Uitslagen Hoofdklasse dames 13 maart

Speelronde zestien in de Hoofdklasse leverde een prachtige pot in het nieuwe Stadion Oosterplas. Den Bosch en SCHC speelden voor het oog van de camera’s een spannende wedstrijd. Koploper Amsterdam verraste vriend en vijand door MOP met een monsterscore te verslaan. Voor de dames van Push lijkt het doek gevallen.

Amsterdam – MOP 9-0
Koploper Amsterdam versloeg MOP met net geen dubbele cijfers en dat is opvallend tegen de nummer zeven van de Hoofdklasse. Zeven Amsterdamse speelsters kwamen in het treffen tot scoren: Julia Müller, Maria Verschoor, Kitty van Male, Leiah Brigitha, Ellen Hoog, Sterre Deetman en Charlotte Vega. De uitslag brengt MOP niet zozeer in de problemen, maar het is, na het verlies tegen Push, de tweede teleurstelling voor de Vughtse ploeg sinds de winterstop.

Hdm – Hurley 3-1
Op bezoek bij hdm viel er niks te halen voor Hurley. De Haagsen bouwden in een uur speeltijd een voorsprong van 3-0 op. Pas in de laatste fase kon Hurley in de persoon van Lisa Visser wat terugdoen voor de Amsterdamse bezoekers. Hurley heeft sinds de winterstop nog niet gewonnen.

Bloemendaal – Laren 0-4
Voor de derde wedstrijd op rij wist Bloemendaal niet te scoren. Nu is dat tegen Laren niet de grootste schande, maar de situatie op de ranglijst voor de Mussen wordt moeilijker. Bloemendaal staat tiende, gelijk in punten met nummer elf Pinoké en op vijf punten van de veilige plaats negen. Laren scoorde wel, vier keer zelfs, en handhaaft de derde plek.

Push – Pinoké 1-3
Dat Push de degradant wordt dit jaar is na het verlies tegen Pinoké zo goed als zeker. De Bredase formatie volgt op negen punten van de play-outplekken en moet dus in de resterende acht wedstrijden hun puntenaantal minstens verviervoudigen wil het zich handhaven. Pinoké deed ontzettend goede zaken door van de concurrent te winnen en evenaart zelfs Bloemendaal in punten. Doelpunten kwamen van Kiki van der Kreek (Push) en Chiara Spee, Bo Peijs en Frances Westenberg.

Kampong – Oranje Zwart 2-2
Oranje Zwart kwam vroeg in de wedstrijd twee keer op voorsprong. Jill Boon maakte al na twee minuten de openingstreffer, maar Karlijn van der Linden trok de stand twee minuten later gelijk. Weer twee minuten later legde Fleur Broers de 1-2 in het net en die stand verdedigden de Eindhovenaren een uur lang met verve. Tot Michelle Fillet in de 66ste minuut het tweede Utrechtse doelpunt maakte.

Den Bosch – SCHC 1-1
SCHC was sinds de verloren play-offfinale van vorig seizoen weer bij Den Bosch op bezoek. Claire Verhage zette haar ploeg SCHC op 0-1 in Stadion Oosterplas. Het lukte Stichtse niet om door te drukken en zo kon Vera Vorstenbosch in de tweede helft gelijk maken voor de thuisploeg. Den Bosch blijft tweede en ook de vierde plek van SCHC komt niet in gevaar.

Comments (2)

  1. Wat een drama, dat Push-publiek. Onsportief is het enige wat men daar over kan zeggen

  2. Ach, altijd wel gedoe in Brabant. Gewoon weer ovk volgend jaar en opnieuw proberen

Reageer

Contact Us