Uitslagen HK (H): Oranje-Rood te sterk in topper tegen Bloemendaal

In een spectaculaire wedstrijd heeft Oranje-Rood voor eigen publiek koploper Bloemendaal met 5-4 verslagen. Kampong hield de aspiraties op deelname aan de play-offs levend door Den Bosch te verslaan (4-3). Ook Almere boekte een belangrijke zege. Hurley werd met 4-1 verslagen, waardoor de promovendus na een week alweer afstand nam van de laatste plaats in de Hoofdklasse.

Kampong-Den Bosch 4-3

Kampong boekte een belangrijke zege. Na de nederlaag tegen Rotterdam vorige week moest de Utrechtse formatie winnen van Den Bosch en de ploeg voldeed aan de opdracht. Al na vier minuten zette Bjorn Kellerman Kampong op voorsprong, dat daarna veel kansen onbenut liet om de marge te vergroten. Dat gebeurde pas vlak voor rust dankzij een doelpunt van Salvador Piera Bresca. In de tweede helft liep Kampong uit naar 4-0. Martijn Havenga benutte een strafbal en Philip Meulenbroek reageerde attent bij een rebound na een strafcorner. Kampong zat op rozen, maar in de slotfase werd het nog spannend. Een eindspurt van Den Bosch met doelpunten van Kieran Govers (2x) en Dylan Wotherspoon kon een nederlaag niet voorkomen.

Oranje-Rood-Bloemendaal 5-4

Mink van der Weerden. De naam van de strafcornerspecialist van Oranje-Rood lag op ieders lippen. Met vier doelpunten, waarvan drie uit een corner, was Van der Weerden de man-of-the-match. De andere treffer van Oranje-Rood kwam op naam van Niek van der Schoot. Bloemendaal knokte zich steeds terug in de wedstrijd, nadat het tegen een 2-0, 3-1 en 4-3 achterstand keek. Ondanks doelpunten van Blake Govers (2x), Thierry Brinkman en Tim Jenniskens bleef de koploper met lege handen achter. Bloemendaal blijft aan de leiding, maar zag Amsterdam naderen tot op drie punten. Oranje-Rood is derde met hetzelfde aantal punten als Rotterdam.

Almere-Hurley 4-1

Na elf duels is het Almere eindelijk weer eens gelukt om met drie punten in de tas van het veld te stappen. De zege was met het oog op directe degradatie ook broodnodig. Het bleef lang 0-0, voordat Jonas de Geus met een flinke klap Almere vlak voor rust op voorsprong zette. In de tweede helft maakte Stijn Jolie uit een strafcorner gelijk, maar Almere trok alsnog aan het langste eind dankzij twee treffers van Manuel Verga en een goal van Daniel de Haan. Door de zege passeert Almere niet alleen Qui Vive, dat weer hekkensluiter is, maar ook Hurley op de ranglijst.

Amsterdam-Pinoké 6-1

Aan de goede serie van Pinoké na de winterstop heeft buurman Amsterdam hardhandig een einde gemaakt: 6-1. Justin Reid-Ross zette de Amsterdammers op het goede spoor door twee keer raak te schieten uit een strafcorner. Mirco Pruyser bepaalde vervolgens de ruststand op 3-0. In de tweede helft verkleinde Aran Zalewski uit een corner de marge, maar drie doelpunten in zes minuten van Valentin Verga, Billy Bakker en opnieuw Reid-Ross uit een corner bepaalden de eindstand op 6-1. Amsterdam sluipt op de ranglijst langzaam naar Bloemendaal toe. Het verschil is slechts drie punten. Pinoké blijft achtste.

HGC-Tilburg 1-2

Tilburg maakte in Wassenaar een einde aan zes opeenvolgende nederlagen. Het was verrassend met 2-1 te sterk voor HGC, dat de hoop op deelname aan de play-offs langzaam kan laten varen. HGC kwam in de 18de minuut aan de leiding dankzij Jorrit Kroon, maar Tilburg maakte voor het rustsignaal gelijk via Felix Gulinck. Jip Krens kroonde zich tot matchwinner door in de tweede helft een strafcorner binnen te pushen. Door de winst staat Tilburg wat steviger op den negende plaats. Het verschil met Almere bedraagt drie punten. HGC is zesde op acht punten van een vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Qui Vive-Rotterdam 2-9

Rotterdam scoort dit seizoen er aardig op los tegen de ‘kleinere ploegen’. Dit keer was Qui Vive slachtoffer van de dadendrang van de Rotterdammers. Bij rust leidde de nummer vier in de Hoofdklasse al met 4-1, een score die in de tweede helft werd uitgebouwd naar 9-2. Vier treffers kwamen op naam van Jeroen Hertzberger. De andere vijf doelpunten werden gemaakt door Seve van Ass, Harry Martin, Thijs van Dam, Jochem Bakker en Simon Egerton. Wouter Haremaker tekende voor de eretreffer van Qui Vive, dat door de nederlaag weer de laatste positie in de Hoofdklasse heeft ingenomen.

Reageer

Contact Us