Uitslagen HK (H): Schaerweijde en Kampong doen goede zaken

In de strijd om een plek in de play-offs in de Hoofdklasse heren heeft Kampong goede zaken gedaan. De Utrechters wonnen in eigen huis van Hurley (3-1) en schoven op naar een vierde plaats vanwege het puntenverlies van HGC. Schaerweijde versloeg concurrent SCHC en stond de laatste plaats af aan Voordaan, dat overigens knap gelijkspeelde tegen Bloemendaal.

Schaerweijde-SCHC 3-2

Met de derde overwinning op rij heeft Schaerweijde afscheid genomen van de laatste plaats. Net als vorige week werd het duel in de slotfase beslist. Hylke van Slooten zorgde voor de belangrijke drie punten voor de Zeister formatie. Thomas Vis had SCHC in de eerste helft via een strafbal aan de leiding gebracht. Na rust maakte Jasper van der Muelen Wolf de ploegen in evenwicht. Robin den Boer zette Schaerweijde vervolgens op voorsprong. Acht minuten voor tijd tekende Mike Huisman voor de gelijkmaker. De ploegen leken op een gelijkspel af te stevenen, maar Van Slooten besliste anders.

Kampong-Hurley 3-1

Martijn Havenga bezorgde met een hattrick zijn ploeg de overwinning. Kampong dat moest winnen om in de race te blijven voor een play-offplek ging met een 1-0 achterstand rusten. Niek Collot d’Escury had Hurley middels een strafcorner op voorsprong gezet. In de tweede helft draaide Kampong de zaken om en benutte Havenga drie corners. Dankzij de overwinning stijgt Kampong naar de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plek in de play-offs.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.
Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd.

Voordaan-Bloemendaal 1-1

De druiven zijn extra zuur voor Voordaan. Ondanks een mooi resultaat tegen Bloemendaal zakte de ploeg uit Groenekan naar de laatste plaats op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden op het programma is er nog niets beslist. Het gat met SCHC en Schaerweijde bedraagt slechts één punt. Adriaan Stolk leek de man-of-the-match te worden voor Voordaan. Hij benutte tien minuten voor tijd een strafcorner, maar Roel Bovendeert stelde alsnog een punt veilig voor Bloemendaal.

HGC-Den Bosch 1-1

Op het moment dat de prijzen worden verdeeld, lijkt HGC in een vormcrisis te verkeren. De Wassenaarse ploeg slaagde er voor de vierde keer op rij niet in om een overwinning te boeken. Den Bosch kwam vlak voor tijd op voorsprong door een benutte corner van Austin Smith, maar een minuut later diende Gonzalo Peillat de Zuid-Afrikaan van repliek door de gelijkmaker, eveneens uit een corner, op het bord te zetten. Het gelijkspel heeft tot gevolg dat HGC naar de vijfde plaats zakt, op een punt van Kampong dat nu de play-offplek in handen heeft.

Amsterdam-Rotterdam 2-2

In de strijd om een plek in de play-offs heeft Rotterdam averij opgelopen. De ploeg bleef in en tegen Amsterdam steken op 2-2. De ploeg van Reinoud Wolff staat na de remise op een zesde plaats op drie punten van een play-offplek. De eindstand van het duel stond al bij de rust op het bord. Mirco Pruyser zette Amsterdam op voorsprong. Twee minuten later was het alweer gelijk door een rake strafcorner van Timmo Kranstauber. Amsterdam kwam opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Robert Tigges, maar vlak voor rust tekende Mitch Darling voor de eindstand van het duel. Ondanks het gelijkspel heeft Amsterdam zich al wel geplaatst voor de play-offs evenals Oranje Zwart.

Oranje Zwart-Pinoké 2-1

Oranje Zwart is met nog twee duels op het programma koploper Amsterdam tot op één punt genaderd. De landskampioen kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Rob Reckers. Na rust speelde Oranje Zwart een tijd met tien man, vanwege een gele kaart voor coach Michel van den Heuvel. Pinoké profiteerde hiervan en maakte via Wouter Brasem gelijk. Uiteindelijk stelde Benjamin Stanzl vlak voor tijd de winst veilig voor de Eindhovenaren en daarmee plaatsing voor de play-offs.

Comments (8)

 1. b. herstakker

  heeft jelle galema vandaag gewoon gespeeld?
  krijgen we nu niks meer te horen van dat naslaan van vorige week?

 2. Alles went blijkbaar

  Slaan was het wel wat Galema deed vorige week, en ja, dat heeft iedereen op televisie ook kunnen zien. De belangen zijn echter hoog op dit moment en een schorsing in de play offs… lastig te verkopen.
  Maar onze Bond had best een statement kunnen maken dat we dit in onze sport niet willen. Met een korte schorsing voor Galema waren de play offs niet beïnvloed en OZ haalt deze play offs toch wel.
  Een gemiste kans, maar wellicht wil de Bond juist wat meer ‘lekker fel’ gedrag bij onze internationals. Als goed voorbeeld zeg maar.

 3. @Alles went blijkbaar, het is wellicht goed voor het Nederlands mannenteam om wat meer ‘lekker fel’ gedrag te vertonen, maar dit is iets wat niet in die categorie valt. Wat onze sport siert is dat je hard tegen elkaar kan zijn in het veld, maar wel sportief blijft en niet over de schreef gaat.

  Wanneer we dit soort taferelen onbestraft laten zien we over een paar jaar wellicht een ‘Suarez beet’ of een ‘Zidane kopstoop’ voorbij komen en wordt het geaccepteerd omdat ‘de belangen zo groot zijn’ of ‘sport emotie is’. Daarbuiten moeten we niet vergeten hoe iconisch spelers van het Nederlands elftal zijn voor alle hockeyende kinderen en dus toekomstige hockeygeneraties. Wellicht meer dan we zelf willen dan wel doorhebben wordt gedrag klakkeloos gekopieerd. Keepers in de D of C die op de lat of hun legguards slaan voor een strafcorner of strafbal, want hun idool doet dat ook.

  Willen we met hockey fungeren als een voorbeeldsport dan moeten we ons dus ook als een goed voorbeeld gedragen. Dit soort gedrag zou hard moeten worden bestraft. Het is naar mijn mening ook beschamend wat voor milde straffen Bos en Verga hebben gekregen voor hun gedrag en het zou de hockeybond sieren als ze deze lijn niet zo voortzetten. Pleeg je zulke daden op straat dan blijft het niet bij een of twee daagjes niet mee doen.

  Kortom, dat het Nederlandse hockey harder mag en het fysieke aspect toeneemt vind ik een hele goede ontwikkeling voor de sport, laten we alleen wel waken dat dit soort acties zwaar bestraft worden om te zorgen dat het nooit ofte nimmer geaccepteerd zal worden in de hockeywereld.

 4. Schearwijde fan

  SCHC had gister een tweede strafbal moeten krijgen, heel slecht gefloten van de scheidsrechters zeker bij dit soort cruciale wedstrijden. als SCHC die tweede strafbal had gekregen dan en gescoord had dan had de wedstrijd er heel anders uitgezien.. ben benieuwd wat er onderin gaat gebeuren de aankomende twee weken. Spannende wedstrijden, en spannende tegenstanders…

 5. Die goals die SCHC tegenkrijgt. Niet normaal toch? Die keeper doet het naar behoren vind ik maar dat geschutter voor zijn neus is echt tenenkrommend. Als klap op de vuurpijl slaan ze’die bal nog even zelf erin..

 6. Enne scheidsrechter bij Kampong was wel erg onder de indruk van Kemperman en co. Waar geeft deze jongen die eerste 2 corners voor?

 7. Arbitrage

  Wat een slechte arbitrage bij Schearweijde SCHC zie samenvatting. Een bal op de bovenbeen waaruit iets verder gescoord word, door gebroken speler door keeper onderuit gehaald. En zo zijn er nog meer dingen op te noemen.

 8. Ongelooflijk, Wat een gejank over de arbitrage
  Neem een voorbeeld aan rugby, geen gezeik tegen/over de scheidsrechters en gewoon doorgaan

Reageer

Contact Us