Uitslagen Hoofdklasse dames 20 maart

Speelronde zeventien in de Hoofdklasse. Den Bosch verschalkte Laren in het topduel van de dag en voegt zich bij Amsterdam in het rijtje clubs dat dit seizoen reed zeker is van de play-offs. Een andere spannende pot werd gespeeld in Vught, voorafgaande aan het duel hadden zowel MOP als hdm zeventien punten gehaald.

Laren – Den Bosch 3-4
Den Bosch speelt ook dit seizoen weer play-offs. Het is de Brabantse club voor het negentiende jaar op rij, sinds de invoering van de Hoofdklasse in 1998, gelukt de nacompetitie te bereiken. Zondag versloeg Den Bosch Laren met 3-4 en die drie punten zetten de recordkampioen op 40 punten. Ook Laren had vandaag de play-offs veilig kunnen stellen bij een overwinning, maar de formatie van Ageeth Boomgaardt moet nog even geduld hebben. Doelpunten van Noord-Hollandse zijde kwamen van Sierou Frankema, Fieke Holman en Fleur Kok. Voor Den Bosch schoten Lidewij Welten, Marlies Verbruggen (2x) en Maartje Paumen raak.

MOP – hdm 0-2
Een boeiend duel in Vught tussen middenmotors MOP en hdm. Voor beide zijn de play-offs buiten bereik, maar een eindklassering in het linkerrijtje zit nog wel in het verschiet. In Den Haag hielden de ploegen eerder dit seizoen met 1-1 mooi in evenwicht en uit de gespeelde zeventien wedstrijden hielden de teams beide zeventien punten over. Op basis van de statistieken een gelijkwaardige pot, al liet hdm in de eerste helft iets anders zien. De Haagsen waren fel en kwamen via Pien van Nes op 0-1. MOP kon in de tweede helft niet volledig herstellen van het zwakke begin en liet hdm wederom via Pien van Nes op 0-2 komen.

Oranje Zwart – Amsterdam 0-2
Een solide overwinning voor Amsterdam, maar geen doelpuntenregen als vorige week. De Noord-Hollanders mogen nog zeven puntjes oefenen voor de nacompetitie en de strijd om het landskampioenschap echt begint. Oranje Zwart was niet in staat de Amsterdammers van de punten af te houden. Het werd 0-2 door twee goals van Ellen Hoog. OZ staat inmiddels negende, weliswaar veilig met vijf punten voorsprong op de play-outplekken.

Pinoké – Kampong 0-2
In de wedstrijd tussen de dames van Pinoké en Kampong duurde het tot de 42ste minuut voordat de score werd geopend. Karlijn van der Linden schoot raak voor Kampong en leidde de overwinning voor de Utrechters in. Gigi Oliva maakte vijf minuten voor tijd de tweede treffer. Kampong staat nog altijd vijfde, de plek waar het al zo’n beetje het hele seizoen staan. Pinoké blijft tiende en moet vijf punten goed maken op de nummer negen Oranje Zwart, wil het de play-outs dit jaar ontlopen.

SCHC – Push 6-0
SCHC had geen enkele moeite met Push. De thuisploeg ging rusten met een 4-0 voorsprong dankzij doelpunten van Xan de Waard, Claire Verhage en twee van Ginella Zerbo. Na rust breidden de Biltovenaren de score uit naar 6-0 door goals van Floortje Verheul en opnieuw Verhage. Voor de competitie betekent dat dat SCHC nog altijd op koers ligt om de play-outs te halen, het moet heel raar lopen wil Kampong nog elf punten goedmaken op de provinciegenoten. Push wordt de degradant van dit seizoen, dat wordt iedere week duidelijker.

Hurley – Bloemendaal 3-0
Hurley won 3-0 van Bloemendaal en dat was meer dan verdiend. Hurleyanen Yentl Leemans, Charlotte Adegeest en Tess van Ramshorst maakten de doelpunten. Dat zijn nummer twaalf, dertien en veertien die de Mussen na de winterstop tegen hebben gekregen, terwijl ze in 2016 zelf nog geen enkele keer scoorden.

Comments (3)

  1. Kritische hockeyfan

    Waarom zijn er nooit uitgebreide samenvattingen? Dit is het opnoemen van de doelpuntenmakers in een verhaaltje. Stuur eens iemand naar die wedstrijden! (en niet naar 1 wedstrijd, maar naar allemaal)

  2. We hebben een winnaar:)

  3. SCHC coach Spee dient contract niet uit !
    Laatste nieuws achterklap SCHC.
    Einde van het seizoen , einde Spee !!!!!!

Reageer

Contact Us