Uitslagen hoofdklasse heren 13 november

Speelronde twaalf en de voorlaatste wedstrijden voor de winterstop. Qua rangschikking veranderde weinig, maar dat wil niet zeggen dat het eerste bedrijf van de tweede speelhelft geen spektakel opleverde. Met name de Utrechtse derby hield de gemoederen bezig.

150908 MMHC Voordaan Heren 1 2015-2016

HGC – SCHC 2-0
HGC verdedigde vrijdagavond de koppositie met succes door met 2-0 te winnen van SCHC. In de heenwedstrijd enkele maanden geleden hadden de Gazellen het moeilijk met Stichte, toen werd het ternauwernood 4-5. Thuis op de Roggewoning kwam de ploeg van Jan Jorn van ‘t Land snel op voorsprong dankzij de twintigste treffer van Gonzalo Peillat. Rik van Kan breidde de stand uit naar 2-0 na de pauze. Het bleek voldoende. HGC leidt de Hoofdklassedans met twee punten voorsprong op Amsterdam.

Voordaan – Kampong 4-3
Voordaan stunt tegen Kampong door de derby met 4-3 te winnen. De Groenekanners liepen uit naar 3-0, maar zagen die voorsprong verdwijnen door goals van Erik Bouwen, Robbert Kemperman en niemand minder dan Roderick Weusthoff. De voormalig international, tegenwoordig assistent-trainer bij Kamping, deed wegens blessureleed mee bij de blauwhemden. Voordaan liet zien over een lange adem te beschikken. In de slotminuten beoordeelde de scheidsrechter een charge van Sander de Wijn op Daan Jongejan als strafbalwaardig. Wouter Stijl rondde de buitenkans af. Voordaan stijgt naar plek tien, Kampong blijft zevende.

Den Bosch – Amsterdam 1-3
Amsterdam blijft tweede op de ranglijst dankzij een zege op Den Bosch. Deze kwam tot stand door treffers van Robert Tigges, Mirco Pruyser en Valentin Verga. Bram van Groesen maakte in de 24ste minuut het enige Brabantse doelpunt, maar de Bossche euforie duurde slechts luttele seconden. Den Bosch blijft op de achtste plek, maar staat enkel twee punten verwijderd van de play-outplekken.

Bloemendaal – Schaerweijde 3-1
Schaerweijde kreeg tegen Bloemendaal weer eens het deksel op de neus. Thijn Knetemann maakte de 0-1 voor de Zeistenaren direct na rust. Met een goal van Glenn Schuurman en twee doelpunten van Roel Bovendeert sloeg Bloemendaal keihard terug. De Mussen blijven vierde en staan in punten gelijk met Oranje Zwart. Zondag treffen de ploegen elkaar in Eindhoven. Schaerweijde is nog steeds laatste en ziet concurrent Voordaan de afstand vergroten.

Hurley – Oranje Zwart 3-2
Nummer vijf Hurley liet andermaal zien zich dit seizoen nadrukkelijk te bemoeien in de strijd om de play-offplekken. De Amsterdammers wonnen vrjidagavond met 3-2 van Oranje Zwart. Victor Plat maakte voor de thuisploeg de eerste treffer, maar zag Oranje Zwart de rollen omdraaien. Benjamin Stanzl en Mink van der Weerden zorgden ervoor dat OZ als leider de kleedkamers ingingen. Stijn Jolie keerde het tij in het voordeel van de thuisploeg. Zijn twee doelpunten in de 50ste en 53ste minuut schonken Hurley de winst.

Rotterdam – Pinoké 3-1
De vroege voorsprong dankzij Joost van de Vijfeijkens rake strafbal kon Pinoké niet vasthouden. Nog voor rust stelde de thuisploeg orde op zaken door goals van Timmo Kranstauber en Jeroen Hertzberger. Johan Björkman maakte de derde Zuid-Hollandse treffer. Rotterdam blijft zesde. Pinoké negende, maar staat slechts op basis van doelsaldo boven Voordaan.

 

Reageer