Uitslagen Hoofdklasse dames 6 maart | Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen Hoofdklasse dames 6 maart

Speelronde vijftien leverde, niet verrassend, winst op voor de top vier. Onderin deed Oranje Zwart goede zaken. De Eindhovense dames klimmen dankzij een zege op Push naar plek acht, over hdm heen. De Haagse dames strandden, na een goede beurt vorige week tegen Laren, voor het oog van ze televisiecamera’s tegen Amsterdam.

OZ Dames 1 groepsfoto Oranje Zwart

SCHC – Bloemendaal 7-0
De grootste zege van de dag kwam op naam van Stichtse. De formatie van Etienne Spee had geen kind aan Bloemendaal en troffen liefst zeven keer raak tegen de Noord-Hollanders. Caia van Maasakker en de jarige Maike Stöckel scoorden beiden twee maal. Ook Michelle van der Pols, Ginella Zerbo en Roos Drost schoten raak voor de Bilthovense dames. Stichtses naaste achtervolger en eventuele concurrent voor plek vier, Kampong, liet de punten juist liggen. De voorsprong van SCHC op de streekgenoten bedraagt nu elf punten.

Pinoké – Den Bosch 0-2
Doelpunten van Lidewij Welten deden Pinoké de das om zondagmiddag. De behendige Bossche aanvalster verschalkte de Amsterdamse defensie twee keer en zette daarmee eigenhandig de 0-2 uitslag op het scorebord. Den Bosch handhaaft daarmee de tweede plek, terwijl de situatie voor Pinoké nijpender wordt. Vijf punten voorsprong heeft nummer negen hdm nu op de Steekneuzen. Nog zeven wedstrijden om hier iets aan te doen.

Oranje Zwart – Push 3-2
Na de sensationele overwinning van Push vorige week op MOP, stonden de Bredase dames zondag opnieuw tot het bot gemotiveerd op het veld. In de wetenschap dat ze in de Hoofdklasse wedstrijden kunnen winnen, was Oranje Zwart, dat dit seizoen nog niet echt de vorm heeft kunnen vinden, misschien wel de ideale tegenstander. OZ liet echter de klasse zien en won van de provinciegenoten. Het werd zeker spannend, in de 45ste minuut verzilverde Fee Schreuder een strafbal voor Push voor de 3-2, maar de Eindhovense ploeg hield de resterende minuten stand.

MOP – Kampong 1-0
MOP herstelde zich knap van de verrassende nederlaag tegen Push vorige week door medemiddenmotor Kampong met 1-0 te verslaan. Marcella van der Poel was de matchwinner, zij maakte in de 49ste minuut het enige doelpunt uit een strafcorner. MOP blijft zevende en nadert nummer vijf Kampong op drie punten.

Amsterdam – hdm 5-1
De televisiecamera’s deden de Amsterdamse dames goed. De hoofdstedelingen speelden vrij en makkelijk en boekten op die manier een eenvoudige zege op hdm. Goals kwamen van de sticks van Sterre Deetman, Leiah Brigitha, Ellen Hoog, Eva de Goede en Maria Verschoor. Lichtpuntje voor de Haagsen was Pien Dicke. De zestienjarige maakte op indrukwekkende wijze het enige doelpunt van hdm. Aan de linkerkant zette zij de aanval op, die zij uiteindelijk overtuigend in het dak van het doel mepte.

Laren – Hurley 1-0
Laren is nog niet bepaalde flitsend uit de startblokken gekomen na de winterstop, maar pakte desalniettemin de volle buit tegen Hurley. Fieke Holman zette jaar ploeg in de negende minuut op 1-0 en dit bleek later voldoende voor een Gooise zege. Laren blijft derde, met drie punten voorsprong op SCHC en twee punten achter op Den Bosch.

Comments (3)

  1. Mop-Kampong 1-0 Wat een wedstrijd. Strijd tot op het bot hebben de meiden van zowel Mop als Kampong gevochten voor een overwinning. Mop scoorde op het juiste moment en Kampong ging vol in de aanval en gooide alles in de strijd op hockey gebied.
    Maar één ding moet mij van het hart dat een coach van Kampong staat te schreeuwen van OORLOG in de cirkel nu. Hoop dat er een beetje respect bij deze man zit en dit in een waan van de wedstrijd dit nooit meer zeg.

  2. Henk heb je dit ook gemeld aan de coach zelf of gevraagd waarom hij dit doet? Misschien doet hij dit juist om de meiden te stimuleren en weten de meiden wat hij bedoelt.
    Het is zo makkelijk om dit online in een reactie ergens te zetten!

  3. Vrede op aarde henk! Je hebt gelijk

Reageer