Uitslagen Hoofdklasse heren 18 maart

Speelronde zeventien in de Hoofdklasse, vijf dagen nadat HGC de koppositie pakte vinden we Oranje Zwart alweer terug bovenaan de lijst. De Gazellen staan zelfs nog een plekje toe, want ook Amsterdam passeert hen na een overwinning op de buren. Hurley won, voor het eerst sinds de winterstop. Onderin pakte geen enkele ploeg punten, dus blijft het daar staan zoals het stond.

HGC – Bloemendaal 1-1
Net als vlak voor de winterstop geeft de koppositie HGC geen vleugels. In de eerste wedstrijd na de herovering van het lijstaanvoerderschap lieten de Gazellen wederom punten liggen. Uiteraard mag dat tegen een ploeg als Bloemendaal, met vijf spelers in de voorselectie van Oranje, geen schande heten. Topscorer Gonzalo Peillat zorgde voor de 1-0 en de beste schutter van de Mussen dit seizoen, Roel Bovendeert, trok met zijn elfde goal de stand gelijk. Bloemendaal blijft vierde, maar zal die positie met man en macht moeten verdedigen, want Kampong en Rotterdam zitten de Noord-Hollanders op de hielen.

Schaerweijde – Oranje Zwart 0-4
Het puntverlies van HGC maakte de weg vrij voor Oranje Zwart de koppositie over te nemen. De Eindhovenaren gingen op bezoek bij Schaerweijde, waar ze eerder dit seizoen 9-1 van wonnen. Ook vrijdagavond was de ploeg van Bas Bogaard geen lastige kluif voor de regerend landskampioen. Rob Reckers en Mink van der Weerden schreven beiden twee doelpunten bij op een seizoenstotaal. Zondag ontvangt de kersverse koploper nummer twee op de ranglijst Amsterdam. Schaerweijde krijgt opnieuw een zware kluif op bezoek: HGC.

Amsterdam – Pinoké 6-0
De burenruzie tussen Amsterdam en Pinoké was een uitgemaakte zaak voor de thuisspelende ploeg, door doelpunten van Justin Reid-Ross, Jan-Willem Buissant, Max Sweering, Mirco Pruyser (2x) en Valentin Verga werd het 6-0. Dat precies de helft van de doelpunten die de Steekneuzen vorig seizoen om de oren kregen in het Wagener Stadion. Amsterdam stijgt naar de tweede plek, Pinoké verliest voor het eerst in 2016, maar blijft achtste.

Den Bosch – Hurley 0-1
Luuk van Duren schoot Hurley in de 69ste minuut in de wedstrijd tegen Den Bosch naar de eerste punten in 2016. Hurley houdt de zevende plek vast en staat op drie punten van het linkerrijtje. Een late tegentreffer betekende uiteraard een zure nederlaag voor de thuisploeg, die door het verlies blijven staan op de negende plek. De Bosschenaren hebben zes punten voorsprong op nummer tien SCHC.

Kampong – SCHC 3-0
SCHC was vrijdagavond niet bij machte de stunt van 18 oktober, toen de promovendus 1-1 gelijkspeelde tegen Kampong, te herhalen. De thuisploeg was op Sportpark Maarschalkerweerd scherper dan in de eerste ontmoeting en klopte de opponent op waarde. Treffers kwamen van de sticks van Bjorn Kellerman, Boet Phijffer en Constantijn Jonker. Over twee dagen staat er voor Stichtse een nieuwe derby op de rol, de Biltovenaren, nummer negen ontvangen het één plek lager geklasseerde Voordaan. Kampong blijft vijfde, maar nadert Bloemendaal, en dus de play-offs, op één punt.

Voordaan – Rotterdam 1-4
2016 is nog niet het jaar van Voordaan. De Groenekanners zijn de enige ploeg in de Hoofdklasse die uit de vier gespeelde wedstrijden geen punten overhielden. Ook tegen Rotterdam lukte het niet. In de eerste helft zag het er aardig uit voor de promovendus. Jeroen Hertzberger maakte voor de Zuid-Hollanders de 0-1, maar dankzij Adriaan Stolk kwam Voordaan goed terug. In de tweede helft klaarde Rotterdam echter het klusje met treffers van Mitch Darling, Simon Egerton en Thijs van Dam. Rotterdam staat zesde, op slechts twee punten van plek vier.

Reageer

Contact Us