Uitslagen HK (H): Tien treffers Kampong tegen Qui Vive

Kampong kende zondag op de vierde speeldag geen genade met promovendus Qui Vive. In De Kwakel wonnen de Utrechters met 10-0. Koploper Bloemendaal en achtervolger Amsterdam blijven zonder puntenverlies. De Amsterdammers versloegen Rotterdam met 3-2 en Bloemendaal was met dezelfde cijfers te sterk voor promovendus Tilburg.

Qui Vive-Kampong 0-10

Op basis van de uitslagen van Qui Vive tegen de topploegen uit de Hoofdklasse was de verwachting dat de promovendus een maatje te klein zou zijn voor Kampong. De Utrechters drukten het krachtsverschil uit in niet misverstane cijfers: 0-10. Het duel was nog maar net begonnen of de ploegen moesten naar veld 3 verhuizen vanwege de slechte weeromstandigheden. De regen had het eerste veld dermate onder water gezet dat verder spelen onmogelijk was. Net nadat het duel op het derde veld was hervat, opende Constantijn Jonker de score. Na iets meer dan tien minuten had Martijn Havenga met twee doelpunten uit een strafcorner de marge al naar 0-3 getild. Twee treffers van Bjorn Kellerman bepaalden de ruststand op 0-5. Ook in de tweede helft ging Kampong op zoek naar doelpunten. Quirijn Caspers en Jonker brachten met hun treffers de stand op 0-7. Na doelpunten van opnieuw Havenga en Robbert Kemperman maakte Philip Meulenbroek de tien voor Kampong vol. Door de nederlaag zakt Qui Vive naar de laatste plaats en schuift Kampong op naar plek vier in de ranglijst.

Rotterdam-Amsterdam 2-3

De topper op de vierde speeldag is gewonnen door Amsterdam. Max Sweering opende de score voor de Amsterdammers, waarna Tijn Lissone na rust de stand op 0-2 bracht. Rotterdam gaf niet op en binnen twee minuten bracht Jeroen Hertzberger Rotterdam weer op gelijke hoogte met twee doelpunten, waarvan een uit een strafbal. De havenstedelingen leken af te steven op het derde gelijke spel van de competitie, maar vlak voor het eindsignaal zorgde Justin Reid-Ross ervoor dat Amsterdam ook na vier wedstrijden nog zonder puntenverlies blijft.

Tilburg-Bloemendaal 2-3

Tilburg leek op weg naar een stuntje, maar daar dacht Manu Stockbroekx anders over. De Belgische international bezorgde koploper Bloemendaal vlak voor tijd de overwinning. De Mussen waren in de eerste helft op voorsprong gekomen door Thierry Brinkman. Michiel de Leeuw maakte vlak na rust gelijk, maar Roel Bovendeert zette Bloemendaal opnieuw op voorsprong. Tim Swaen scoorde een kwartier voor tijd uit een strafcorner de gelijkmaker. Tilburg leek een punt te pakken tegen de koploper, maar moest zich in de slotfase alsnog gewonnen geven.

Den Bosch-Almere 6-2

Den Bosch handhaaft zich in de top van de Hoofdklasse, maar makkelijk ging het niet tegen promovendus Almere. De Bossche ploeg verspeelde in de eerste helft een 2-0 voorsprong en ging met een gelijke stand rusten (2-2). Dylan Wotherspoon zette Den Bosch op voorsprong, waarna Michael Minar de marge verdubbelde. Een minuut na de treffer van de Oostenrijker benutte Terrance Pieters een strafbal en vlak voor het rustsignaal tekende hij ook voor de gelijkmaker. In de tweede helft maakte Den Bosch het verschil. Gijs Campbell bracht zijn ploeg weer aan de leiding, waarna Wotherspoon de vierde Bossche treffer maakte. Hierna was het verweer van Almere gebroken. De Bosch liep vervolgens uit naar 6-2 door goals van Noud Schoenaker en opnieuw Wotherspoon.

Hurley-HGC 2-6

HGC is opgeschoven naar de vijfde plaats na de 6-2 zege op Hurley. Het was voor de Wassenaarse ploeg de tweede zege op rij, voor Hurley betekende het verlies de tweede nederlaag op rij. Met twee punten uit vier wedstrijden kent de ploeg een andere seizoensopening dan vorig jaar. Na iets meer dan 25 minuten keek Hurley al tegen een 3-0 achterstand aan. Tristan Algera had de score geopend waarna Kenny Bain nog twee doelpunten toevoegde. Shannon Boucher deed voor de rust nog iets terug voor Hurley en in de tweede helft verkleinde Luuk van Duren de achterstand naar 2-3. HGC trok uiteindelijk aan het langste eind door nogmaals drie keer te scoren. Lucas Martinez, opnieuw Algera en Tom Hiebendaal bepaalde de eindstand op 2-6.

Pinoké-Oranje-Rood 1-2

Oranje-Rood had het lastig tegen Pinoké dat in de zesde minuut brutaal de leiding nam door Dennis Warmerdam. Vlak voor rust maakte Rizwan gelijk, waarna Bob de Voogd zich kroonde tot matchwinnaar voor de Eindhovenaren door in de tweede helft de 1-2 aan te tekenen. Door de overwinning klimt Oranje-Rood naar de zesde plaats. Pinoké is tiende met slechts één punt uit vier duels.

Reageer

Contact Us