Uitslagen hoofdklasse dames 15 november

Speelronde twaalf en de voorlaatste wedstrijden voor de winterstop. De kans voor enkele ploegen om zich te revancheren of juist de goede lijn vast te houden. Met slechts vier doelpunten in zes wedstrijden gingen we de rust in. Gelukkig raakten de meeste ploegen na de thee op stoom.

RU Laren Amsterdam

hdm – SCHC 0-1
De eerste wedstrijd van het seizoen won SCHC makkelijk, zij het geflatteerd met 6-1 van hdm. In de return lieten de Haagsen zien de laatste maanden sterker te zijn geworden en boden ook goed partij aan de play-offkandidaat. Halverwege de tweede helft schonk Maike Stöckel haar ploeg de leiding. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. SCHC blijft vierde, hdm bezet de achtste plek.

Push – Kampong 0-5
Tweede speelhelft, nieuwe kansen voor Push. De Bredase dames moeten in de returnwedstrijden flink aan de bak, want er moeten ten minste acht punten verzameld worden om directe degradatie te ontlopen. In de openingswedstrijd van dit seizoen liep Push direct tegen de grootste nederlaag tot nu toe aan. Op sportpark Maarschalkerweerd werd het 9-0. In het eigen Brabant ging het wellicht iets beter met Push, maar het was nog lang niet voldoende. Kampong won ruim en makkelijk met 0-5.

Bloemendaal – MOP 3-1
Bloemendaal stunt door te winnen van MOP. Niet eens zo zeer met de uitslag, de 3-1 was verdiend, maar wel door de sprong die de Mussen op de ranglijst maken. Opeens staan de Noord-Hollanders negen, een plek die over een paar maanden direct lijfsbehoud betekent. Joëlle Kettin en Valerie van Odijk scoorden voor hun ploeg. Rosalie de Beer maakte nog de aansluitingstreffer, maar Josien Galama besliste het duel in de slotminuut.

Hurley – Oranje Zwart 0-0
Twee maanden geleden werd Hurley en Oranje Zwart het ook niet eens over de winnaar van het duel, maar toen vielen er nog zes doelpunten. Zondag bleven de goals van Karlijn Adank en Larissa Meijer schoon, wat een 0-0 eindstand opleverde. Met name OZ schiet daar niks mee op. Sterker nog, de Eindhovense dames zakken naar plek tien. Hurley staat in het linkerrijtje.

Laren – Pinoké 2-0
Zware tijden voor Pinoké. De ploeg van Robert Justus kon na twee remises tegen hdm en SCHC geen vuist maken tegen Laren. Verliezen van een belangrijke play-offkandidaat is natuurlijk geen schande, maar de Amsterdammers staan inmiddels elfde op de ranglijst en moeten dus op hun tellen gaan passen. Juliette Hentenaar en Vicky van den Broek scoorden voor Laren, dat tweede staat.

Den Bosch – Amsterdam 0-2
Amsterdam brengt Den Bosch de eerste nederlaag van het seizoen toe. Een knappe prestatie van de huidige nummer één van de Hoofdklasse. Den Bosch kreeg zeker mogelijkheden op een doelpunt, maar Maartje Paumen zag haar strafcornerinzetten het doel missen of gekeerd worden door Anne Veenendaal. Halverwege het tweede bedrijf klaarden Charlotte Vega en Ilse Kapelle het klusje voor Amsterdam met hun treffers. Den Bosch blijft, ondanks de nederlaag, derde.

Comments (37)

 1. Ik wil iets kwijt over de wedstrijd Laren – Pinoké.
  Allereerst moet gezegd worden dat het krachtsverschil groot was. Pinoké begon goed en haalde de eerste corner van de wedstrijd; knap gered door de lijnstop. In de tweede helft haalde Pinoké nog een corner en eigenlijk zijn dat we ongeveer de kansen die er waren voor Pinoké. Laren daarentegen haalde 17 corners, niet 1 werd er gescoord. Dit geeft wel de verhoudingen weer.
  Wat ik kwijt wil, en waarvan ik hoop dat er wat mee gebeurt, is het gedrag van sommige internationals. Natuurlijk krijgen zij wat fysieke opdonders in duel. Tegenstanders lossen het wat fysieker op omdat zij technisch te kort komen. Maar wat er gisteren gebeurde bij Laren, daar schrok ik van. Speelsters raakten gefrustreerd omdat er niet gescoord werd en vervolgens slaat Willemijn Bos keihard na op het been van de nr. 11 (Malefason) van Pinoké. Een donkerrode kaart, maar de scheidsrechter is het voorval ontgaan. Gelukkig niet met de gevolgen zoals bij Verga en Van Ass, maar dit was ook zo naar. Ik vind dat er nog iets gedaan moet kunnen worden met videobeelden bij dit soort gevallen. Ik zie het ook bij andere wedstrijden, vooral internationals winden zichzelf soms zo erg op en hebben niet door wat zij hiermee tentoonspreiden. Ze zijn een voorbeeld, gedraag je daar ook naar.

 2. Bij dezen wil ik graag ook wat kwijt over het hierboven beschreven voorval. Ik stond langs de kant te kijken ter hoogte van de plek waar het gebeurde en het was absoluut schandalig wat Willemijn Bos deed. Na slaan op de kuiten van een speler die van je weg rent is een donkerrode kaart en het zou terecht zijn als Bos, net als Verga, een aantal wedstrijden mag toekijken. De scheidsrechter heeft het voorval niet gezien en dus niet kunnen beoordelen, maar op basis van videobeelden moet dit alsnog worden bestraft naar mijn mening.

 3. Ook gezien. Die verdiend 6 wedstrijden schorsing!!! Schandalige overtreding.

 4. Oh wauw, Bos leek me altijd een sportieve sympathieke speelster. Naslaan, bah onsportief, een schorsing niet meer dan terecht. Heb het overigens niet gezien. Bij de topper db – ams ging het er ook af en toe fel aan toe. Echter leken de speelsters dit van elkaar te lijden en vond ik ook de scheidsrechters hier goed bovenop zitten.

 5. Divagedrag is een bekend “fenomeen” in de hoofdklasse. De mevrouwtjes Hoog, Paumen, van Ass etc. maken, vooral bij wedstrijden tegen het rechterrijtje, zich er regelmatig schuldig aan. Eindeloos appeleren, geïrriteerd reageren als een duel eens wat fysieker wordt aangegaan, verongelijkt reageren als ze eens een overtreding tegen krijgen (want zij doen natuurlijk nooit iets fout), tegenstanders echt onbeschoft bejegenen etc. En de scheidsrechters tuinen er ook nog om de haverklap in. Een scheidsrechter zou bij deze dames na de eerste 5 minuten moeten zeggen dat hij/zij hier niet van gediend is en dat ze anders een kaart krijgen. Dan stopt het vanzelf. Maar zij houden het o.a. in stand.

 6. Ik ben benieuwd of de actie van Willemijn nog besproken gaat worden. Heel de hoofdklasse kan de beelden zien. Ik heb het live gezien, geen twijfel over rood. Was bepaald geen tikje, echt een klap. Hoop dat dat meisje niet geblesseerd is geraakt.

 7. @kim, waar kan ik die beelden zien? of anders deze maar plaatsen op dit forum.

 8. Beelden zullen nog wel volgen. Heb gehoord dat het goed is zien is op de video. Weet iemand of ze alsnog gestraft kan worden? In het voetbal kan het wel als een scheidsrechter iets niet heeft beoordeeld.

 9. Laren kan toch zelf iets doen? Men hult zich daar in stilzwijgen. Het was gewoon een bewuste klap. Echt niet per ongeluk dat de stick door zwaaide, volledig expres. Lekker voorbeeld voor jeugd.

 10. Dit is inderdaad in de categorie Verga. Hier kun je haar prima 6 wedstrijden voor schorsen, schandalig een moordwapen.

 11. Zonder beelden kan men het niet beoordelen wat er aan de hand is

 12. K.J. Poortvliet

  Dat de spelers die hoog in de hiërarchie staan in de Oranje ploeg totaal “the touche” kwijt zijn met wat normen en waarden zijn is niet nieuw lijkt me. Ik denk dat dat wel is gebleken uit de Phillip-mini. Dat dit gedrag doorslaat naar de andere spelers in Oranje is alleen maar een gevolg. Het erge is alleen dat ze het zelf waarschijnlijk normaal vinden en niemand steekt daar een stokje voor. Ik zou als ik Annan was zeggen: Bos je ligt eruit, je gedrag is niet normaal.

 13. @Pier – er zijn ongetwijfeld beelden van. Ik heb het zondag zelf gezien en er is geen misverstand over dat het beneden alle peil is. Misschien gebeuren dit soort dingen vaker maar nu staat het ongetwijfeld op film want de doelpunten zijn gisteren al op hockey.nl geplaatst.

 14. Het staat inderdaad op video, Pinoké en Laren zijn er geloof ik mee bezig. Zal deze week wel een boodschap van Laren volgen. Malefason en Bos schijnen het al uitgesproken te hebben.

 15. Dan zijn er twee opties mogelijk lijkt mij. Je geeft de beelden niet vrij omdat er een zaak loopt die in alle objectiviteit zal moeten worden afgehandeld.
  Als dat niet het geval is, en de KNHB(-scheidsrechters) of Laren het niet ernstig genoeg vonden, dan kan je de beelden net zo goed vrij geven. Alles wat er tussen is lijkt op doofpot of beschermning van internationals.

 16. De beelden circuleren al rond op whatsapp, lijkt me handig als iemand ze op youtube plaatst

 17. De heren van Oranje kunnen er ook wat van qua diva-gedrag! Neem bijvoorbeeld een Sander de Wijn afgelopen zondag tegen HGC, Bah!!

 18. check ’t twitter account van Sjard Moerijne ( httpss://twitter.com/SjardMoerijne ) voor de beelden. Echt schandalig, 8 wedstrijden schorsing en weg ermee.

 19. Voor beelden zie twitter @sjardmoerijne

 20. @Martijn, ik heb het gezien op @sjardmoerijne . Inderdaad nog bewuster als Verga destijds. Zelfs bij voetbal zou het achteraf nog zwaar worden bestraft met een flinke schorsing. Als het bestuur van Laren ballen heeft, neemt ze actie hierop.

 21. @hoofdklassehockey.nl DOE HIER IETS MEE. of staan jullie ook onder curatele van de KNHB. video staat op twitter. Hiermee creëer je extra waarde tov hockey.nl

 22. Flinke klap die Bos uitdeelt! Stond zondag wat verder weg maar zelfs van daar af was de klap goed te zien. De Bond kan hier toch niet om heen. SCHANDALIG!

 23. Heb hem nu ook gezien. Was het bij Verga/van Ass nog een gevecht om de bal, hier is de bal al 10 meter verder…………

 24. @Robo
  Laren zal vrees ik niets doen. van het weekend staat de topper tegen SCHC op het programma. Zullen het wel aan de bond overlaten. Maar aangezien ze een hockeydiva is zal ze er wel mee weg komen. Zoals al die diva-/oranjedametjes met hun wangedrag door de scheidsen bevooroordeeld worden. Wat mij betreft een dik DONKERRODE kaart!! Had wel eens willen zien hoe het afgelopen was als Laren met 10 was komen te staan.

 25. httpss://twitter.com/SjardMoerijne/status/666729327829065728

  jacq zegt ook dat dit rood en een schorsing moet zijn

  ik had van die keurige willemijn dit toch niet verwacht

  zij is niet 1 vd big5 of 1 vd bekende divas

  dit is eerder gedrag van van As, Hoog of Paumen

 26. @ROOD, ik denk ook niet dat Laren hier zelf iets op onderneemt, ze zullen het intern (Ageeth) toch wel bespreken dat dit echt niet kan! De bond moet wel, die kunnen hier niet omheen om dit ongestraft te laten. Iedereen kan nu die wanstaltige overtreding zien. Als de bond niets onderneemt maken ze zich zelf echt belachelijk en ongeloofwaardig.

 27. Gelukkig hebben we de beelden nog..

  Heb net even de beelden gekeken, maar vind dit persoonlijk wat heftiger dan de overtreding van Verga waar iedereen aan refereert. Daar was de schade uiteraard ook aanzienlijker. Maar je kan jezelf als club natuurlijk niet serieus nemen als je dit niet bestraft. Ik zou mij dood schamen….

  httpss://twitter.com/SjardMoerijne/status/666729327829065728

 28. zie op nos nl

 29. Staat ook op hockey.nl. Los van het feit dat hoofdklassehockey.nl heeft zitten slapen door verder geen aandacht te besteden aan dit feit is het volledig damage control. Zondag niet spelen en dan is het winterstop. De punten zijn zondag toch niet nodig; Bos is bang dat ze HWL misloopt.

 30. Holy fuck! https://nos.nl/artikel/2069894-hockeybond-stelt-onderzoek-in-naar-incident-bos.html en ook nog even zo een blik “waag het niet mij dwars te zitten!” nawerpen… Divagedrag van internationals in de hoofdklasse is inderdaad schandalig. Stoor mij daar regelmatig aan, als je de bal kwijtraakt (wordt goed afgepakt door een tegenstander, bij voorkeur rechterrijtje) steek je je hand omhoog, ga je gillen tegen een scheidsrechter en krijg je m weer terug. Gebeurt zo vaak. En dan het tegenargument; “op internationaal niveau heb je dit gedrag nodig” Lariekoek! Op internationaal niveau moeten jullie juist wat meer stootjes en fysiek gedrag kunnen accpeteren want daar wordt meer toegestaan. Dus alleen maar fijn als rechterrijtje teams met was extra fysieke inzet hun technische tekortkomingen compenseren… wat denk je dat het Engelse / Britse team doet…

 31. Gelukkig hebben we de beelden nog….

  Heb net even de beelden gekeken, maar vind dit persoonlijk wat heftiger dan de overtreding van Verga waar iedereen aan refereert. Daar was de schade uiteraard ook aanzienlijker. Maar je kan jezelf als club/KNHB natuurlijk niet serieus nemen als je dit niet bestraft. Ik zou mij dood schamen….

 32. ongelukje kan gebeuren

  Bos speelt niet tegen SCHC

  Bos laat in een reactie aan hockey.nl weten: “Ik ben ontzettend geschrokken van mijn eigen actie en heb direct na de wedstrijd mijn excuses aangeboden aan Fréderique. Ik wil niet weglopen voor de consequenties en heb besloten dat ik aanstaande zondag niet zal spelen in de wedstrijd tegen SCHC

  Gelukkig is Bos zelf ook erg geschrokken , excuses aanvaard en zand er over

 33. Is het bewust naslaan of schiet ze per ongeluk uit met haar stick ?
  Laten we niet te hard oordelen voor we haar verhaal hebben gehoord.

 34. Geton with iT

  @Timo, en wanneer is het dan wel goed voor jou? Deze actie hoort niet op het veld thuis en gelukkig is ze er zelf van geschrokken en beseft ze dat het niet kan, nou neemt ze verantwoordelijkheid door niet te spelen en nou is het aan de bond om te bedenken of ze hier verder iets meedoen.

  Prima opgelost dus.

 35. Gelukkig hebben we de beelden nog..

  Was idd per ongeluk…. haha, kijk ff naar de beelden.
  Staat inmiddels op iedere website.

 36. @Ton: want Hoog, van As en Paumen slaan regelmatig na? Wat ongelooflijke stemmingmakerij zeg! Deze actie is totaal niet goed te praten, maar om dat dan op te hangen aan andere speelster, diep triest!

Reageer