Uitslagen HK (H): Stockbroekx bezorgt Bloemendaal zege

Met een nipte 2-1 zege op Den Bosch heeft koploper Bloemendaal de eerste seizoenshelft afgesloten. De winst werd vlak voor tijd gepakt dankzij een treffer van Manu Stockbroekx. Rotterdam was met 4-1 te sterk voor HGC en de Bosderby tussen Pinoké en Hurley eindigde in een spectaculaire 4-4.

Den Bosch-Bloemendaal 1-2

In extremis heeft Bloemendaal op de twaalfde speeldag puntenverlies voorkomen. Na de nederlaag vorige week tegen Rotterdam leek de koploper genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Den Bosch, maar vlak voor tijd wist Manu Stockbroekx alsnog doelman Maurits Visser te passeren. Vlak voor rust was de Bossche ploeg op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Austin Smith. Na drie minuten spelen in de tweede helft maakte Florian Fuchs gelijk. De wedstrijd leek vervolgens uit te lopen op een puntendeling, maar daar dacht Stockbroekx anders over. Door de nederlaag zakt Den Bosch naar de vierde plaats met hetzelfde puntenaantal als Oranje-Rood en Kampong.

Rotterdam-HGC 4-1

In het eerste duel tussen beide ploegen gaf Rotterdam een ruime voorsprong uit handen. Dat deden de Rotterdammers dit keer niet. Aan de hand van Jeroen Hertzberger, die twee keer scoorde, won Rotterdam met 4-1 van HGC. Al na vier minuten spelen opende de aanvoerder de score. Dick Möhlmann maakte gelijk, maar nog voor rust kwam Rotterdam op voorsprong dankzij Harry Martin. In de tweede helft tilde Hertzberger de marge naar twee, waarna Hidde Turkstra de eindstand op het bord zette. Dankzij de goede serie van de afgelopen weken is Rotterdam gestegen naar de derde plaats op drie punten van Amsterdam dat tweede staat. Bovendien hebben de havenstedelingen een voorsprong van twee punten op Den Bosch, dat van positie wisselde met de Rotterdam. HGC is nu koploper van het rechterrijtje op twee punten van de nieuwe nummer zes Kampong.

Pinoké-Hurley 4-4

Net als eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel, maar dit keer gaf het scorebord na zeventig minuten de eindstand 4-4 aan. Pinoké verspeelde een 4-2 voorsprong, een stand die na de eerste 35 minuten op het bord stond. Het doelpuntenfestijn werd in de tweede minuut geopend door Wouter Brasem. Lang kon Pinoké niet genieten van de voorsprong. Luuk van Duren maakte twee minuten later alweer gelijk. Vervolgens liep Pinoké uit naar 3-1 dankzij goals van Joost van de Vijfeijken en Jens Sauer. Stijn Jolie deed nog iets terug voor Hurley, waarna Dennis Warmerdam de marge tussen beide ploegen opnieuw naar twee bracht. Het bleek niet voldoende voor de overwinning. In de laatste zes minuten behoedde Jolie met twee rake strafcorners Hurley voor een nederlaag en pakte de ploeg een belangrijk punt. Hurley loopt een punt uit op hekkensluiter Qui Vive en ziet concurrenten Almere, Pinoké en Tilburg niet verder uitlopen.

Kampong-Almere 6-0

Met de zesde nederlaag op rij heeft Almere de eerste competitiehelft afgesloten. De promovendus verloor in Utrecht met 6-0 van Kampong. Constantijn Jonker zette de Utrechters op het goede spoor. De aanvaller, die een paar weken geleden nog ernstig geblesseerd leek te raken, maakte de eerste twee doelpunten van het duel. Vlak voor rust passeerde Boet Phijffer de van een blessure teruggekeerde doelman Youri Beck voor de derde maal. In de tweede helft maakten Robbert Kemperman, Philip Meulenbroek en Martijn Havenga het halve dozijn vol. Door de zege stijgt Kampong een plek naar positie zes met hetzelfde puntenaantal als nummer vier Den Bosch.

Qui Vive-Oranje-Rood 2-6

Oranje-Rood heeft zichzelf een goede dienst bewezen door Qui Vive met 6-2 te verslaan. De drie punten levert de Einhovenaren een vijfde plaats op met hetzelfde puntenaantal als nummer vier Den Bosch. Na twaalf minuten koesterde Oranje-Rood een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Mink van der Weerden en Milan van Baal. De landskampioen slaagde er niet in die voorsprong vast te houden, want de hekkensluiter knokte zich terug in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer van Tom Günther maakte Jasper Pluijter tien minuten voor rust gelijk. Deze stand kon Qui Vive niet vasthouden tot aan het rust, want vlak voor het rustsignaal zette Bob de Voogd Oranje-Rood weer op voorsprong. Hiermee leek het verzet van de ploeg uit De Kwakel gebroken, want de Eindhovenaren liepen in de tweede helft via Robert van der Horst, Jelle Galema en opnieuw De Voogd uit naar 6-2.

Tilburg-Amsterdam 2-5

Amsterdam leek zich vooraf te kunnen opmaken voor een lastige uitwedstrijd, maar bij rust stond de stand 0-4 op het bord. Billy Bakker opende pas in de dertiende minuut de score. Het was de voorbode voor nog drie Amsterdamse doelpunten. Justin Reid-Ross verdubbelde de voorsprong en een minuut later was Valentin Verga trefzeker. Mirco Pruyser bepaalde de ruststand op 0-4. In de tweede helft kwam Tilburg nog terug dankzij twee treffers van Jake Sherren. Het slotakkoord was aan Amsterdam dat via Pruyser nog een keer scoorde. De Amsterdammers gaan als tweede de winterstop in op zes punten van koploper Bloemendaal. Het verschil met achtervolger Rotterdam is drie punten. Tilburg, dat achtste staat, loopt niet uit op de concurrentie. Het ziet Pinoké tot op twee punten naderen.

Reageer

Contact Us