Uitslagen HK (H): Oranje-Rood te sterk voor Amsterdam

In de reprise van de finale van afgelopen seizoen heeft Oranje-Rood zondag met 3-1 gewonnen van Amsterdam. Op de tiende speeldag in de Hoofdklasse heren speelde HGC op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Kampong en walste koploper Bloemendaal over hekkensluiter Qui Vive: 8-2.

Oranje-Rood-Amsterdam 3-1

De mannen van Oranje-Rood boekten zondag de derde overwinning op rij. Amsterdam werd in Eindhoven met 3-1 verslagen. Al vroeg in het duel kwam Oranje-Rood op voorsprong. Agustin Mazzilli rondde voorbereidend werk van Jelle Galema doeltreffend af. De Amsterdammers kwamen voor rust op gelijke hoogte dankzij Mirco Pruyser. In de tweede helft stelden Niek van der Schoot en Caspar van Dijk de zege voor Oranje-Rood veilig. De landskampioen behoudt de vierde plaats op de ranglijst op twee punten van Amsterdam dat de tweede plaats bezet op negen punten van koploper Bloemendaal.

HGC-Kampong 2-2

Groot was de verrassing toen Constantijn Jonker aan de afslag verscheen. De spits van Kampong liep vorige week een hamstringkwetsuur op en leek tot de winterstop uitgeschakeld. Jonker bleek tegen HGC toch in actie te kunnen komen, maar kon niet voorkomen dat de Utrechtse formatie voor de vierde maal op rij puntenverlies leed. Lange tijd koesterde Kampong een voorsprong na een benutte strafcorner van Martijn Havenga. Tristan Algera tekende uit een corner in de tweede helft voor de gelijkmaker, waarna twee minuten later Jorrit Croon HGC op voorsprong zette. Jip Janssen voorkwam met zijn doelpunt in de slotfase een nederlaag voor Kampong, dat naar de zevende plaats zakte. Ook HGC zakte een plek, naar de zesde positie.

Bloemendaal-Qui Vive 8-2

Koploper Bloemendaal toonde zondag geen mededogen met hekkensluiter Qui Vive. Op ’t Kopje wonnen de Mussen met 8-2. Binnen tien minuten leidde Bloemendaal door treffers van Jasper Brinkman en Jord Beekmans met 2-0. Florian Fuchs tilde de marge naar 3-0, waarna Wouter Haremaker de ruststand op 3-1 bepaalde. In de tweede helft kwam Qui Vive via Mark Weber tot 3-2, maar daarna zette Bloemendaal een eindsprint in en scoorde vervolgens in twintig minuten nog vijf keer. Doelpunten van Tim Jenniskens, Beekmans, Brinkman, Fuchs en Wouter Jolie bepaalden de eindstand uiteindelijk op 8-2. Ondanks de nederlaag liep de concurrentie (Pinoké, Hurley en Almere) niet verder uit op Qui Vive, dat laatste staat met drie punten.

Almere-Tilburg 1-4

De strijd tussen de promovendi is gewonnen door Tilburg. Al na vier minuten bracht Felix Gulinck Tilburg aan de leiding, waarna Tim Swaen uit een strafcorner de voorsprong verdubbelde. Op slag van rust deed Almere iets terug via Huub de With. In de tweede helft slaagde Almere er niet in de gelijkmaker te produceren. Het was Tilburg dat verder afstand nam via doelpunten van Thijs Bams en Joep de Natris. Met de tweede zege op rij doet Tilburg goede zaken. De ploeg blijft achtste, maar zag de voorsprong op een play-outplek groeien naar vijf punten.

Hurley-Rotterdam 1-4

Rotterdam heeft prima zaken gedaan. Een 4-1 overwinning op Hurley betekent dat de Rotterdammers naar de vijfde plaats op ranglijst stegen. Het verschil met de nummer drie Den Bosch bedraagt slechts een punt en Amsterdam, dat tweede staat, heeft slechts drie punten meer. Bij rust leidde Rotterdam al comfortabel met 3-0. Harry Martin opende na tien minuten de score, waarna Jeroen Hertzberger met twee rake strafcorners de ruststand op het bord zette. In de tweede helft tekende Simon Egerton voor de vierde Rotterdamse treffer. Christiaan Stroboer deed vervolgens nog iets terug voor Hurley, dat nog steeds op zoek is naar de eerste zege van het seizoen.

Pinoké-Den Bosch 1-4

Den Bosch heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag vorige week tegen Tilburg. In het Amsterdamse Bos werd Pinoké met 4-1 verslagen. De Bossche ploeg besliste het duel al in de beginfase. Na vier minuten opende Sebastien Dockier de score, waarna in de tiende minuut Austin Smith de voorsprong verdubbelde. In de tweede helft liep Den Bosch uit via doelpunten van Kieran Govers en opnieuw Dockier voordat Pinoké het net wist te vinden. Camil Papa maakte uit een strafcorner de eretreffer voor de Steekneuzen.

Reageer

Contact Us