Uitslagen HK (H): Rotterdam zeker van play-offs, Kampong vierde

Na Amsterdam en Bloemendaal heeft ook Rotterdam zich verzekerd van een plek in de play-offs. In eigen huis wonnen de Rotterdammers met 2-1 van Hurley. De strijd om het laatste ticket gaat tussen Kampong en Oranje-Rood. Beide ploegen spelen volgende week tegen elkaar. Kampong heeft dan genoeg aan een gelijkspel. Promovendus Tilburg verzekerde zich van nog een seizoen op het hoogste niveau.

Amsterdam-Oranje-Rood 3-3

In de strijd om een ticket voor de play-offs heeft Oranje-Rood kostbare punten verspeeld. De Eindhovense ploeg zakte van de vierde naar de vijfde plaats ten faveure van Kampong, dat een voorsprong van één punt koestert. Oranje-Rood begon prima aan het duel en stond na een half uur op 0-2 dankzij doelpunten van Rizwan en Agustin Mazzilli. Vlak voor het rustsignaal maakte Justin Reid-Ross de aansluitingstreffer en in de tweede helft was de Zuid-Afrikaan ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker na het benutten van een strafbal. Twee minuten later zette Boris Burkhardt Amsterdam op voorsprong. Het was Mink van der Weerden die met een solo een punt voor Oranje-Rood veiligstelde.

Kampong-HGC 3-1

De opdracht voor Kampong was duidelijk: winnen van HGC. En dat deed de Utrechtse formatie ook, hoewel HGC al na drie minuten brutaal de leiding nam via een benutte strafcorner van Tristan Algera. Nog voor rust boog Kampong de achterstand om in een voorsprong na goals van Jip Janssen en Salvador Piera Bresca. In de tweede helft zette Sander de Wijn uit een rebound na een corner de eindstand op het bord. Door de zege en het gelijkspel van concurrent Oranje-Rood is Kampong opgeklommen naar de vierde plaats. Volgende week hebben de Utrechters in Eindhoven genoeg aan een gelijkspel tegen Oranje-Rood voor het vierde en laatste ticket voor de play-offs.

Qui Vive-Bloemendaal 0-7

Qui Vive kan directe degradatie nauwelijks meer ontlopen. Na de 7-0 nederlaag tegen koploper Bloemendaal kan de promovendus alleen nog in theorie de laatste plaats op de ranglijst verlaten. Bij rust leidde Bloemendaal al met 4-0. Rogier Hofman opende de score die vervolgens werd opgevoerd door twee treffers van Daniel Beale en Blake Govers. In de tweede helft scoorde Manu Stockbroekx er 5-0 van. Opnieuw Hofman en een benutte strafbal van Florian Fuchs bepaalden de eindstand op 7-0.

Rotterdam-Hurley 2-1

Rotterdam heeft zich dankzij een 2-1 zege op Hurley verzekerd van deelname aan de play-offs. Shannon Boucher zette de gasten in de eerste helft via een rake strafcorner op voorsprong, maar nog voor het rustsignaal maakte Harry Martin gelijk. In de tweede helft bezorgde Simon Egerton de Rotterdammers de overwinning.

Den Bosch-Pinoké 3-2

Den Bosch heeft de zesde plaats op de ranglijst overgenomen van HGC. De Bossche ploeg maakte in het slot van het duel een 0-2 achterstand goed. Pinoké kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Marlon Landbrug. Drie minuten na de openingstreffer maakte Thijn Knetemann uit een corner er 0-2 van. Nog voor rust verkleinde Arjen Lodewijks de achterstand van Den Bosch, dat dankzij Kieran Govers alsnog de drie punten pakte. De Australiër scoorde in de laatste vijf minuten twee keer, waarvan één keer uit een corner.

Tilburg-Almere 3-2

Tilburg speelt ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. De promovendus won zelf met 3-2 van Almere en zag concurrent voor de negende plaats, Hurley, verliezen in en tegen Rotterdam. De Tilburgers kwamen al snel op voorsprong door Tim Swaen, die een strafcorner benutte. Vlak voor rust verdubbelde Jaap Groels de marge. In de tweede helft zag Tilburg de voorsprong binnen zeven minuten teniet worden gedaan. Justo Engelander bracht Almere terug in de wedstrijd, waarna Huub de With via een cornervariant de gelijkmaker aantekende. Twee minuten na de gelijkmaker besliste Sander Visser het duel in Tilburgs voordeel.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us