Uitslagen Hoofdklasse dames 26 maart

Speelronde achttien in de Hoofdklasse is nog niet in zijn geheel gespeeld, desalniettemin alvast een overzicht. Vanwege het EHL-toernooi in het Wagener Stadion spelen Amsterdam en Pinoké hun duel pas zondag. De vijf gespeelde wedstrijden leveren ons nieuwe, zij het niet verrassende kennis op. Alle play-offkandidaten zijn inmiddels bekend: Amsterdam, Den Bosch, Laren en SCHC. Onderin is nog niks officieel beslist, al is het opportuun te zeggen dat alles nog mogelijk is. 

Den Bosch – Hurley 5-1
Hurley draait een prima seizoen met de huidige zesde plek en nooit in het seizoen kwam de ploeg van Rein van Eijk in de gevarenzone van de ranglijst. Tegen Den Bosch lukt het de Amsterdammers echter nog niet om echt weerstand te bieden. De recordkampioen versloeg Hurley zondag eenvoudig met 5-1. Maartje Kriekelaar, Maartje Paumen (2x), Ireen van den Assem en Vera Vorstenbosch waren de doelpuntenmakers aan Brabantse zijde. Tess van Ramshorst scoorde ook, haar treffer verlichtte de pijn van de nederlaag wellicht enigszins.

MOP – Oranje Zwart 1-3
Oranje Zwart pakt sinds de winterstop gemiddeld meer punten dan ze dertien wedstrijden daarvoor deden. En dat was nodig ook, want de Eindhovenaren stonden een tijd lang angstig dicht bij de play-outstreep, soms zelfs eronder. Zaterdag won OZ van MOP, een ploeg die in de tweede seizoenshelft worstelt met de vorm. Colette de Beaumont kon de treffer van Valerie Magis nog wel neutraliseren met een score, maar na rust beslisten Jill Boon en Maud Renders de wedstrijd. Definitief veilig is OZ nog niet, maar met zeven punten voorsprong op plek tien lijkt het gevaar inmiddels te zijn afgewend. MOP staat inmiddels negende en loopt vier punten voor op nummer tien Bloemendaal.

Hdm – Bloemendaal 2-2
Reeds in de derde minuut van de wedstrijd tussen hdm en Bloemendaal scoorde Josien Galama. Een bijzondere treffer, want het pas de eerste officiële voor Bloemendaal in 2016. Toen Maxine Fluharty in de 28ste minuut de 0-2 maakte had het er alle schijn van dat de Mussen de eerste zege sinds 15 november zouden binnenslepen. Hdm herstelde zich in de tweede helft echter. Nina van der Marel en Karlijn Zoutenbier trokken de score gelijk.

Kampong – SCHC 1-3
SCHC won van Kampong en stelde daarmee ook voor dit seizoen de play-offs veilig. Met nog vier duels voor de boeg staan de Bitlhovenaren veertien punten los van nummer vijf Kampong. Tegen die provinciegenoten kwam SCHC niet in de problemen. Al na zes minuten scoorde Michelle van der Pols en Caia van Maasakker kon met twee scores rond de rust de voorsprong naar 0-3 vergroten. Paula de Jong schoot tegen het einde van de wedstrijd nog raak voor Kampong.

Push – Laren 1-8
Het is nog altijd niet officieel, maar dat Push de degradant van dit seizoen wordt wordt iedere week duidelijker. De Bredase ploeg verloor zaterdag met 1-8 van Laren. Lieke van Wijk was verantwoordelijk voor de helft van de doelpunten van haar ploeg, zij maakte het eerste, tweede, vijfde en zevende doelpunt van de huidige nummer drie van de Hoofdklasse. Ook Naomi van As en Lisanne de Lange scoorden beiden twee keer. Judith Quirijnen maakte het doelpunt voor Push. Het mag geen verrassing heten, Laren speelt dit seizoen play-offs. Dankzij de zege zijn ze niet meer te achterhalen.

Amsterdam – Pinoké wordt zondag om 17:15 uur gespeeld.

 

Reageer

Contact Us