Uitslagen Hoofdklasse dames 3 april

In speelronde negentien van de Hoofdklasse werd officieel wat het hele jaar reeds sluimerde: Push is de directe degradant van dit seizoen. SCHC had een primeur, zij dienden als eerste ploeg deze competitie Amsterdam een nederlaag toe. 

Oranje Zwart – hdm 3-2
Oranje Zwart draait een beduidend sterkere tweede dan eerste seizoenshelft. Zondag wonnen de Eindhovense dames van medemiddenmotor hdm. Al vroeg pakten de Brabanders de leiding door een treffer van Lisa Scheerlinck. Valerie Magis zette OZ nog voor rust op 2-0. Door een mooie tip-in van Jill Boon werd het zelfs 3-0. Pas in de slotfase kwam hdm op stoom en deed het met treffers van Fay van der Elst en Mila Muyselaar iets terug. Oranje Zwart klimt door de zege over de Hagenaars heen op de ranglijst, naar plek zeven.

SCHC – Amsterdam 3-1
Zoals gezegd een heuse primeur voor SCHC, door als eerste ploeg dit seizoen te winnen van Amsterdam. De knappe prestatie levert Stichtse bovendien de promotie van plek vier naar plek drie op. Kelly Jonker bracht haar ploeg nog op voorsprong, al maakte Maike Stöckel dat snel ongedaan met een Bilthovense treffer. Caia van Maasakker sleepte de overwinning binnen met twee doelpunten. Amsterdam kon de nederlaag zich permitteren, de hoofdstedelingen staan nog altijd bovenaan de ranglijst.

Pinoké – MOP 1-1
Door een goal van Merel de Blaey in de 35ste minuut stond Pinoké lang op 1-0 tegen MOP. Dat zou een prachtig resultaat voor de Steekneuzen betekenen, die met die uitslag MOP op twee punten zouden benaderen en wellicht nog konden passeren in de resterende drie wedstrijden om zo play-outs te voorkomen. Het kwam niet zover, in de slotfase maakte MOP in de persoon van Sabine van den Assem, de gelijkmaker. Pinoké staat nu vijf punten achter op de Vughtse ploeg, in theorie nog overbrugbaar, maar de praktijk zal hoogstwaarschijnlijk anders uitwijzen.

Bloemendaal – Den Bosch 1-5
Bloemendaal zat waarschijnlijk niet te springen om Den Bosch te ontvangen. 25 oktober jongstleden werden de Mussen afgeslacht door de regerend landskampioen, het werd toen 10-0. Toen Lieke Hulsen reeds in de tweede minuut de score opende had het er dus even alle schijn van dat het opnieuw zo’n middag zou worden. Josien Galama bracht daarentegen niet veel later de score op 1-1. In de 21ste minuut gaf Maartje Paumen haar ploeg weer de leiding en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en uitgebouwd naar 1-5 door Marloes Keetels, Maartje Krekelaar en Frederique Matla.

Hurley – Push 4-1
Push degradeert na één seizoen uit de Hoofdklasse, dat is de conclusie na negentien gespeelde wedstrijden. De Bredase dames hebben tien punten achterstand op Bloemendaal, na zondag een niet meer te overbruggen verschil met nog drie wedstrijden op de rol. Hurley velde het oordeel. Lisa Visser maakte het eerste doelpunt, waarna Kiki van der Kreek nog wel gelijk maakte. Daarna scoorde alleen de Amsterdammers nog, tot het 4-1 was en Push zowel de wedstrijd als de strijd tegen degradatie verloor.

Laren – Kampong 2-2
Laren, al zeker van de play-offs, staat door een remise tegen Kampong een plekje toe op de ranglijst. In eigen huis kwam de ploeg van Ageeth Boomgaardt niet verder dan 2-2 tegen de nummer vijf van de Hoofdklasse. Michelle Fillet zette de Utrechters op 0-1. Daarna was de beurt aan Laren met twee doelpunten van Lieke van Wijk en Fleur Kok. Marijn Veen maakte de laatste treffer van de wedstrijd en neemt zo met Kampong een puntje mee naar huis.

Reageer

Contact Us