Uitslagen hoofdklasse dames 8 november

Met een vrijdagavondwedstrijd in de benen traden de dames zondag 8 november aan voor de elfde speelronde in de Hoofdklasse. De top drie won, SCHC liet verrassend punten liggen in het eigen Bilthoven.

HD Amsterdam SCHC Van Maasakker masker

Den Bosch – Kampong 3-1
Den Bosch won van Kampong dankzij doelpunten Maartje Krekelaar, Marlies Verbruggen en Maartje Paumen. De landskampioen ging rusten met 1-0 en zag in de 46ste minuut Floor Plokker gelijk maken voor de bezoekers. Vijf minuten later namen de Brabanders weer de leiding. Kampong blijft, ondanks de nederlaag, vijfde. De afstand met de nummer vier SCHC bedraagt negen punten. Den Bosch nam vrijdagavond al de tweede plek over en houdt deze vast.

Bloemendaal – Amsterdam 0-7
Opnieuw een zware nederlaag voor Bloemendaal. De Mussen konden op ´t Kopje absoluut geen vuist maken tegen de huidige koploper van de competitie Amsterdam. In het eerste bedrijf hielden de hoofdstedelingen zich nog rustig, maar na de pauze kwamen ze op schot. Met zes doelpunten draaide de Noord-Hollandse ontmoeting uit op een oorwassing voor Bloemendaal. Bovendien zakt Bloemendaal een plaats naar plek elf.

Hurley – MOP 2-1
MOP kon het knappe resultaat van vrijdagavond, winst op Laren, geen passend vervolg geven. Hurley was in eigen huis te sterk voor de Vughtse dames. Colette de Beaumont bracht reeds in de vierde minuut haar ploeg nog wel op voorsprong. Aan de andere kant besliste Tess van Ramshorst met twee doelpunten de wedstrijd. Hurley voert het rechterrijtje aan, MOP vinden we terug op plek zes.

Laren – Oranje Zwart 3-2
Een benauwde zege voor Laren. Het leek een duur weekend voor de ploeg uit het Gooi te worden. Vrijdagavond werd onverwacht verloren van MOP en zondag had de thuisploeg de volle 70 minuten nodig om de overwinning op Oranje Zwart te bewerkstellingen. Lieke van Wijk schoot enkele seconden voor tijd een strafcorner binnen, het enige doelpunt in de tweede helft. Laren blijft derde, Oranje Zwart staat teleurstellend negende.

SCHC – Pinoké 2-2
Knap resultaat van Pinoké. De bezoekers pikten, redelijk onverwacht, een puntje mee uit Bilthoven. Dana Luijkx maakte de openingstreffer waarmee de ploegen ook gingen rusten. Direct na het eerste fluitsignaal zorgde Carlien Dirkse van den Heuvel voor de gelijkmaker. Pinoké kwam opnieuw op voorsprong, dit keer leverde Caia van Maasakker de bal bij het uitverdedigen zomaar in bij Djoeke Vogel. Van Maasakker herstelde haar fout door vijf minuten voor tijd te scoren uit de strafcorner.

Hdm – Push 3-0
De elfde nederlaag voor Push op rij in de Hoofdklasse. De Bredase vrouwen keken al vroeg tegen een achterstand aan. Hdm-aanvoerder Pien van Nes had zoals we inmiddels van haar gewend zijn de score geopend voor haar ploeg. Laura Keibel verdubbelde direct na rust deze score. Fay van der Elst drukte de Brabanders nog dieper in de zorgen. Push blijft puntloos en sluit de ranglijst af. Hdm staat op een prima achtste plek.

Reageer