Uitslagen HK (H): Verlies Bloemendaal en Amsterdam, winst Hurley

Op de twintigste speeldag in de Hoofdklasse ging zowel Bloemendaal als Amsterdam onderuit. Bloemendaal verloor op eigen veld van Kampong, dat hierdoor mag blijven hopen op deelname aan de play-offs. Amsterdam ging op bezoek bij HGC hard onderuit. Het werd 6-2. De degradatiekraker werd gewonnen door Hurley. De ploeg was met 3-2 te sterk voor hekkensluiter Qui Vive.

Bloemendaal-Kampong 1-3

Kampong blijft in de race voor een play-offticket. De Utrechtse formatie boekte een belangrijke overwinning op en tegen Bloemendaal. Het werd 1-3. Bloemendaal kwam vroeg op voorsprong dankzij een rake strafcorner van Blake Govers. Nog voor rust maakte Philip Meulenbroek gelijk. Vijf minuten voor het eindsignaal zette Meulenbroek Kampong op voorsprong, waarna Bjorn Kellerman in de slotminuut de eindstand op het bord zette. Door de overwinning blijft Kampong vijfde op een punt achterstand op Oranje-Rood. Bloemendaal blijft koploper, omdat Amsterdam ook verloor.

HGC-Amsterdam 6-2

Amsterdam heeft verzuimd de eerste plaats op de ranglijst over te nemen van Bloemendaal. De Amsterdammers gingen in Wassenaar hard onderuit tegen HGC: 6-2. Bij rust leidde Amsterdam nog met 1-0 dankzij een rake strafcorner van Robert Tigges. In de tweede helft sloeg HGC in een periode van negen minuten vier keer toe via Tristan Algera, Tom Hiebendaal, Floris van der Linden en Steijn van Heijningen. Valentin Verga bracht de spanning terug, maar die was van korte duur. In de slotfase bepaalden Hiebendaal en Kenny Bain de eindstand op 6-2.

Hurley-Qui Vive 3-2

De beslissing in het duel om rechtstreekse degradatie viel een minuut voor tijd in het voordeel van Hurley uit. Andy McConnell bezorgde zijn ploeg de drie punten. Hurley was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Stijn Jolie, maar nog voor rust maakte Qui Vive gelijk via Sjors de Haan. De hekkensluiter kwam in de tweede helft op voorsprong. Mark Weber verzilverde een strafcorner. Hurley trok alsnog aan het langste eind. Nadat Luuk van Duren gelijk had gemaakt, tikte McConnell de winnende treffer binnen. Door de zege steeg Hurley een plek op de ranglijst ten koste van Almere, dat in Eindhoven verloor van Oranje-Rood.

Pinoké-Rotterdam 1-4

Door de nederlagen van Bloemendaal en Amsterdam is voor Rotterdam zelfs de eerste plaats in de Hoofdklasse binnen handbereik. De Rotterdammers boekten een eenvoudige zege op Pinoké, waardoor het gat naar het leidende duo nog maar drie punten is. Jeroen Hertzberger nam zijn ploeg weer op sleeptouw. Met drie doelpunten had hij een groot aandeel in de overwinning. De andere Rotterdamse treffer kwam op naam van Sebastiaan Molkenboer. Matt Gohdes scoorde voor Pinoké.

Tilburg-Den Bosch 0-4

Tilburg is nog steeds niet zeker van directe handhaving in de Hoofdklasse. Door de nederlaag tegen Den Bosch heeft Tilburg nog maar een voorsprong van een punt op Hurley en drie op Almere. Den Bosch kwam in het duel op voorsprong via Tijn Stuve. Na rust scoorde Sebastien Dockier twee keer in twee minuten. Het was de beslissing in de wedstrijd. Dylan Wotherspoon zette in de slotfase de eindstand op het bord.

Oranje-Rood-Almere 4-2

Met de overwinning op Almere behoudt Oranje-Rood de vierde plaats op de ranglijst. Concurrent Kampong volgt de Eindhovense formatie op één punt. Het was Almere dat op voorsprong kwam, nadat de scheidsrechter goed voordeel had gegeven. De treffer kwam op naam van Daniel de Haan. Vlak voor rust kwam Oranje-Rood op gelijke hoogte. Opnieuw gaf de scheidsrechter voordeel, waarna Rizwan scoorde. De Pakistaan zette in de tweede helft Oranje-Rood op voorsprong. Een minuut later zette Bob de Voogd de 3-1 op het bord. Deegan Huisman bracht de spanning terug in het duel, dat twee minuten later door Agustin Mazzilli in het slot werd gegooid: 4-2. De nederlaag betekent dat Almere een plaatsje zakt naar positie elf met drie punten voorsprong op hekkensluiter Qui Vive.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Comments (5)

 1. Topcoach!

  Gaat lekker op het Kopje sinds plaatsing voor Play Offs….geen topper meer gewonnen.

 2. Floppieenteun

  Bloemendaal was de eerst helft heer en meester. 1-0 door Govers en daarna (heb de beelden nog niet gezien) minimaal een doelpunt onterecht afgekeurd. Daarnaast nog enorm veel kansen gemist. Sta je op 2-0 en gaan die kansen erin dan heb je een heel ander verhaal. Als je niet effectief genoeg bent draait de wedstrijd ook vaak om. Dit gebeurde nu ook. De tweede helft twee teams die vol voor de winst gingen. Vond Kampong de tweede helft wel een stuk sterker spelen. Uiteindelijk ook de gelukkigste ploeg. Het valt voor Bloemendaal nu steeds net niet de goede kant op. De eerste seizoenshelft gebeurde dat wel. Taak voor v/d Heuvel om z’n ploeg weer messcherp te krijgen voor de play-offs.

 3. Schandalig dat van ‘t Hek hier mee weg komt. De bal was duidelijk in de cirkel en hij stond er nog geen 10 meter vandaan. Hij heeft ten onrechte 2 doelpunten afgekeurd en de wedstrijd in het voordeel van Kampong beslecht. Tijd voor een video ref!

  Dit is hoofdklasse onwaardig.

 4. 010volger @scandy

  2 doelpunten ten onrechte? die van Stockbroekx en … ? Die bal vlak voor de rust? helaas had hij daar helemaal gelijk. Ik neem aan dat je een andere situatie bedoelt, maar die kan ik me niet meteen voor de geest halen.

 5. Kan trouwens nog spannend worden laatste potten. Amsterdam en Bloemendaal zijn er wel, Rdam waarschijnlijk ook, zeker daar Kampong en OR nog tegen elkaar spelen. 5 clubs binnen 6 punten van elkaar. Qua doelsaldo ontloopt het elkaar niet veel, dus ben benieuwd wat de volgorde bepaalt. Doelsaldo / onderling resultaat? Als Rdam van Bloemendaal wint kunnen ze namelijk over Bloemendaal wippen.

  Beloven dus mooie playoffs te worden!

  Ander puntje: Aan het begin van het seizoen waren er nog wat opmerkingen over Van Eldonk, maar hij heeft er 11 minder doorgelaten dan Blaak, dus vrij aardig gerevancheerd voor zijn wat stroeve begin van de competitie bij HGC en OR.

Reageer

Contact Us