Uitslagen hoofdklasse heren 15 november

Speelronde dertien, de laatste voor de winterstop, de zaalcompetitie en de HWL in India voor de internationals. Het geplaagde Kampong kreeg koploper HGC op bezoek. De bosderby ging dit keer tussen Pinoké en Hurley en Oranje Zwart en Bloemendaal vochten in een direct duel om plaats drie.

Amsterdam Bakker Tigges heren RV

Pinoké – Hurley 3-3
Pinoké zal een zure nasmaak overhouden aan de wedstrijd tegen Hurley, terwijl 3-3 voor de Steekneuzen geen slechte uitslag is. Pinoké neemt daarmee weer een puntje afstand van nummer tien Voordaan. De manier waarop is de reden dat de ploeg van Hans Streeder niet 100% tevreden kan zijn. Joost Rijksen had zijn ploeg op 3-2 gezet, nadat Pinoké eerder twee keer van een achterstand was teruggekomen. Luttele momenten voor tijd maakte Rogier Rombouts met zijn tweede van de middag de gelijkmaker. Hurley laat door het gelijkspel wel de uitgelezen mogelijkheid de heilige top vier te betreden, liggen.

Oranje Zwart – Bloemendaal 2-1
Muhammed Rizwan was de matchwinner in de wedstrijd Oranje Zwart – Bloemendaal. De 25-jarige Pakistan maakte twee minuten voor tijd de winnende uit een strafcornerrebound. Daarmee is OZ de eerste ploeg die punten afsnoept van het herrezen Bloemendaal. OZ kwam eerder in het duel al eens op voorsprong, Mink van der Weerden schoot in de 53ste minuut raak. Glenn Schuurman pushte, ook uit een strafcorner, elf minuten later binnen. OZ wint en is daardoor zeker van de derde plek gedurende de winterstop. Bloemendaal is vierde.

Schaerweijde – Den Bosch 0-1
Misschien is het voor Schaerweijde maar beter dat het winterstop is. De geteisterde ploeg van Bas Bogaard won deze jaargang nog geen enkele keer en staat met slechts twee remises onderaan. Den Bosch was precies zo’n tegenstander waarvan de Zeistenaren dachten dat ze, zeker in eigen huis, de eerste drie punten konden aftroggelen. Uiteraard vonden de Brabanders iets anders en Milan van Baal liet dat kort na rust merken met zijn doelpunt. De situatie van Schaerweijde is geschetst, Den Bosch blijft achtste.

Amsterdam – Voordaan 12-1
Amsterdam lijkt patent te hebben op een monsterzege per seizoen. Op 12 april jongstleden versloegen de hoofdstedelingen buurman Pinoké met 11-1. Zondag maakte de ploeg van Dirk Loots één doelpuntje meer tegen Voordaan: 12-1. Robert Tigges had het grootste aandeel in de overwinning met vier doelpunten. Mirco Pruyser deed met drie treffers ook een aardig duit in het zakje, Sander ’t Hart trof twee keer doel. Ook Valentin Verga, Teun Rohof en Kenny Bain kwamen op het wedstrijdformulier. En Bram Weers, maar zijn doelpunt was van weinig waarde. Voordaan geeft dus helemaal geen vervolg aan de knappe overwinning op Kampong vrijdag en staat momenteel tiende. Amsterdam klapt over HGC in en is nu lijstaanvoerder.

SCHC – Rotterdam 1-1
Een gelijkspel waar niet zoveel op viel af te dingen, maar waarvan beide ploegen dachten dat er meer voor hen had ingezeten. Leonard Posthumus Meyjes bracht SCHC op 1-0 na dertien minuten spelen, Timmo Kranstauber maakte de 1-1 voor Rotterdam. Daarmee komt Rotterdam voor de tweede keer dit seizoen niet voorbij promovendus SCHC. Conclusie voor: Rotterdam staat tijdens de winterstop enigszins tegenvallend op een zesde plek. SCHC’s elfde plek is gezien de status van nieuwkomer in de Hoofdklasse niet gek, maar misschien wel wat laag op basis van het vertoonde spel.

Kampong – HGC 2-1
Boet Phijffer, de bevrijder van Kampong. Liefst zes wedstrijden op rij wonnen de Utrechters niet. Tot overmaat van ramp werd vrijdag van streekgenoot en promovendus Voordaan verloren. Nota bene HGC, koploper op dat moment, bezocht zondagmiddag sportpark Maarschalkerweerd. De Gazellen kwamen op 0-1, Tom Hiebendaal lette goed op bij de strafcornerrebound. Kampong, geplaagd door vele blessures, bleef vechten en kwam dankzij een frommelgoal op gelijke hoogte. Hevige protesten aan de zijde van HGC, maar de herhalingen in slowmotion lieten zien dan Constantijn Jonker de bal dankzij wat acrobatische trucjes enkel en alleen met zijn stick beroerde. Het werd nog beter voor de thuisploeg. Jongeling Phijffer, die reeds een goede wedstrijd speelde, gleed fantastisch in op een lange voorzet van Rutger Marres. Zijn tip-in verdween hoog in het doel achter Sam van der Ven. Een flinke opsteker voor Kampong, dat desalniettemin als nummer zeven de winter in gaat. HGC doet een stapje terug en staat tweede.

Comments (2)

  1. Bij Amsterdam – Voordaan allemaal velddoelpunten. Dat is ook bijzonder.

  2. @Johnny, 2 corners van Amsterdam. Tigges en Bain.

Reageer