust in. Na de gelijkmaker van Shannon Boucher, uit een corner, vergrootte Oranje-Rood via Bob de Voogd, opnieuw Galema en Milan van Baal de marge naar drie. In de slotfase scoorde Maarten Nyst nog voor Hurley, maar meer zit er in voor de ploeg die naar de tiende plaats zakte. Oranje-Rood steeg naar de vierde plaats.

Kampong-Rotterdam

Het duel tussen Kampong en Rotterdam is uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen van Kampong. De wedstrijd wordt op vrijdag 28 oktober ingehaald.

Comments (6)

 1. Floppieenteun

  Floppieenteun staat nog steeds bovenaan :-).

 2. @flop, vroege vogels worden vaak door de kat opgevroten . Effies nuchter blijven knul, we moeten nog een paar wedstrijden

 3. @Floppieenteun, dat zal ook wel zo blijven de rest van het seizoen want Michel heeft weer ouderwets de beste spelers bij elkaar geroofd. Als enige met meer dan 10 internationals. Dan wordt je kampioen. Datzelfde was ook een succes bij OZ. Clubkas straks weer leeg maar wel glimmende jasjes en scheidinkjes op het bordes die elkaar op de borst slaan. Michel zou zoveel leuks kunnen bereiken met een jonge talentvolle groep ipv altij maar met het beste van het beste. Niks knaps aan. Gewoon een trucje.

 4. wat is er aan de hand bij de steekneuzen? die trainer uit 010 doet geen wonderen. wordt het geen tijd om daar afscheid van te gaan nemen?

 5. @henk, mooi verwoord. blijft natuurlijk een sport waar clubs hoog scoren door private investors. En in B’daal is er veel geld en inderdaad mooie scheidinkjes.
  @huysie, ligt niet aan de trainer maar aan beleid club. alleen teveel jonge spelers met weinig routine is geen goede mix voor hoofdklasse behoud.

 6. @huysie weinig versterking gehaald en de trainer heeft ook niet de kwaliteiten om de spelers op een hoger niveau te brengen. Zijn geschiedenis bij rotterdam spreekt voor zich uit.
  @henk het had ook de andere kant kunnen gaan

Reageer

Contact Us