Uitslagen Hoofdklasse heren 13 maart

Speelronde zestien in de Hoofdklasse leverde een nieuwe koploper op: HGC. De Wassenaarse mannen wonnen opnieuw overtuigend en zagen concurrent Oranje Zwart verliezen bij Kampong. De Utrechters pakten met de zege cruciale punten in hun strijd om de play-offs. Pinoké won weer ruim.

Amsterdam – Schaerweijde 6-2
De wedstrijd Amsterdam – Schaerweijde kende weinig verrassingen. De hoofdstedelingen zijn een klasse beter dan de nummer twaalf van de Hoofdklasse en drukten dat uit in zes doelpunten. Schaerweijde deed wel degelijk wat terug, maar kwamen met twee treffers niet in de buurt van de opponent. Alhoewel de veilige negende plek uit zicht is voor de Zeistenaren, is het gat met plek elf, vier punten, wellicht nog te overbruggen.

HGC – Hurley 5-2
De mannen van HGC zijn los. Net als vorige week lieten de Gazellen zien over een dodelijke aanvalslinie te beschikken. Vijf keer scoorden de Wassenaarse offensie tegen Hurley. De Amsterdammers, voor de winterstop nog de verrassing van de competitie, hebben in 2016 nog niet gewonnen. De ploeg van Simon Organ staat zevende en kan de play-offs inmiddels wel vergeten. HGC daarentegen voert, in ieder geval deze week, de ranglijst aan.

Bloemendaal – Rotterdam 2-1
Een uitermate belangrijk potje op ‘t Kopje was de wedstrijd tussen nummer vier Bloemendaal en nummer vijf Rotterdam. De Noord-Hollanders wonnen en wellicht dat deze zege aan het eind van de competitie de doorslaggevende voor de play-offs blijkt te zijn. Wouter Jolie en Roel Bovendeert waren de doelpuntenmakers voor Bloemendaal. Timmy Kranstauber scoorde voor Rotterdam.

Voordaan – Pinoké 1-4
Pinoké zet tot nu toe een indrukwekkende reeks neer sinds de winterstop. Eerst werd gelijkgespeeld tegen Bloemendaal en vorige week ruim gewonnen van Den Bosch. Zondag zegevierden de Amsterdammers opnieuw op grootse wijze, het werd 1-4 tegen Voordaan. De goede resultaten brengen de Steekneuzen naar de achtste plek van de Hoofdklasse. Voordaan vinden we terug op plek elf.

Kampong – Oranje Zwart 2-1
Philip Meulenbroek was zijn gewicht in goud waard voor Kampong. De spits maakte al de 1-0 voor de blauwhemden, maar kroonde zich in de laatste seconde van de wedstrijd tot matchwinnaar door ook de 2-1 te maken tegen Oranje Zwart. Een broodnodige zege voor de Utrechters in jacht op de play-offs, momenteel staan ze vijfde. De nederlaag was het eerste puntverlies en zelfs de eerste doelpunten tegen, voor OZ sinds de winterstop. De Eindhovenaren staan de koppositie af aan HGC.

Den Bosch – SCHC 2-0
Hetzelfde affiche als bij de vrouwen, maar in plaats van een topduel tussen twee play-offkandidaten was de wedstrijd Den Bosch – SCHC bij de mannen een strijd play-outs te ontwijken. Het duurde tot de 66ste minuut voordat het publiek, de toeschouwers in Stadion Oosterplas en de kijkers van Ziggo Sport, een doelpunt voorgeschoteld kreeg. Vlak voor het eindsignaal kreeg Stichtse nog een tweede treffer om de oren.

Comments (3)

  1. Uitslagen kloppen niet!!!!

  2. haha 6-2 amsterdam – schaerweijde
    en bloemendaal – Rotterdam 2-1

  3. liefhebber

    toch mooi staaltje scorebord journalistiek. wat je al niet kan schrijven zonder de wedstrijd te zien en op basis van cijfers en resultaten een wedstrijdverslag te schrijven

Reageer

Contact Us