Uitslagen Hoofdklasse dames 22 november

Speelronde dertien en voor de dames van de Hoofdklasse de laatste voor de winterstop. Amsterdam boekte een heus record door een 13-0 winst op Push. Oranje Zwart deed goede zaken. De Einhovenaren wonnen van Bloemendaal en gaan de competitiepauze in als nummer negen, terwijl de Mussen nu juist wel die play-outplek bezetten.

DBosch_Asd_151115_129_DSC_6466

Pinoké – Hurley 0-3
Pinoké verliest van buur Hurley en gaat derhalve als nummer elf de winterstop in. Het zal de Steekneuzen geruststellen dat concurrent Push enkele meters verderop tegen Amsterdam ook geen punten pakte. Tess van Ramshorst maakte vlak voor rust het doelpunt. Later scoorden Anouk Lambers en Lisa Visser. Hurley sluit het linkerrijtje af gedurende de competitiepauze.

Kampong – hdm 1-0
Het eerste duel tussen Kampong en hdm eerder dit seizoen lieten de ploegen zien aardig aan elkaar gewaagd te zijn, het werd toen 2-2. Lisette Korink scoorde zondag het enige doelpunt van de wedstrijd voor Kampong. De Utrechters houden daarmee de vijfde positie op de ranglijst goed vast. Hdm blijft achtste, maar staat slechts twee punten verwijderd van een play-outplek.

Amsterdam – Push 13-0
Amsterdam vestigde een dameshoofdklasserecord door 13-0 te winnen van Push. De Bredase formatie had waarschijnlijk gedacht het ergste, de 0-9 nederlaag tegen Kampong bij de seizoensopening, reeds gehad te hebben. Zondag dachten de hoofdstedelingen daar anders over. Charlotte Vega en Ellen Hoog scoorden beiden een hattrick, Maria Verschoor schoot twee keer raak. Ook Lauren Stam, Leiah Brigitha, Ilse Kappelle, Kelly Jonker en Sterre Deetman pikten een goaltje mee voor de thuisploeg. Amsterdam blijft eerste, terwijl Push in de tweede seizoenshelft alle zeilen bij moet zetten om directe degradatie af te wenden.

MOP – Den Bosch 0-4
Een mooie Brabantse derby, waar Den Bosch overtuigend met de buit ervandoor ging. De treffers kwamen van de sticks van Marloes Keetels, Lieke Hulsen, Maartje Paumen en Margot van Geffen. MOP voert het rechterrijtje gedurende de winterstop aan, maar moet de ploegen onder zich scherp in de gaten houden. Nummer tien Bloemendaal heeft slechts drie punten minder. Den Bosch sluipt op de valreep voorbij Laren, dat bij SCHC punten liet liggen, naar de tweede plek.

Oranje Zwart – Bloemendaal 2-1
De wedstrijd tussen Oranje Zwart en Bloemendaal leek even helemaal niet gespeeld te gaan worden. Het hoofdveld bij OZ bleek bevroren, waardoor de ploegen uitweken naar de buren van EMHC. Daar werd een mannenwedstrijd onderbroken voor het hoofdklassepotje. Bij EMHC waren echter de hoekvlaggen niet aanwezig en zat er gat in het veld, waardoor ook daar niet gespeeld kon worden. Terug op OZ was daar het hoofdveld inmiddels ontdooit en werden dezelfde herenploegen vriendelijk verzocht hun wedstrijd voor de tweede maal te staken. Eenmaal begonnen kwam Bloemendaal op voorsprong dankzij Melle Spruijt. Valerie Magis maakte gelijk en Charlotte Derkx, terwijl OZ juist toen met tien man speelde door een gele kaart voor Stephanie de Groof, zelfs de winnende. De Eindhovenaren en de Mussen wisselen door de 2-1 van plek op de ranglijst: OZ staat negende, Bloemendaal tiende.

SCHC – Laren 2-2
Welke vier ploegen de play-offs gaan spelen lijkt beslist, de volgorde waarin deze vier dit gaan doen is dat nog zeker niet. Nummer vier SCHC speelde zondag gelijk tegen Laren, dat daardoor zakt naar plek drie. Fieke Holman bracht de bezoekers, spelend zonder de geschorste Willemijn Bos, nog wel op voorsprong, maar Maike Stöckel en Roos Drost zorgden ervoor dat de Bilthovenaren de leiding overnamen. Maxime Kerstholt sleepte in de slotminuut alsnog een punt voor de Gooise ploeg uit het vuur.

Comments (16)

 1. Hoofdklasser

  De uitslagen kloppen niet!!!!

 2. Hoofdklasser

  Kijk mijn reactie heeft geholpen een aantal uitslagen zijn veranderd.

 3. Kent Brockmann

  13-0. Zucht….. Was Amsterdam zo goed of Push zo slecht? (Heb het niet gezien)

 4. Wedstrijd gezien. Amsterdam was heel erg goed en Push heel erg zwak…Ik had Amsterdam nog niet zien spelen, maar was erg onder de indruk. Wat een combinaties op snelheid!

 5. Competitie?

  Iedere zondag tegenwoordig live wedstrijd op Ziggo kanaal 14. Gisteren SCHC – Laren. Was niet echt onder indruk zoals Minke was van Amsterdam. Maar competitie is gespeeld, dat is duidelijk.

 6. Hoezo is de competitie gespeeld? Er is nog geen kampioen, er is nog niemand gedegradeerd, er is nog niets gespeeld. De afgelopen jaren was toch ook al vroeg duidelijk wie de playoffs zouden gaan halen? Wat is nou het probleem.Jaren terug bepaalde toch ook alleen hoc en amsterdam wat erg gebeurde. Je weet in de eredivisie toch ook dat Ajax en Psv voor de titel gaan spelen? Barca en real maken toch al jaaaaaaren uit wie er kampioen wordt?Sterker nog, noem mij is 1 sport waarin het elk jaar onduidelijk is wie de titel gaat halen? En begin aub niet over het verdelen van de internationals, want dat is een utopie.
  Het heeft toch heel simpel ook met budget te maken? bij de mannen is er meer geld, dus meer teams die een aardig team hebben. Bij de vrouwen zijn dat er 4, dus spelen die playofss, heel simpel.

 7. Kent Brockmann

  Rustig, rustig Minke. Er wordt alleen maar gezegd dat de competitie gespeeld is. Meer niet. Das geen oordeel. En probeer Amerikaans honkbal is. Die hebben altijd wel een nieuwe verassende winnaar om de 2 jaar.

 8. Volkomen kalm hier 😉
  Dat honkbal/basketbal idee kan toch niet met amateurs in de hoofdklasse? Hoe zie je dat voor je dan? Geen realistische optie, maar wellicht is dit inderdaad het verkeerde topic. Echter volg ik de dames hoofdklasse met veel plezier en vind ik de door siepman opgezette hetze onzin.

 9. idd complete onzin
  dit is gewoon een competitie met tussen de meeste teams heel schappelijke uitslagen
  gewoon lekker doorzetten
  Het is al een stuk beter dan in de tijd van HGC/Amsterdam en verder helemaal niemand die “meedeed”
  HGC nu ergens onderin de overgangsklasse en zo zie je maar weer

 10. In de voetbbalcompetitie wisten AZ en Twente landskampioen te worden, en heb je Feyenoord nog. En vaak werd pas in de laatste wedstrijden van de reguliere competitie duidelijk wie het zou worden. Ook tussen Barca en Real soms nog op laatste speeldag. Zonder Play off’s. In dameshockey is op eerste speeldag duidelijk wie naar de play-off’s gaan, en heeft alleen Amsterdam 2 maal de Bossche hegemonie weten te doorbreken. Knap van DB daar niet van. Maar er zijn maar paar wedstrijden echt interessant dus.

 11. AZ en Twente.. eendagsvliegen en daarmee kom je dus ook op max 4/5 teams die kampioen kunnen worden. Dat is toch ook logisch en inherent aan budget?! Huidige top 4 heeft het hoogste budget, spelen dus de meeste internationals, dus spelen die om de titel. net als in elke sport. Bij de mannen zijn dit 6 teams, omdat dat meer geld zit. Simpel toch?

 12. Simpel inderdaad. Maar qua competitie pas interessant in april/mei als de play off’s beginnen.
  En @tsjonge: schappelijke uitslagen? Kijk eens naar doelsaldo. Schappelijk zijn alleen de uitslagen tussen de nummers 5 tot 11.

 13. Dat is maar net hoe je het bekijkt. Wat stel je voor dan? Hoe is het volgens jou vanaf het begin interessant?

 14. Als de top-4 al duidelijk is (zoals nu), zou je de play-offs helemaal kunnen weglaten. De nr. 1 na 22 wedstrijden is dus kampioen.

  Of anders de competitie na de winter splitsen in 2 poules van 6. De bovenste 6 spelen om het kampioenschap, de onderste 6 tegen degradatie.

 15. Dat laatste is de enige logische oplossing, al houd je dan nog steeds een budget verschil en zo goed als zeker een halve finale met de huidige top 4. Maar het proberen waard.

 16. Er is geen quick fix voor probleem dat langer bestaat. Vergt voor lange adem. Gewoon play off’s afschaffen is er een van. Of strafcorners en velddoelpunten anders doen, 1 en 2 punten. Waarom niet? Met dat ene strafcornerkanon in huis heb je halve competitie binnen. In ieder geval moet ‘men’ stoppen met talenten pushen naar een top-4 club te gaan. Zonder play off’s is daarvoor al 1 argument minder (dat die play off’s goed voor je ontwikkeling zijn). Dan hopen dat ‘grote’ clubs als HGC, KZ, Rotterdam de weg terug weer weten te vinden.

Reageer