Uitslagen Hoofdklasse Heren 20 maart

Speelronde achttien in de Hoofdklasse met Thijn Knetemann van Schaerweijde in de hoofdrol. De Zeister aanvoerder loodste zijn ploeg met vier treffer langs HGC. Amsterdam won het topduel van Oranje Zwart en is de nieuwe koploper. Onderin pakte SCHC dure punten tegen degradatieconcurrent Voordaan.

SCHC – Voordaan 3-1
Het is dat Thijn Knetemann van Schaerweijde er zondag vier inschoot, anders was Thomas Vis van SCHC de man van het weekend geweest. Vis maakte drie doelpunten voor zijn ploeg en gaf daarmee de doorslag van de Stichtse zege op Voordaan. Daan Jongejan had de Groenekanners in de 25ste minuut de leiding gegeven, maar na rust sloeg Vis drie maal toe. SCHC blijft tiende, maar heeft de aansluiting met de veilige plekken bijna te pakken. Voordaan staat nog altijd elfde.

Pinoké – Kampong 0-4
Kampong won net als vrijdagavond makkelijk en heeft met zes punten, zeven doelpunten en nul tegen een uitermate succesvol weekend. Martijn Havenga was twee keer trefzeker uit de strafcorner en het kwartet werd compleet gemaakt door goals van Pepijn Luijkx en Robbert Kemperman. Pinoké heeft een beduidend minder weekend achter de rug. Nul punten en doelpunten en tien tegen. Desondanks staan ze net als voor vrijdag nog steeds achtste.

Oranje Zwart – Amsterdam 2-3
Stuivertje wisselen aan de kop van de ranglijst. Door de winst nemen de Amsterdammers de koppositie over van Oranje Zwart en leiden de dans nu met drie punten voorsprong. Justin Reid-Ross had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg, de andere treffer werd gemaakt door Mirco Pruyser. Aan de andere kant scoorden Bob de Voogd en Jelle Galema. Het is ongelooflijk spannend bovenin, want OZ heeft als nummer twee slechts drie punten voorsprong op nummer zes Rotterdam.

 

Schaerweijde – HGC 4-3
Hekkensluiter Schaerweijde verraste door te winnen van HGC. Alle Zeister goals kwamen op naam van aanvoerder Thijn Knetemann, wiens strafcorner in dit duel als een trein liep. Het zijn ontzettend belangrijke punten voor Schaerweijde in de strijd om degradatie te voorkomen, ze benaderen Voordaan nu op één punt. HGC laat de uitgelezen kans liggen om de tweede plek te bestijgen.

Hurley – Bloemendaal 0-4
Bloemendaal kende zondag weinig moeite met Hurley. De Mussen versloegen de gastheren met 0-4, doelpunten waren van Daniël Aarts, Rogier Hofman, Jasper Brinkman en Glenn Schuurman. Bloemendaal staat vierde, maar zoals gezegd zijn de play-offkaarten nog lang niet geschud in deze competitie. Hurley kent tot nu toe een teleurstellende tweede seizoenshelft, vrijdag werden de eerste punten van 2016 gehaald maar zondag kwam de ploeg van Simon Organ er niet aan te pas.

Rotterdam – Den Bosch 4-3
Den Bosch leek een gelijkspel uit het vuur te slepen nadat de ploeg op 2-0 en 3-1 achter was gekomen tegen Rotterdam. Simon Egerton van Rotterdam schoot vlak voor tijd toch nog de winnende voor zijn ploeg binnen. Een cruciale zege voor Rotterdam, dat nu aanhaakt bij de play-offkandidaten. Bij verlies was het karwei waarschijnlijk te moeilijk geworden. Dat betekent dat Den Bosch voor de tweede keer in twee dagen in de slotfase een gelijkspel door de neus wordt geboord, vrijdag verloren de Brabanders  al in de laatste minuut van Hurley.

 

Comments (3)

  1. Je kan net zo goed alleen doelpuntenmakers in statistiekvorm laten zien. Dit soort verhaaltjes staan zo suf.

  2. Het 4e doelpunt werd door Heath Simpson ingetipt, dus was niet van Thijn Knetemann.

  3. Hoofdklasser

    Klopt f!!

    Op de samenvatting is dat heel goed te zien!!
    Dus dat betekend dat dan Vis scoorder van de dag was.

Reageer

Contact Us