Uitslagen HK (H): Pinoké verrast Oranje-Rood in eigen huis - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (H): Pinoké verrast Oranje-Rood in eigen huis

De 15de speeldag is de Hoofdklasse heren was doelpuntrijk. Liefst 31 doelpunten in zes wedstrijden. Pinoké blijft verbazen na de winterstop. Op bezoek bij Oranje-Rood wonnen de Steekneuzen met 2-0. De topper tussen Amsterdam en Rotterdam bleef onbeslist: 2-2. De onderste vier ploegen in de Hoofdklasse incasseerden elk een ruime nederlaag.

Oranje-Rood-Pinoké 0-2

Pinoké blijft verrassen. Onder de nieuwe coach Jesse Mahieu boekte de ploeg alweer de tweede zege sinds de winterstop. Na een gelijkspel tegen koploper Bloemendaal, winst tegen HGC werd dit keer Oranje-Rood met 2-0 verslagen. De doelpunten vielen pas in de slotfase van het duel. Vijf minuten voor tijd brak Joost Rijksen de wedstrijd open met een rake strafcorner. Drie minuten later was het weer raak voor Pinoké dankzij Marlon de Boer. Door de zege is Pinoké voorlopig uit de degradatiezorgen. Het verschil met Hurley bedraagt zes punten. Oranje-Rood zag de concurrentie naderen. De ploeg uit Eindhoven staat nog derde, maar wel in punten gelijk met Kampong en Rotterdam.

Amsterdam-Rotterdam 2-2

De topper tussen de nummers twee en vier van de Hoofdklasse kende geen winnaar. Rotterdam kwam twee keer op voorsprong, maar zag beide keren Amsterdam weer op gelijke hoogte komen. Al na twee minuten zette Simon Egerton de Rotterdammers op voorsprong, maar nog voor rust maakte Boris Burkhardt gelijk. In de tweede helft verzuimde Jeroen Hertzberger Rotterdam opnieuw op voorsprong te zetten. Hij miste een strafbal. Even later was hij wel succesvol na een goede individuele actie. Justin Reid-Ross voorkwam in de slotfase een nederlaag voor Amsterdam. Door de puntendeling zakt Rotterdam een plaatsje ten faveure van Kampong. Beide ploegen hebben na 15 duels 28 punten, evenveel als Oranje-Rood, dat de derde plaats bezet.

Almere-Den Bosch 1-5

Het duel was al in de eerste helft beslist. Na 35 minuten stond een score van 4-1 in het voordeel van Den Bosch op het bord. Kieran Govers zette de Bossche ploeg na zes minuten met een rake strafcorner op voorsprong, waarna Tijn Stuve de marge verdubbelde. Terrance Pieters bracht de spanning terug, nadat hij een strafcorner benutte. Doelpunten van Sebastien Dockier en Gijs Campbell beslisten het duel voortijdig. Dockier bepaalde in de tweede helft met zijn tweede treffer de eindstand op 1-5. Almere blijft voorlaatste, omdat de directe concurrenten ook verloren. Den Bosch blijft zevende, maar heeft slechts drie punten achterstand op nummer drie Oranje-Rood.

Bloemendaal-Tilburg 5-0

Bloemendaal begint weer op stoom te raken. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Pinoké op de eerste speeldag na de winterstop scoorden de Mussen er flink op los: zes treffers tegen Hurley en dit keer vijf tegen Tilburg. Bij de rust stond het slechts 1-0 voor de koploper door een doelpunt van Florian Fuchs. De tweede helft was slechts twee minuten oud toen Daniel Beale de 2-0 op het bord zette. Via Glenn Schuurman, uit een strafcorner, en Thierry Brinkman liep Bloemendaal verder uit. Het slotakkoord was voor Blake Govers, die succesvol was uit een corner: 5-0. Tilburg blijft negende, maar zag Pinoké drie punten uitlopen. Het verschil met nummer tien Hurley blijft een punt in het voordeel van Tilburg.

HGC-Hurley 6-0

Voor de tweede keer op rij heeft Hurley zes doelpunten moeten incasseren. Na Bloemendaal was het dit keer HGC dat veelvuldig het net wist te vinden. Pas in de tweede helft maakte HGC het verschil, dat bij rust met 1-0 leidde door een doelpunt van Kenny Bain. De Schot verdubbelde met zijn tweede goal de marge. Twee doelpunten van Dick Möhlmann en treffers van Lucas Martinez en Tristan Algera, uit een corner, bepaalden de eindstand op 6-0. Door de overwinning houdt HGC aansluiting met de groep van drie ploegen (Oranje-Rood, Kampong en Rotterdam) die strijden om een plek in de play-offs. Het verschil is slechts twee punten.

Kampong-Qui Vive 7-1

Na de 10-0 zege in de heenwedstrijd heeft Kampong ook op eigen veld een ruime zege geboekt op hekkensluiter Qui Vive: 7-1. Bij rust leidde de Utrechtse ploeg al met 2-0 dankzij treffers van Bjorn Kellerman en Salvador Biera Bresca. Biera Bresca was ook in de tweede helft trefzeker. Martijn Havenga scoorde drie keer en Quirijn Caspers pikte een doelpunt mee. Mark Weber scoorde uit een corner tegen voor Qui Vive. Op dat moment was de stand al 5-0 in het voordeel van Kampong. De Utrechtse ploeg klimt naar een vierde plaats ten koste van Rotterdam. Qui Vive moet nog een week wachten op de eerste overwinning in de Hoofdklasse.

Comments (14)

 1. Floppieenteun

  Met nog 7 wedstrijden te gaan heeft Bloemendaal een voorsprong op plek 5 van 12 punten (plus een veel beter doelsaldo). Van de 7 wedstrijden moet Bloemendaal er nog twee tegen de nummers 11 en 12 (Almere en Qui Vive). Als we ervan uitgaan dat Bloemendaal deze wedstrijden wint (en bijna niemand gaat ervan uit dat ze dat niet doen) hebben ze eigenlijk dus 12 punten voorsprong (plus een veel beter doelsaldo) met nog 5 wedstrijden te gaan. Aankomend weekend moet Bloemendaal tegen de nummer 6 (HGC)(14 punten achterstand). De nummers 4 en 5 (Kampong en Rotterdam)(beide 12 punten achterstand) spelen tegen elkaar en minimaal een van beide teams gaat punten verspelen. De moraal van het verhaal. Bloemendaal gaat zich, bij winst tegen HGC aankomende zondag, bijna zeker plaatsen voor de play-off’s. Zal ongetwijfeld vertrouwen geven voor de strijd om de eerste plaats (thuisvoordeel play-off’s en rechtstreekse plaatsing EHL).

 2. Hoofdklasser

  Wel makkelijk nu het team weer compleet is !!! Ben meer benieuwd hoe het team geindigd was zonder alle koop spelers! Wel raar nog steeds dat zo veel spelers in een andere competitie mogen spelen!
  Floppieenteun….. ben benieuwd wanneer Bloemendaal met een eigen jeugd doorkomt inplaats alleen maar een team koopt! En wat ik jammer vind is dat je nooit zo over de dames spreekt !!

 3. Hoofdklasser, helemaal mee eens!!!!!!!!

 4. Bloemendaal en Amsterdam gaan het zeker halen! Daarachter verwacht ik Kampong, Rotterdam of Oranje-Rood. HGC gaat volgend jaar pas serieus mee doen en Den Bosch ook als ze enigszins bij elkaar.blijven… Bloemendaal de favoriet voor de titel zolang Fuchs gek blijft doen!

 5. Als je kijkt naar wat er gekocht is dan is dat allemaal top hockey en niemand voor de breedte. Vorig jaar was dat niet het geval en daar is van geleerd. Bloemendaal heeft een prima jeugdopleiding en heeft dan ook echt eigen jeugd in H1 spelen.
  – Jasper Brinkman
  – Yannick vd Drift
  – Jord Beekman
  – Sam Martens

  Laatst op de bank waarvan 1 zijn debuut maakt:
  – Boris v Dijk
  – David Luickx
  – Flip Wijsman (JB1 keeper)

  Volgens mij zijn ze hard bezig om jongens op te leiden voor H1 maar daar is tijd voor nodig. JA1 staat een goede coach op en presteert goed in het landelijk. Geduld is een schone zaak.

 6. Jasper Brinkman, Yannick van der Drift, Sam Martens zijn toch gewoon eigen jeugd?! Keurig doorgestroomd. Hoeveel doorstromers hebben de andere hoofdklassers dan in de top 4?

 7. Je was me voor. Dank Hola!

 8. @hoofdklasser en BDHC

  Wat een eeuwig gezeik over Bloemendaal. Kampong, Oranje rood, Amsterdam etc, etc hebben toch ook buitenlanders in hun team? En zoals gezegd geeft Bloemendaal zijn jeugdspelers alle kansen.

 9. Steekneus

  Iemand opgevallen dat Pinoke met 10 spelers uit de eigen jeugd, gemiddelde leeftijd 21 of zoiets, nu al 8 punten tegen play-of kandidaten heeft gehaald de laatste 3 wedstrijden? Het kan dus toch! Of het is een tijdelijk bevlieging, maar van deze orde zijn die schaars in het hedendaagse hockey..

 10. Steekneus

  Excuus, 7 punten!, iets te enthousiast, ha, ha

 11. Hola @steekneus

  Ja waanzinnige prestatie!
  Waanzinnige prestatie voor spelers en begeleiding lijkt mij.

  Ik denk dat ze op het moment al bijna veilig staan. Misschien nog 3 puntjes pakken voor de zekerheid

 12. Wat een trieste en vervelende reactie hierboven. In feite beschuldig je iemand van racisme en dit kan echt niet op een sportsite. Je kan iemand op het eeuwige gezeik en gezeur van buitenlanders aan spreken maar dat heeft niets met de PPV te maken. Hoop dat je als persoon je beter gedraagt langs de kant van het veld want anders is het slecht gesteld met normen en waarden en daar is het soms op de velden al droevig genoeg mee gesteld.

 13. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Beste hockeyvrienden,

  Laten we in onze reacties on topic blijven en de politieke voorkeuren achterwege laten.

  Alvast bedankt voor de medewerking.

  Met vriendelijke groet,
  Redactie Hoofdklassehockey.nl

 14. Wanneer gaan Indiers zeuren dat er teveel buitenlanders in de Hockey India League spelen?

Reageer